Profil

IFPI's Jesper Bay blogger om aktuelle trends og tendenser i musikbranchen, går bag begivenhederne og prøver at finde ind til kernen i debatten om musikbranchens fremtid. Han skriver bl.a. om digitaliseringen, nye forretningsmodeller, ophavsretten, musikkens rolle i oplevelsesøkonomien og samspillet med andre dele af kulturlivet. Ind i mellem suppleret af personlige, musikalske insider-tip og aktuelle kommentarer til dagsordensættende begivenheder i musiklivet.

Baggrund:
Jesper Bay har været kommunikations- og marketingdirektør for pladeselskabernes brancheorganisation IFPI, siden 2003.

Underviser i marketing på Rytmisk Musikkonservatoriums BA-program i music management.

Har tidligere drevet egen konsulentvirksomhed og management og haft ledende stillinger på pladeselskaber og spillesteder i både Århus og København.

Medlem af flere advisory boards, bl.a. for forskningsprojektet ”The Experience Economy” på CBS.

Master i International Virksomhedskommunikation (SDU, Odense).

Andet:
Bl.a. medforfatter til bogen ”Musikaftaler” (2006) og tidligere skribent for de internationale musikmagasiner Fono og Topp40.

Sted:
København K

Website:
Besøg


Grøndalsvej 3
8260 Viby J
Tlf: 87 38 38 38

Blogchef
Agnete Stoffregen

Blogredaktør
Tage Clausen

Internetredaktør
Jørgen Schultz-Nielsen

Ansv. redaktør
Jørn Mikkelsen

Udgiver
JP/Politikens Hus A/S

Kontakt jp.dk
Tip os - send pressemeddelelse

Netannoncer
Tlf: 33 30 80 06 eller
Tlf: 33 30 80 07

Hvis du vil vide mere
Blog om Morgenavisen
Jyllands-Posten

Tip      Print    RSS    Del    

Bay bag scenen (arkiv)

Skrevet af Jesper Bay

“En hjernedød kælling…”

“En hjernedød kælling” er hun vel ikke, Enhedslistens Johanne  Schmidt-Nielsen, der forleden fik svar på tiltale i Ekstra Bladet, da hiphopperen Niarn udgav sit nye album “Rød Aalborg”.

Om sangen “Stadig Broke”, sagde den 29-årige rapper: – “[Jeg] stikker til flipperkællingen fra Enhedslortelisten. Hun har sagt, at hun synes, man skal lovliggøre piratkopiering, fordi alle alligevel gør det. Jeg forstår ikke, hvordan sådan en hjernedød kælling kan sidde i Folketinget”.

Sådan ville jeg aldrig selv udtrykke det. Det er ikke rimeligt at kalde Enhedslistens spidskandidat, for “kælling”. Men Niarns udmelding fortjener alligevel opmærksomhed. Ligesom Jokerens blot en uge tidligere i et interview i Jyllands-Posten (1.3.). Her tog også han i befriende utvetydige vendinger afstand fra dem blandt publikum, der henter musikken ulovligt.

Enhedslisten

Johanne Schmidt-Nielsen - piratforkæmpende pop-politiker (PR-foto: Mads Nissen)

Det er ikke fordi kunstnernes modstand mod pirateriet er ny. Slet ikke. Kunstnernes organisationer er lige så aktivt engageret i AntiPiratGruppens arbejde som producenternes. Og i private sammenhænge henter piraterne heller ikke megen sympati blandt dem, der forsøger at leve af deres musik.

Men ikke alle har modet til at stå frem og tale de åh-så-cool pirater midt imod. For mod kræver det, når man som hiphopper opfordrer til, at musikbrugerne skal overholde loven vel vidende, at rigtigt mange af ens - såkaldte - fans er hardcore fildelere.

Virkelig op ad bakke bliver det naturligvis, når kunstnerne også skal kæmpe imod folketingspolitikere, som ivrigt leflende for de yngste og mest ubefæstede sjæle i vælgerkorpset stædigt fastholder støtten til en kriminel adfærd, som i særligt grove tilfælde kan straffes med fængsel i op til seks år, ligesom groft tyveri.

Johanne Schmidt-Nielsens respons på Niarns frontalangreb lever helt op til forventningerne:  – “Jeg var slet ikke klar over, at han rapper om det på sit næste album”, kvidrer Enhedslistens popprinsesse koket. I følge Ekstra Bladet “giver hun gerne en omgang” i forsøget på at overtale ham til at “spille på sit hold. Så kan vi sammen finde en model, der gør det muligt at kunne leve af at være musiker i Danmark uden at blive snydt af pladeselskaberne”, lyder spidskandidatens seneste udspil på kulturområdet.

Man siger, vi har de politikere, vi fortjener. Men er vi virkelig slemme?

Læs også pladeselskabernes brancheorganisation IFPI’s pressemeddelelse udsendt i forbindelse med Johanne Schmidt-Nielsen oprindelige udtalelser den 5. november 2007 her.Kommentarer
Gudrun , | Skrevet: 11. mar 09 kl. 20:28

… “kvidrer Enhedslistens popprisesse koket”..!
Arhj, Bay, det er altså for letkøbt - og ikke en meter bedre end “hjernedød kælling”.
Argumentér dog!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas , | Skrevet: 11. mar 09 kl. 20:30

“Jesper Bay har været kommunikations- og marketingdirektør for pladeselskabernes brancheorganisation IFPI, siden 2003.

Har tidligere drevet egen konsulentvirksomhed og management og haft ledende stillinger på pladeselskaber og spillesteder i både Århus og København.”

Jeg synes sådan set at disse oplysninger taler for sig selv. Og gør at yderligere argumentation er unødig.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Martin , | Skrevet: 11. mar 09 kl. 21:02

Hvor er det super primitivt det der greb med “Jeg kunne jo ALDRIG finde på at kalde hende en hjernedød kælling, men hvor er det fedt at andre kalder hende det”. How low can you go? Hvis du vil svine hende til, så brug da dine egne ord i stedet for at stjæle, ja piratkopiere hvad andre har sagt.

I det mindste har Schmidt-Nielsens svar til den talentløse rapper da overskud!

