*

Profil

Mrutyuanjai Mishra blogger om spændingsfeltet mellem krise og konflikt, vækst og udvikling i Indien, Pakistan og Sydasien generelt.

Baggrund:

Mrutyuanjai Mishra er europæisk master i menneskerettigheder og demokratisering, freelanceskribent og samfundsdebattør.

Mrutyuanjai Mishra blogger om menneskerettigheder og demokrati med fokus på internationale forhold og de perspektiver, som de rummer for Danmark.

Mrutyuanjai Mishra kommer oprindeligt fra Indien og behersker fire indiske sprog. Derudover taler han flydende engelsk og dansk.

Andet:

Mrutyuanjai Mishra bidrager jævnligt med kronikker og kommentarer i de landsdækkende aviser, hvor han primært beskæftiger sig med aktuelle emner med internationalt perspektiv.

Sted:

Malmø

Website:

Besøg

Emneord:

Brændpunkt

Det multikulturelle samfund er ikke problemet men løsningen

Dato: 26. marts, 2011

Emner:

109 kommentarer

 

 

Vi lever i en tid, hvor der næsten er gået sport i at gøre grin med multikulturalisme. Af både Danmarks Integrations/Assimilations-minister Søren Pind og Storbritanniens David Cameron forventes det næsten, at der ved deres offentlige optrædender på et eller andet tidspunkt vil blive blæst til kamp mod multikulturalisme. En del assimilerede indvandrere i Europa er også begyndt at tale i mod det multikulturelle samfund. Et eksempel herpå er Kenan Malik, som er muslim med indisk baggrund bosiddende i Storbritannien. Mange muslimer, som jeg har talt med i Indien, er lodret uenige i hans synspunkter. Men hvad enten man er modstander eller tilhænger af begrebet, så er det et faktum, at multikulturalisme lever i bedste velgående - også selvom talrige bloggere og kommentatorer herhjemme ikke kan fordrage ordet.

Et eksempel: Den 30. marts vil over en milliard mennesker i Indien, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Storbritannien, Australien, New Zealand, Sydafrika og mange andre lande tænde for fjernsynet. De skal se cricket. Den dag er der semifinale i Cricket World Cup 2011, og Indien og Pakistan skal mødes. Disse lande har mødtes før både på cricketbanen og udenfor, hvor de har tre blodige krige bag sig. Kampen er omgærdet af en spænding så høj, at nogle af tilskuerne formentlig vil dø af hjertestop under kampen. Sådan plejer det at gå, når Indien og Pakistan spiller en afgørende kamp. Glem alt om økonomisk vækst i Sydasien den dag. Både Indien og Pakistan vil bogstavelig talt gå i stå under kampen. Hvis livsnødvendige operationer trods alt kan gennemføres, vil det næsten være at regne for et mirakel. Alt, hvad der kan udsættes til næste dag, vil blive udsat.

Sådan plejer det at være, når ærkerivalerne Indien og Pakistan mødes på cricketbanen. Men denne gang er der tale om mere end blot en cricketkamp. Der vil også blive kæmpet en værdikamp. Det indiske hold er repræsenteret af spillere med vidt forskellig religiøs, sproglig og kulturel baggrund. Med på holdet er en sikh fra det nordlige Indien, der spiller med sin traditionelle turban på. Der er også to spillere med muslimsk baggrund fra det vestlige Indien, og der er en hindu fra Kashmir, som også er en minoritet blandt flertallet af muslimer i denne delstat. Der er spillere fra megabyer som Delhi og Mumbai, og der er spillere fra små byer. Mange spillere taler modersmål, som er komplet uforståelige for deres holdkammerater.

Indien stiller således med et hold, som repræsenterer mangfoldighed og multikulturalisme. Dette er langt fra tilfældet for det pakistanske hold, der i modsætning til det indiske udgøres af en langt mere homogen spillertrup. For nogle dage siden lykkedes det også for det indiske hold at slå Australien, som har været verdensmestre i cricket i årevis. Og også det australske hold består af spillere med en homogen kulturel baggrund.

I disse dage, hvor der efterhånden er ved at danne sig et værdifællesskab mellem intolerante islamister og intolerante europæiske nationalister, der hver for sig ønsker homogene, monokulturel og monoreligiøse samfund, er det vigtigt at bemærke den kommende cricketkamp, som efter al sandsynlighed dårlig nok vil blive nævnt i den danske presse.

