*

Profil

Bloggen om frihed, ansvarlighed, grænser for politik - og det faktum at de tre ting ikke altid sikres via lovgivning fra Christiansborg.

Baggrund:

Karsten Lauritzen er retsordfører for Venstre. Han er født i Vesthimmerland i 1983.

Han har været VU-landsformand og blev valgt i Folketinget i 2007 for Venstre.

Karsten er retsordfører, men beskæftiger sig også med udviklingsbistand, udenrigspolitik, finans- og skattepolitik.

Andet:

Sted:

Hjørring og København

Website:

Besøg

Grænser for politik

De skulle skamme sig langt ind i helvede…

Dato: 30. januar, 2013

Emner: , , , , ,

 

 

I 22-Nyhederne på TV2 stod den højgravide Joana i går frem med en appel til de vidner, der så hende bliver forfulgt, sparket, slået og frarøvet 30.000 kr. i sidste uge. Ros til Joana for, som offer for meningsløs vold, at stå frem. Ris til de mennesker der har været vidner, men ikke gjort deres borgerpligt.

Da fire jyder i foråret på vej til koncert kørte galt og blev overfaldet i Folkets Park på Nørrebro, var der ikke mange, der meldte sig og tippede politiet. Nej, man holder tæt på Nørrebro og hånden over kriminelle!

De to drabsforsøg ved Eid-festen i Vollsmose i august, hvor flere unge i fuldt dagslys dukkede op og skød omkring sig blandt ganske almindelige mennesker. Omkring 70 personer deltog efterfølgende i en hævnaktion, hvor de stormløb skadestuen på Odense Universitetshospital. Politiet afhørte 60 personer, men INGEN har set noget - hverken til Eid-festen eller på skadestuden. INGEN i Vollsmose har tilsyneladende hørt hvem, der er ansvarlig og få har tippet politiet. Da retsudvalget for et par uger siden var på besøg i Vollsmose, sagde politiet klart, at den manglende lyst til at hjælpe politiet, gør det umuligt at opklare de to episoder. Meget tyder på at tilstanden, som man i flere år har haft i København, med at folk er tilbageholdende med at hjælpe politiet og vidne, breder sig til resten af landet.

Mest skræmmende er sagen fra i fredags hvor den amerikanske udvekslingsstudent Nick Townsell blev overfaldet i 6A’eren i København af fire unge - uden nogen i bussen gjorde noget for at hjælpe ham. Hvad sker der dog for folk?

Dem, der ikke hjalp Nick fra at få tæsk i 6A’eren, burde skamme sig langt ind i helvede! Beboerne i Vollsmose, der holder hånden over de ansvarlige for skuddramaet ved Eid-festen og stormløbet på skadestuen gør sig medskyldige i, at det er kriminelle bander, der bestemmer i Vollsmose. Vidnerne, der ikke tør tippe politiet og vidne i sagen om Joana, burde tage sig sammen og gøre deres borgerpligt

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

Karsten Jensen. Jeg synes, at du skal gøre det samme som din våbenbror Kristian Jensen: Luk din blog Læs mere
Lars Hansen skriver
01.12.13 09:03
Adriano Viterbo, Det er i princippet ikke forskelligt, og despekten for ret og rimelighed er såmænd slem nok med hensyn til parkeringsbøder eller Læs mere
Peter Norgaard skriver
01.12.13 03:43
måske bødens størrelse kan sætte venskaber og familie forhold på prøve når ejeren skal ud og lege politimand for at få bøden dækket. i den Læs mere
Kaj Jensen skriver
30.11.13 22:33
Den mest uigennemtænkt behandling af bilejere en hån mod den danske grundlov,om igen Bødskov Læs mere
Adriano Viterbo skriver
30.11.13 20:00
Hvorfor skulle være forskellige end at få en parkeringsbøde? Ingen spørger om hvem har parkeret Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her