Der kunne godt bruges lidt mere visionære folk i pladebranchen, så man kan se udviklingsmuligheder, som har andet indhold end bevidstløs jagt på pirater. Se bare Monty Python, der lagde alt deres materiale ud til fri benyttelse - og scorede enormt salg derigennem.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Rasmus , | Skrevet: 11. mar 09 kl. 21:12

SÅ mangler vi bare argumenter, Jesper. I årevis har de været ikke-eksisterende fra din og IFPIs side.
Det er ikke svært at gætte hvorfor. De er formodentlig ikke til stede.
I har sovet i timen, og nu sidder I og tror, det er tilstrækkeligt at råbe højt. Men slaget er tabt, og I har kun jer selv at takke for det. Og det er selvfølgelig ikke en rar erkendelse at komme til.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Lars , | Skrevet: 11. mar 09 kl. 22:06

Det er selvfølgelig helt iorden at du søger at tjene din organisations interesser og argumenterer ud fra dit ståsted. Jeg accepterer også kunstnernes ret til deres værker, selvom jeg synes at forretningsmodellen for musikbranchen som helhed er ude at trit med virkeligheden.

Men det ville unægteligt være rart hvis vi kunne komme væk fra den følelsladede mudderkastning som debatten alt for tit er præget af.

For det første, så synes jeg ikke at kommentarer som ““kvidrer Enhedslistens popprinsesse koket.” hører hjemme i en seriøs debat.

For det andet, så synes jeg dit “Sådan ville jeg aldrig selv udtrykke det.” lyder som en lidt halvflad afstandtagen fra et aldeles underlødigt sprogbrug.

Jesper - hvis vi skal tagge dig seriøst skal du have arguementer på bordet istedet for det der.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel deMib , | Skrevet: 11. mar 09 kl. 22:17

Jeg synes også det ville være rimeligt, hvis mange flere kunstnere tjente mere end de gør. Men faktum er, at for år tilbage, hvor omsætningen i pladebranchen var over 3 gange højere end i dag, og lang tid før det der Internet-noget kom til, da tjente de fleste kunstnere næsten HELLER ikke noget. Det har ikke ændret sig synderligt gennem tiden.

De fleste kunstnere tjener ikke ret meget. Om der sælges få eller mange plader gør ikke så stor en forskel, som man skulle tro - for kunstnerne. Det gør en stor forskel for pladeselskaberne, ja da, men for størstedelen af alle danske kunstnere er der altså historisk set ikke den store forskel.

Jeg synes det er ærgeligt, at pladeselskaberne har haft held med at overbevise mange af deres unge kunstnere om, at det er Internettet der er skurken. De førerer de unge kunstnere frem for sig som en moralsk hær. Det er kvalmende.

Det er kvalmende netop fordi pladeselskaberne - når vi ser på historien, ikke har kunstnernes økonomiske velbefindende for øje - overhovedet. Det handler alene om, at have råd til det overfordrug branchen har været vant til - deres egen rigdom - ikke kunstnernes.

Jeg synes kunstnerne burde kigge lidt mere indad i branchen… Nu har “de gamle drenge” i de sidste 10-15 år kørt branchen i sænk med en totalt forfejlet strategi. Se på resultaterne! Var det ikke snart på tiden, at musikerne gjorde oprør og fik bugt med de folk, der står bag de forfejlede strategier?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jesper , | Skrevet: 11. mar 09 kl. 22:37

Hov hov, det her var en debat om hvorvidt Johanne-pigen er hjernedød eller ej. Ikke noget med at dreje den over på pladeselskaberne.
En person eller forening, der helt åbenlyst er modstander af retten til at eje en bolig, modstander af retten til at eje en aktie, tilhænger af vold som middel for at opnå politiske mål - og SAMTIDIG betragter sig selv som forkæmper for demokratiet - må så absolut betragtes som hjernedød (om ikke i medicinsk forstand så i intellektuel)

Upassende ? Klag over indlæg

 
Kim , | Skrevet: 11. mar 09 kl. 22:50

Hverken Johanne S. Nielsen eller Enhedslisten er tilhænger af vold for at opnå politiske mål. Hvor har du det fra? Er der noget reel substans, eller papegøje-plaprer du bare dine ukvalificerede påstande ud i nettet? Det ser sådan ud. Det næste bliver vel at du kræver statsstøtte til pladebranchen for at sike den fri konkurrence. Hvordan synes du selv, det hænger sammen, sådan helt liberalt?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jesper , | Skrevet: 11. mar 09 kl. 23:52

“Hverken Johanne S. Nielsen eller Enhedslisten er tilhænger af vold for at opnå politiske mål.”

Bullshit fra a-z. Rosenkrantz-Theil lukkede i sin tid de maling-kastende terrorist-wannabees ind på Christiansborg, Claus Pedersen erklærede, at han støttede kampen for Christiania og Ungeren “uanset hvilke midler de skulle finde på at gribe til og under hvilke vilkår.”

Enhedslisten beskriver i sit principprogram sig selv som en “REVOLUTIONÆR organisation”.

Og jeg ved godt, at de fremtrædende socialister prøver at sælge dem selv og deres ideologi som “retfærdig, fredelig og demokratisk.” Men et minimum af kendskab til historien afslører noget helt andet og langt mindre hyggeligt. Velbekomme!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Peter , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 00:55

I skal lukke RØVEN, hver og én af jer der bruger tiden på argumentere for og imod.

I nyder at læse jeres egne forkvaklede ord.

Pirateri = større kendskab til kunstnerne, der måske bevirker at folk køber en billet til en koncert eller i sidste ende køber CD’en eller nummer over iTunes fx.

SORT ARBEJDE = Der er RIGTIG meget byggeri der ikke bliver lavet hvis regningen skal betales hvidt. Hvis arbejdet bliver udført sort, så bliver materialerne til byggeriet stadig solgt, og moms fra trælasterne og byggemarkeder går alligevel i statskassen. Håndværkeren tjener nogle penge, som han så bruger til forbrug - igen her kommer pengene rundt i systemet.

Tilbage til det andet. SHARING IS CARING!!!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Karin , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 03:21

Vi er åbenbart kommet ind på et område hvor de venstreorienterede føle sig stødt.

Jeg ville aldrig selv bruge den udtalelse som Niarn gør, men folketingsmedlemmet Johanne S-Nielsen holder sig ikke selv tilbage når hun omtaler politiske modstandere,(læs hendes blog på Politiken ), hun er en umoden politiker og det kan ses af den måde hum omtaler andre og at hun går ind for piratkopiering.

Peter ,jeg går ind for ytringsfrihed uanset hvilken fløj man tilhører. Men flere på venstrefløjen har det svært med det danske sprog og tåler ikke at høre andres meninger.
Hvem der nyder at læse hinandes forkvaklede ord—tja? Måske skulle du se på hvad du selv har skrevet.
Så lang tid kopier er forbudt, må reglerne overholdes. Tyveri er strafbart.

Det er udmærket at Jesper Bay tager emnet op.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Hans , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 04:17

johanne Schmidt Nielsen er en lækker tøs. Jeg ville gerne give hende nogle klask bagi med en tæppebanker, indtil hun blev lidt mindre venstreorienteret.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Hr. , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 07:46

Pop er pop, uanset om det kommer fra pladebranchen eller johanne schmidt nielsen. Hvem kan forvendte seriøsitet af et øjebliks stjerneskud, eller lys fra et sort hul.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Kenneth , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 08:29

Hm…første gang jeg kommer på den blog, og den sidste.

Helt enig med Martin:

“Hvor er det super primitivt det der greb med “Jeg kunne jo ALDRIG finde på at kalde hende en hjernedød kælling” Men jeg kan godt finde på at skrive det i min blog.

Et andet er, at pådutte personer nogle holdninger fordi andre engang har gjort noget. Det svarer til at kalde Lars Løkke terrorist, at gå ind for vold, fordi han besøgte Taleban i 80′erne, og kaldte dem frihedskæmpere.

Alt i alt gør formen på denne blog, at jeg helt glemmer indholdet.

Nemlig spørgsmålet om kunstnernes rettigheder overfor piratkopiering. Egentlig synd, for det er en relevant debat.

Upassende ? Klag over indlæg

 
søren , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 09:09

Tudefjæs Niarn; Jokeren Og alle andre wanna´s.

Måske De skulle tale lidt alvor med deres eget teenagepublikum, det virker som om De henvender sig med aben til de forkerte.

Dansk POP-HIPHOP Kan ingen tage seriøst… altså kun deres eget forvirrede fildelende bling-publikum.

Upassende ? Klag over indlæg

 
søren , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 09:19

til Hr. Bay OG Ifpi Og resten af musikindustrien:

Så udgiv dog originalt musik som folk gider købe(også bare et nummer eller to) Istedet for den samme metervare på tyvende år. De danske musikere kan jo ikke en skid andet end postnummer pis og x-factor.

PLADESELSKABERNE ligger hvor I fortjener fordi I siden murens fald har udgivet så meget lort med Jeres helt snævre skare at lortemusik.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Karin , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 09:21

Skal det forstås sådan ,at de debattører der mener nogen er “tudefjæs “og lign, at de gerne vil have, at andre får udbetalt den løn som de har tjent ved et arbejde? Det er jo næsten det de gerne vil ,når de kopierer andres arbejde og derved sparer eller tjener på andres arbejde og ideer.

Moral og etik er ikke det det har været eller er der nogen der ikke har lært om det?

Har forstået, at en popgruppe vil uddele deres musik til gæster, til deres koncerter, der har betalt et vist antal penge til billetter,når de overværer deres koncerter. Men det er jo en ganske anden sag.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Martin , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 09:26

Jeg er ærke-liberalist, og jeg er helt enig med Johanne (på dette ene punkt, i hvert fald).

Hvad mediebranchen har haft gang i de sidste 10 år, er også nærmere beton-protektionisme af en branche, som forlængst har siddet laurbærrene flade. Senest har de haft stor succes med at indføre, hvad ellers “ingensinde påny” kunne indføres: censur. Jeg kan ikke læse bloggen om retssagen mod The Pirate Bay, fordi The Jesper Bay har fået den lukket i ægte kommunistisk/fascistisk stil. Til sammenligning kan man blot angive, at Danmark dermed er kommet i liga med spændende lande som Kuwait og Kina, som også har indført samme type spærring af The Pirate Bay. Lækkert, lækkert …

Hvis Jesper Bay & Co’s bagstræberi og fodslæben var normen, ville vores fremmeste køretøj stadig være en oksekærre.

Jeg græder tørre tårer over branchens deroute, og håber bare, at de ikke får gjort alt for meget skade i faldet.

Og hvad angår Niarn, så ville også han være bedre tjent uden Jesper & Co. Han kan bare ikke forstå hvorfor, og det er jo sådan set ikke Niarns skyld. Så bær over med ham.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Rasmus , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 09:36

@Karin
Du skriver: “Så lang tid kopier er forbudt, må reglerne overholdes. Tyveri er strafbart.”

Så simpelt er det ikke. For det første stjæler man ikke noget, når man fildeler. Tværtimod mangfoldiggør man faktisk et produkt. Der er ikke nogen, som ville rynke på brynet, hvis mine venner havde fået tegnet og bygget et hus, som jeg fandt helt fantastisk og så valgte at kopiere det. Det er bare meget sværere at kopiere et hus, end det er at kopiere en digital fil. Derfor sker det ikke.

Når lovgivningen er så fuldkommen håbløs som i tilfældet med fildeling, så SKAL den udfordres. Ellers vil markedsmekanismerne være sat ud af kraft, og det kan ingen være tjent med. Slet ikke kunderne. IFPI og alle deres medlemmer har siddet i mere end et årti nu og ikke evnet at omstille sig. De har hvilet på 90′ernes laubær, hvor deres omsætning og indtjening var uhørt høj (folk erstattede deres gamle vinyler med cd’er, der var højkonjunktur osv.).
Dom jeg skrev tidligere, så er det da selvfølgelig surt for Jesper Bay et al nu at måtte erkende, at deres forretningsstruktur er fuldstændig forfejlet i forhold til teknologi og kundernes ønsker, men de har altså kun sig selv at takke herfor.

Jeg kunne godt tænke mig, at Jesper Bay begyndte at argumentere i stedet for bare at skubbe kunstnerne foran og råbe op: “Se, se! Se hvor skidt de har det. De tjener ingen penge. Det er jeres skyld, I onde, onde pirater.”

Upassende ? Klag over indlæg

 
søren , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 09:42

Inden I Græder Jer Ihjel, Niarn Jokeren LOC og hvad ellers I bilder Jer Ind.

Har I måske nogensinde lavet et beat selv, tosser.

I ER fildeling for fanden!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Søren , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 10:05

Selvfølgelig må man ikke kalde jsn for en kælling, ligesom man heller ikke må kalde en rengøringskone, for en rebgøringskone, men ændrer det egentlig noget.
Er hjernedød ikke nøgleordet her.
Og med god grund.
Rapperen har selvfølgelig ret.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tue , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 13:02

Jesper Bay når i dette indlæg et hidtil lavpunkt i debatten. IFPI og Bay må virkelig være desperate for tiden, hvis de finder det nødvendigt at svine en politiker til på den måde.

Det er ganske enkelt noget bull**** at hævde at det kræver mod at være imod piratkopiering. Jesper Bay prøver at sætte sig i offerrollen som den undertrykte der bliver moppet og holdt nede af den store offentlighed.

Men sandheden er jo at Pladebranchen har gang i et større korstog mod fildelere i Danmark gennem trusler og retssager mod teenagere og internetcensur, der ikke ligger langt fra den slags censur Kina mfl praktiserer.

Virkeligheden har for længst overhalet Pladebranchen og Jesper Bays opfattelse af hvordan man tjener “kunsten” og musikerne bedst - og jo før de forstår det jo bedre.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Karin , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 13:18

Johanne S_Nielsen bruger selv stærke ord om andre hun ikke kan lide, så hun må være indforstået at andre bruge samme linje. Desværre efter min mening. Hendes meninger kan læses under overskriften på hendes blog fra 26.02.09.:

“Pia Kjærsgård er en svindler”.

Jeg synes ikke man skal opfordre til at nasse på andres “værker” og slet ikke når man er folkevalgt.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 13:51

Hvis Karin havde et bare minimalt kendskab til sagen, ville hun vide, at Johanne Schmidt-Nielsen aldrig har opfordret nogen til at nasse på andres værker. Hun indrømmede, at hun, ligesom 80 procent af andre danske unge, da havde prøvet at piratkopiere, men istedet for, at sige at det var helt cool, så anerkendte hun, at der kunne være tale om et problem når alle piratkopierede.

Et problem der nærmest skriger på konstruktive løsningsforslag og diskussion. At den krise som pladebranchen angiveligt befinder sig i fordrer at man kigger på nogle løsningsmodeller. Der har indtil videre været to tilgange på banen.

1. IFPI’s strategi som har gået på at forfølge og sagsøge dem der fildeler langt ind i helvede, at gå efter at via retten at tvinge telebranchen til at censurere hjemmesider og så på debatniveauet at kalde dem der har en anden holdning til problemstillingen for hjernedøde kællinger.

2. Forsøge at omfavne problemet. At anerkende at man som branche har sovet i timen, og gå til hele problemspektret med den kreativitet, som en såkaldt kreativ branche burde have. Det var så vidt jeg har læst mig til, det eneste som Johanne Schmidt-Nielsen oprindeligt sagde “den nuværende strategi virker ikke - lad os se på andre løsninger” - et ikke specielt radikalt forslag når man har in mente den totale ørkenvandring som pladeindustriens krig mod sine fans indtil videre har været.

Responsen som åndsfællerne Jesper Bay og Niarn er kommet med viser tydeligt hvor pressede pladebranchen er. Når man forfalder til at kalde sine politiske modstandere for ‘hjernedød kælling’, viser det ikke bare et patetisk debatniveau, men også at branchen ikke kan tåle kritik. På trods af at de fleste mennesker kan se at IFPI’s strategi ingen steder fører.

Og nej, jeg taler ikke for en ophævelse af ophavsretten, eller en total fri kopiering, hvad jeg da heller aldrig har set Johanne Schmidt-Nielsen gøre. Men om at når der er en så stor afgrund mellem folks privatkopiering, og den lovgivning der skulle foregive at regulere musikbrugeres adfærd, så kunne det være at pladebranchen skulle finde på en distributionsmodel som rent faktisk virkede.

Og her tror jeg faktisk, at hvis Jesper Bay havde taget skyklapperne af for fem år siden og TDC Play (som det jo var helt tydeligt, at der var tusindvis der efterspurgte) var lanceret der, så ville piratkopieringsproblemet være meget, meget, meget mindre

Men han beholdt dem på, og klamrer sig nu stadig til dem, mens han vrissende stønner “kælling” og “jeg sagsøger dig” til højre og venstre.

Usmageligt.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 14:13

Forresten er det en smule komisk at Niarns gode ven LOC selv er fløjtende ligeglad med ophavsretten

http://politiken.dk/kultur/article667388.ece

Jeg troede netop ikke bare at ophavsretten var et tag selv bord? - jeg glæder mig til Niarn kalder ham en fucking kælling/svans/bøsserøv.

Eller til at L.O.C svarer at Niarn er en fucking hykler fordi han selv til sin video på sin første single (Undskyld jeg var fuld) har taget klip fra Youtube og brugt dem - angiveligt uden at spørge rettighedshaverne om lov. Der er endda klip fra DR i blandt, som jeg meget tvivler om at der er clearet rettigheder på, men det kan Jesper Bay måske selv afklare?

Hvis man forventer at folk skal have et ophøjet moralsk forhold til ophavsretten kune det være at pladebranchen skulle få styr på egne rækker først.

Moral er godt - men dobbeltmoral er dobbelt så godt.

Upassende ? Klag over indlæg

 
max , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 14:19

Hvor det absurd man skal høre på Niarn tude over at han er broke pga. pirat kopiering, når man med et par hurtige klik rundt på de største torrent-sites kan se der stort set er ingen der gider downloade hans musik, selv torrenten til hans nyeste album på piratebay er total død..

Det jo helt tydeligt at det slet ikke kan ha en effekt på hans plade salg eller penge pung at der ialt er noget der ligner 3 folk der har downloadet hans album - han må vist lede langt efter andre grunde til hvorfor folk ikke gider ha eje hans plader.

Desuden er det jo en myte at Pladeselskaberne kun arbejder for kunstnernes bedste som Jesper Bay og IFPI elsker at hævde - i virkeligheden handle det jo bare om at skrave til sig:

http://torrentfreak.com/top-artists-strike-back-at-greedy-music-labels-090311/

Upassende ? Klag over indlæg

 
thomas , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 17:51

Var det ikke Jesper bay der tiltuskede sig andele af sange fra de unge sangere selvom han ikke havde ret til det? hvem sagde grådighed? hvem sagde plat?
måske skal han vende sin gammelmands galde mod loc og radiohead, som gav musikken væk til deres fans! lad politikerne passe deres arbejde, johanne har da nogle fede pointer

Upassende ? Klag over indlæg

 
V for , | Skrevet: 12. mar 09 kl. 23:58

Hvis der er noget bemeldte unge dame er så er det ikke hjernedød.

Bloggeren her derimod.. tsk tsk.. I er røget bagud af dansen med den nyeste teknologi og i stedet for at omfavne den sidder I og piver. Snup en tudekiks og velkommen til det nye årtusinde hvor blodsugerne, læs: pladeselslaberne, får røven på komedie og lider en larmende død.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Musikere: Fildeling er ikke en forbrydelse | Modpress , | Skrevet: 13. mar 09 kl. 07:34

[...] at fortsætte den gamle recept, som bl.a. har budt på retssager mod skoleelever - på sin blog skriver han: Det er ikke rimeligt at kalde Enhedslistens spidskandidat, for “kælling”. Men Niarns [...]

Upassende ? Klag over indlæg

 
morten , | Skrevet: 13. mar 09 kl. 12:19

——
“CV:
Jesper Bay har været kommunikations- og marketingdirektør for pladeselskabernes brancheorganisation IFPI, siden 2003.
Har tidligere drevet egen konsulentvirksomhed og management og haft ledende stillinger på pladeselskaber og spillesteder i både Århus og København.
Medlem af flere advisory boards, bl.a. for forskningsprojektet ”The Experience Economy” på CBS.
Master i International Virksomhedskommunikation (SDU, Odense).”
——
Jeg savner ord som “musiker”, “kunstner”, måske endda “udøvende” på cv’et for en af musikbranchens fremmeste folk. Det siger vel en hel del.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jesper Bay , | Skrevet: 13. mar 09 kl. 19:49

Hej Gudrun,
Tak for din kommentar. Jeg synes ikke, det burde være nødvendigt at argumentere for det problematiske i, at et folketingsmedlem aktivt støtter og opfordrer til at bryde loven, fremfor at fremme sine politiske holdninger gennem den demokratiske proces, som jeg - måske naivt - forestiller mig, man respekterer, når man vælger at stille op til et folketingsvalg.
MH Jesper.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jesper Bay , | Skrevet: 13. mar 09 kl. 20:07

Hej Martin,
Tak for din kommentar.
Du citerer mig for noget, jeg ikke har skrevet. Men jeg giver dig ret i, at det havde været primitivt, hvis jeg havde skrevet det. Mit indlæg handler om det problematiske i, at en folketingspolitiker opfordrer til lovbrud. Det synes jeg er pop-politik, og skidt for demokratiet. Og så synes jeg, det er godt, at der er nogle kunstnere, der blander sig i debatten. Pladebranchen - har altid foræret musik væk for at skabe interesse for kunstnere og deres udgivelser. Ligesom Monty Python nu også er begyndt på at gøre deres ting tilgængelige. Promotion kalder vi den slags. Og man kan alle mulige steder - inkl. på mange pladeselskabers egne hjemmesider - finde musik, som man lovligt kan lytte på gratis. Vores holdning er imidlertid, at det er de mennesker, der har investeret penge, tid og hjerteblod i musikken, der bør bestemme, hvornår musikken skal foræres væk, og hvornår den skal koste noget - ikke piraterne. Og det er så også det, loven siger.
MH Jesper

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jesper Bay , | Skrevet: 13. mar 09 kl. 20:17

Hej Rasmus,
Tak for din kommentar.
Det er interessant, at du synes, det skal være nødvendigt at argumentere for, at landets love overholdes. Men den slags fundamentale samfundsspørgsmål, synes jeg, ligger emnemæssigt lidt for langt fra udgangspunktet for min blog.
MH Jesper

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jesper Bay , | Skrevet: 13. mar 09 kl. 20:38

Hej Mikkel,
Tak for din kommentar.
Vi har jo diskuteret disse spørgsmål i flere omgange i andre sammenhænge. Så jeg vil her indskrænke mig til et par enkelte bemærkninger:
Jeg må forstå det, du skriver, sådan, at du mener, at det forhold, at kunstnerne i dag ikke tjener lige så meget, som de burde, legitimerer, at man gennem ulovlig fildeling ligeså godt kan snyde dem for det lidt, de trods alt får. Dette synspunkt, som desværre tit dukker op i pirateri-debatten, er ikke et, jeg på nogen måde sympatiserer med.
At pladeselskaberne skulle have “haft held med at overbevise mange af deres unge kunstnere om, at det er internettet, der er skurken”, ved jeg ikke, hvor du har fra. Knapt 20% af omsætningen i den danske pladebranche kom fra internettet sidste år, så påstanden giver ingen mening. Om det var sådan, da du selv var tilknyttet et multinationalt pladeselskab i slutningen af ‘90′erne, ved jeg selvfølgelig ikke. Men sådan er det i hvert fald ikke i dag.
Jeg ved ikke, hvad din opfordring til at “få brugt med de folk, der står bag de forfejlede strategier” konkret dækker over. Det lyder temmelig truende. Men jeg synes, du undervurderer kunstnerne og deres intelligens groft. Der er da ingen kunstnere, der i dag indgår aftaler med pladeselskaber, hvis de ikke føler, de får noget ud af det. Hvorfor skulle de gøre det?
MH Jesper

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jesper Bay , | Skrevet: 13. mar 09 kl. 20:47

Hej Søren,
Tak for din kommentar.
Kvalitet er svært at diskutere, men jeg har aldrig hævdet, at den ikke spiller ind på afsætningen af musik. Det gør den selvfølgelig. Nu var det bare slet ikke dét, der var emnet for mit indlæg, som handlede om, hvor vidt en folketingspolitiker bør opfordre til kriminel adfærd. Og om det glædelige i, at der er kunstnere, som siger fra over for pirateriet, selv om de godt ved, det er et upopulært synspunkt (hvad nogle af reaktionerne her på bloggen så levende illustrerer…).
MH Jesper

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jesper Bay , | Skrevet: 13. mar 09 kl. 20:58

Hej Tue,
Tak for din kommentar.
Jeg er oprigtigt ked af, hvis du opfatter mit indlæg som et forsøg på at anbringe mig - eller pladebranchen - i en offerrolle. Det var bestemt ikke min hensigt. Og sådan ser jeg hverken mig selv eller branchen.
Jeg er selvfølgelig ikke enig med dig i din vurdering vores indsats mod ulovlig fildeling. Det havde du nok heller ikke regnet med. Og din sammenligning med forholdene i Kina, synes jeg, tyder på ukendskab til forholdene både her og i Kina.
MH Jesper

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jesper Bay , | Skrevet: 13. mar 09 kl. 21:55

Hej Thomas,
Tak for din kommentar.
Du er selvfølgelig i din fulde ret til at mene, at det er i orden, at Johanne Schmidt-Nielsen bruger sit medlemsskab af Folketinget til at opfordre til pirateri, som var det, mit indlæg handlede om. Dér må vi så bare konstatere, at vi ikke er enige. Men selv om IFPI’s strategi så havde været sådan, som du beskriver den, vil jeg da gerne føje til, at det efter min opfattelse ikke gør hverken Johanne Schmidt-Nielsens eller nogen andres pirateri hverken juridisk eller moralsk forsvarligt.
Jeg synes heller ikke, det er rigtigt at påstå, at vi ikke tåler kritik - uanset hvor ukonstruktiv den nogengange kan forekomme. Vi lytter og vi lærer. Det er fx derfor, jeg har sagt ja til JP’s tilbud om at skrive denne blog.
TDC’ Play-tjeneste, som du selv nævner, er jo et godt eksempel på, at der er sket meget i branchen de sidste fem år. Havde virkeligheden været, som du beskriver den, havde vi næppe heller set en 100% vækst i omsætningen af lovlig digital musik hvert år de sidste tre år. Vi kan naturligvis hurtigt blive enige om, at det havde været dejligt, hvis Play havde været der for fem år siden. Men udbredelsen af bredbåndsforbindelser og mobiltelefonernes udviklingsstadie gjorde det bare ikke meningsfuldt at etablere en tjeneste af den slags på det tidspunkt. Det har faktisk ikke noget med skyklapper at gøre, selv om det er et populært synspunkt hos vore kritikere.
Vi tror på, at etableringen af flere og bedre lovlige, digitale musiktjenester er branchens bedste middel til at begrænse pirateriet. Og vi har aldrig lagt skjul på, at vores branche har haft nogenlunde lige så vanskeligt ved at tackle den digitale udfordring, som alle mulige andre brancher (bare tænk på aviserne). Jeg medgiver dig gerne, at der er blevet begået fejl undervejs. Jeg afviser heller ikke, at branchens forsinkede respons på forbrugernes ønsker, kan forklare, hvorfor nogle vælger at kopiere og distribuere musik (og film, spil, bøger, computerprogrammer mm.), som de har lyst til, uden hensyntagen til hverken kunstnere, producenter eller landets love. Men gør det det OK? Det synes jeg ikke.
MH Jesper

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jesper Bay , | Skrevet: 13. mar 09 kl. 22:02

Hej Thomas,
Tak for din kommentar.
Hvem sagde pure opspind? Jeg vil gerne opfordre dig til at dokumentere din påstand om, at jeg skulle have “tiltusket mig andele af sange fra de unge sangere selv om [jeg] ikke havde ret til det”, som du skriver. Hvilke sange? Hvilke sangere? Det er en ganske alvorlig anklage, du retter mod mig, som jeg synes, det er rimeligt, at du både uddyber over for mig, og over for læserne af denne blog.
MH Jesper

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jesper Bay , | Skrevet: 13. mar 09 kl. 22:15

Hej Morten,
Tak for din kommentar.
Jeg ved ikke, om “det siger en hel del” i forhold til det, mit blogindlæg grundlæggende drejede sig om - nemlig demokratiets spilleregler. Det har enhver vel ret til at udtale sig om uanset, hvilket arbejde, man udfører.
Men det er ud af respekt for de meget dygtige musikere, jeg lejlighedsvist har spillet sammen med i min fritid, at jeg ikke har fundet det passende at skrive “udøvende” på CV’et, selv om jeg vel strengt taget godt kunne have gjort det.
MH Jesper

Upassende ? Klag over indlæg

 
Lars P. Hansen, Skanderborg | Skrevet: 15. mar 09 kl. 11:22

Jesper Bay taler om “demokratiets spilleregler” ??!

Og det skal komme fra en mand, der forsøger at fremme sine kommercielle interesser ved at lovliggøre censur. (sagen om blokering af The Pirate Bay)

Hvis man mener at nogen stjæler fra én, må man gå til politiet og få rejst en sigtelse. Derefter afgør domstolene sagen. - Det er “demokratiets spilleregler”, Jesper Bay -Også for IFPI

At du kan tro at du kan forbyde folk at besøge et websted fordi dets teknik kan anvendes til at stjæle musik, er simpelthen udtryk for en dybt anti-demokratisk tankegang. Det svarer til (som du godt ved) at Ford får held til at forbyde folk at besøge Mazda-forhandlere, fordi Mazda’er kan bruges til at køre for stærkt.

Det virker alt sammen som en lille ting, for ganske få har vel sympati for dem der stjæler musik. -Men potentialet er dybt skræmmende, for hvad bliver det næste? Forbyde adgang til Google, fordi den kan bruges til at søge oplysninger om hvordan man kopierer? -Politiken får held til at forbyde adgang til jp.dk, fordi der indimellem optræder noget faktuelt forkert?

Hvis grådige hjernedøde kællinger som Jesper Bay får magt som de har agt, er “demokratiets spilleregler” snart en saga blot.

- Og nej, jeg stjæler aldrig musik, og har ingen sympati for dem der gør. Men jeg bekymrer mig om demokrati og censur

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jesper Bay , | Skrevet: 15. mar 09 kl. 16:02

Hej Lars,
Tak for din kommentar.
Jeg er glad for, at vi i det mindste er enige om, at pirateri er forkert. Men jeg bryder mig ikke om, at du tillægger mig synspunkter, som jeg hverken har eller har givet udtryk for. Den forening, jeg arbejder for - IFPI - ønsker ikke at “lovliggøre censur”, hvordan vi så end skulle bære os ad med det, hvis det endelig var. Tværtimod.

Vores medlemmer er pladeselskaber, som lever af - eller forsøger at leve af - at formidle musik. Og enhver, der arbejder med kunst, ved, at censur er grundlæggende uforeneligt med dette arbejde. Den sag, du hentyder til - sagen mod Tele2 - havde ud over os også videodistributørerne (FDV) og to af landets bogforlag (JP/Politiken og Gyldendal) som afsendere. Ingen af os er i en position, hvor vi kan “lovliggøre censur”. Og vi nærer, som nævnt, heller ikke noget ønske om det. Vi er allesammen virksomheder, som lever af ytringsfriheden.

Men vi har jo altså også ret til at gå til domstolene, hvis vi mener, andre udnytter vores rettigheder på en ulovlig måde, som skader os og de tusindvis af kunstnere, vi repræsenterer. Det er også en del af demokratiets spilleregler.

Foreløbig to retsinstanser har givet os ret i, at det, der foregår på The Pirate Bay, er ulovligt, og at det derfor er i overnsstemmelse med både dansk og europæisk lovgivning, at internetudbyderne blokerer for forbindelsen til det pågældende website. Præcis som internetudbyderne på eget initiativ eller på bagrund af andre retskendelser og pålæg fra politiet gør det til en række andre ulovlige websites, som ikke har noget med musik, film eller bøger at gøre.

Jeg synes, det er at misbruge ordet “censur”, hvis man vil hævde, at det er dét, først Fogedretten og dernæst Landsretten har udøvet i sagen mod Tele2. Og skulle man endelig gå ind på den præmis, at ethvert websited, som en internetudbyder lukker for forbindelsen til, dermed bliver udsat for “censur”, måtte det dog fordre, at man som bruger blev afskåret fra adgang til information - eller i The Pirate Bay’s tilfælde musik, film, TV-serier, bøger etc. - som man ikke har mulighed for at få adgang til ad anden vej ved den pågældende blokering. Og pointen er jo netop, at der er masser af andre muligheder for at få fat i det pågældende materiale andre steder. Fx lovligt - mod betaling eller gratis.

Ytringsfrihed vender efter min opfattelse begge veje. Det er også friheden til ikke at ytre sig. Og dermed også friheden til ikke at ønske, at ens musik, film, bøger osv. kan hentes ulovligt via fx The Pirate Bay. Friheden til selv at bestemme, hvordan ens kunst skal formidles. Dén frihed respekterer piraterne ikke.
MH Jesper

Upassende ? Klag over indlæg

 
Lars P. Hansen, Skanderborg | Skrevet: 15. mar 09 kl. 19:02

Hej Jesper,

Et konstruktivt indlæg som svar på mit ikke særligt konstruktive skriveri. -Tak for det.

Jeg troede, efter at have læst din indledning på denne blog, at ord som “hjernedød” var standarden for diskussionen. Så jeg tænkte at jeg hellere måtte blive i lingo’en ;-)

IFPI er naturligvis i sin gode ret til at forsvare sin indtjening. Der hvor kæden springer af for jer, er når I får teleselskaberne til at blokere for adgang til et website. Hvis det var postvæsenet der var budbringeren, ville I så også holde dem ansvarlig for indholdet af de pakker og breve der bliver fragtet? -Nej vel, det opgav selv STASI i sin tid.
Selv jeg har ikke fantasi til at forestille mig at jeg gør noget ulovligt ved at besøge http://www.thepiratebay.org. Først i det øjeblik jeg bruger et søgeresultat fra deres side til at stjæle et stykke ophavsretligt beskyttet musik, foretager jeg noget ulovligt. Og kun da. Så kan I anmelde mig til politiet, og hvis sagen kan bevises, tildeler domstolene en straf. Hvis den proces er besværlig i Internetalderen, ja så er det bare ærgerligt for jer. Vilkårene er ens for alle.

At fogedret og landsret ikke kan se skråplanet i at en privat interesseorganisation kan pålægge mig som borger regler om hvilken information jeg må søge, viser vist bare at en lang uddannelse som jurist ikke er nogen garanti for visdom.

Jeg forstår ikke at IFPI vælger at bygge læhegn frem for vindmøller, nu da stormen af bits og bytes raser. I vil tabe dette våbenkapløb til sidst, uanset hvordan det går.
Min bekymring er at I åbner en ladeport for tyveri af mine frihedsrettigheder ved jeres fremfærd.
Og hvis jeg skal vælge mellem mistet musik og mistet frihed, ved jeg godt hvad jeg vælger.

Mvh.
Lars Peder

Upassende ? Klag over indlæg

 
Ole Fredsgaarde, 3000 Helsingør | Skrevet: 17. mar 09 kl. 12:43

Kan vi ikke blive enige om, at ‘pirater’ er mennesker, der kopierer andre; de skaber intet og er ude af stand til at honorere andre menneskers arbejde. Egentlig gad jeg godt vide om det er okay, hvis jeg låner lidt på deres bankbog? Teknisk set er det jo relativt snildt at overføre beløb fra andres konti. Hvis jeg kalder det pirathåndtering er det vel helt i orden med jer, der gerne stjæler af andres musik uden at betale?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Lars P. Hansen, Skanderborg | Skrevet: 17. mar 09 kl. 16:43

-Og i øvrigt Jesper, at du klynker over at jeg “tillægger dig synspunkter, som du hverken har eller har givet udtryk for” lyder hult fra en mand der konstant, overfor enhver kritik af IFPI’s ageren, svarer med at angribe personerne bag kritikken for at være “piratvenner” eller “tilhængere af ulovlig kopiering”. Uden noget som helst belæg. Ynkeligt. Hyklerisk.

Mvh.
Lars Peder

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jesper Bay , | Skrevet: 17. mar 09 kl. 18:47

Hej Lars,
Tak for dine seneste kommentarer.
Jeg synes faktisk, jeg generelt prøver, at argumentere for mine synspunkter både her og andre steder. Men jeg indrømmer, at i spørgsmålet om et folketingsmedlems opfordring til ulovligheder, bliver det svært at skille ad fra et personligt anliggende. For det bliver det jo, når en politiker vælger at bruge sin person på den måde i kampen for sin politiske holdning. Ellers synes jeg fx jeg søger at holde en ganske sober tone i de svar, jeg har givet dem, der har kommenteret mit indlæg (også selv om de pågældendes egen tone ikke altid opfordrer til det). Og jeg har ærligt talt svært ved at se, hvori det “ynkelige” eller “hykleriske” består. Men lad det nu ligge.

Mht. din anden kommentar, som jeg synes er langt mere konstruktiv, blot to kommentarer: Sammenligningen med postvæsenet er populær, men ikke helt holdbar. For der er jo ikke tale om anonyme forsendelser foretaget af et neutralt postvæsen. Der er tale om identificerbare “forsendelser” af ulovligt kopieret musik hentet fra en ulovlig tjenste via et ulovligt website - altsammen åbenbart for enhver, der kigger efter. Forestil dig, at postvæsenet hver dag ekspederede tusindevis af pakker mellem to adresser, og der på forsiden af alle pakkerne med store bogstaver stod: “Indeholder hælervarer”. Hvor længe tror du, den trafik ville få lov at fortsætte, før nogen gjorde noget?

Begrænsningen af pirateriet skal ikke foregå på bekostning af borgernes frihedsrettigheder. Det er vi helt enige om. Men jeg mener bestemt heller ikke, det er det, der foregår. Det, vi forsøger, er netop at begrænse pirateriet ved at sætte ind der, hvor det generer dem, der ikke gør noget galt, mindst. Og så er vi i øvrigt helt enige om det med “vindmøllerne”. Det tror jeg også du kan læse ud af flere af mine andre kommentarer. Faktum er jo også, at de kører på fuld knald. Men hvis forsyningsnettet ikke fungerer, fordi nogen har skåret kablet over, så nytter det jo ikke noget at have en mølle til at stå og producere strøm, for nu at blive i dit billede. Vores forsøg på at lægge en dæmper på pirateriet handler om at vedligeholde forsyningsnettet: At skabe basis for, at nye, velfungerende, lovlige tjenester kan få mulighed for at etablere sig i markedet.
MH Jesper

Upassende ? Klag over indlæg

 
Claus Skov, Låsby | Skrevet: 19. mar 09 kl. 14:09

Hej Jesper
Pirateri og fildeling er forkert og af samme grund er min pladesamling i nu et par år ikke blevet udvidet. Ikke fordi jeg ikke har været interesseret i at købe musik men fordi der fra pladebranche, lovgivning med videre er lagt så mange hindringer (læs:omkostninger)i vejen. Hvis man som jeg ønsker at købe ikke-pop og ikke specielt kendte udgivelser udbydes de ikke af kanaler hvor numre kan down-loades enkeltvis men skal købes på cd i udlandet. Jeg som musikelsker bliver altså påtvunget x antal andre numre ved at købe lige netop det nummer jeg gerne vil have. Og dermed bliver x antal rettighedshavere vel aflønnet for et produkt jeg som kunde ikke ønsker at købe?

Når man som jeg bo i et område hvor der ikke er pladebutikker bliver man mere end almindeligt træt af at gå forgæves i pladebutikker eller søgemaskinder på internettet, for at finde den vare man efterspørger. Og tyr dermed til den nemme løsning. At få det kopieret fra en man ved har det man ønsker. hvis tilgængeligheden for andet end mainstream-pop/rock var større var der nok også nogle som ville købe det i stedet for at piratkopiere. Jeg som forbruger er ikke interesseret i at betale op mod 400 kroner for at få fat i det ene nummer jeg vil hav og oveni få x antal numre jeg ikke vil hav. jeg som forbruger er interesseret i at få den vare jeg efterspørger til samme pris som andre kan få en tilsvarende vare til. Prisen for en download. Af samme grund køber jeg ikke cder mere men køber udelukkende på nettet hvor jeg kan få varen til downloadsprisen.
Summa summarum.. Ønskeligt var det om pladebranchen øgede tilgængeligheden af downloads eller fik indført en ordning så man som forbruger kunne bestille og få et specifikt nummer. Eventuelt et bureau hvor man som forbruger kunne få lavet en cd med de numre man gerne vil have. Dermed undgår man også at rettighedshavere aflønnes for numre ingen gider høre men som branchen mener forbrugere vil have.
Til orientering er mit cd-forbrug i stedet gået til filmbranchen

Upassende ? Klag over indlæg

 
Martin Knudsen, Odense sø | Skrevet: 19. mar 09 kl. 22:52

Jeg citerer dig ikke, jeg parafraserer din retorik. Du anvender andres knapt så venlige ord på den måde, jeg har skrevet i klartekst: Fordækt, gennem andres ord, taler du selv. Det tror jeg, de øvrige skribenter her forstod ganske tydeligt.

Upassende ? Klag over indlæg

 
dennis møller, roskilde | Skrevet: 20. mar 09 kl. 01:27

jo mere du kan brænde jo bedre,sådan er det bare.

Upassende ? Klag over indlæg

 
william jansen, 2300 | Skrevet: 30. mar 09 kl. 18:31

JSN opfordrer ikkke til kriminel adfærd, hun opfordrer til legalisering af den nu kriminelle adfærd.

Der er faktisk en væsensforskel.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Michael H, Frederikssund | Skrevet: 4. apr 09 kl. 11:48

Jamen hvad er der sket i sagen?

Er hun blevet politianmeldt? Hvor er pressehetzen som ellers ikke er bleg for at hive politikere gennem sølet selv for mindre ting…

Hvad sker der?

Upassende ? Klag over indlæg

 

Annonce:Arkiv
september 2009  (2)

juli 2009  (1)

juni 2009  (2)

maj 2009  (2)

april 2009  (4)

marts 2009  (6)

Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Jyllands-Posten. Jyllands-Posten har ophavsretten, jf. lov om ophavsret. Læs mere
Jyllands-Posten, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J, +45 87 38 38 38. Kontakt: http://jp.dk/kontakt/