Indiens Premierminister, Manmohan Singh, er selv sikh og tilhører dermed en religiøs minoritet, som højst udgør et par procent af den indiske befolkning. Han har inviteret Pakistans Præsident, Asif Zardari, til at overvære kampen. Han burde også invitere David Cameron og Nicolas Sarcozy og andre europæiske leder, som er skeptiske over for det multikulturelle samfund for at vise, at forskellighed kan være en styrke frem for en svaghed.

Selv om Indien skulle tabe kampen, vil det være en sejr at stille op med et hold, hvor muslimer, hinduer og sikher kæmper side om side for samme nation.

Så hvorfor blæses der i den grad til kamp mod multikulturalisme herhjemme? Hvorfor ikke i stedet fokusere på styrkerne? Hvorfor ikke betragte København som Danmarks mest multikulturelle by, og så udnytte det positivt, således som det lader sig gøre andre steder i Verden?

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
Michael Unna, højbjerg | Skrevet: 26. mar 11 kl. 08:39

Det er jo et spørgsmål om loyalitet. Jeg kender ikke rigtigt nogen steder, hvor det multikulturelle samfund er en succes. De fleste steder er der afgrænsede områder, og en del blodsudgydelser. Desuden går de fleste multi-kultisamfund i opløsning i søgen efter selvstændighed. Jeg kunne bruge linie efter linie i bloggen til at fremivse det, men blot nogle få eksembler: Belgien, Indien (Indien og pakistan deling i forrige århundrede), Nigeria, Sudan, Indonesien, Jugoslavien, etc etc etc…

Upassende ? Klag over indlæg

 
Hans Jakobsen, Børkop | Skrevet: 26. mar 11 kl. 08:42

Til Mishra:

Konkretiser venligst - i praksis! - hvordan den påståede styrke ved det multikulturelle samfund kan udnyttes?

Alle disse fine ord kan ikke bruges til en pind, hvis de ikke dækker over en brugbar virkelighed.

Hvor i verden fungerer det multikulturelle samfund godt?

Ang. cricketkampen er jeg ligeglad med den. De ting vi taler om er mere alvorlige end en sportskamp.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Niels B. Larsen, 9230 Svenstrup | Skrevet: 26. mar 11 kl. 08:48

Multikulturalisme uden gnidninger mellem de forskellige kulturer har indtil nu været en umulighed, Mishra.

Og alt tyder på at det vil være tilfældet i laaaang tid fremover.

Hvor multikulturalismen ‘fungerer’ sker det kun efter diktat fra en centralmagt, som ikke tøver med at bruge våbenmagt. Således også i Indien.

Der er jo ikke just evigtvarende fred og idyl mellem folkegrupperne dernede, eller hur?

Vil man et folks og et lands bedste sørger man for at befolkningen er mest mulig homogen.

Der er laaang vej til den absolutte tolerances sejr - og heldigvis for det da.

Jeg har det svært med jeres hellige køer og muslimernes forvrængede livsopfattelse.

Det omvendte gør sig sikkert også gældende.

Sådan er menneskets natur nu engang.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Axel Artke, Vejle Øst | Skrevet: 26. mar 11 kl. 08:52

Danmark har været et multikulturelt samfund i århundreder. Det har været ret uproblematisk lige indtil, vi tillod en stor indvandring af muslimer fra Mellemøsten og Nordafrika. Først med dem begyndte de alvorlige problemer med islamisk fundamentalisme, sharia og fjendtligt indstillede parallelsamfund. Det er disse problemer, som har ført til, at multikultur-begrebet nu med rette er kommet i miskredit. - Og til at selv FN’s forstokkede Mennerettighedsråd er ved at komme på andre tanker.

Upassende ? Klag over indlæg

 
philip heimbürger, birkerød | Skrevet: 26. mar 11 kl. 08:53

En mand i mellemøsten har fået 68 børn og stopper ifølge eget udsagn ikke før han har fået 100 børn.
Et sært tilfælde, men typisk for fertiliteten især i de lande som ikke kan brødføde egen borgere.
Skal vi her i den vestlige verden blive ved med at tage imod fødselsoverskudet fra U- landene?
Hvad skal vi bruge dem til - de kan ikke skrive, de kan ikke lære vort sprog så vi kan kommonikere og de er ofte helt ligeglade med vore basale regler i samfundet.Der et pt. ca. 35 millioner muslimer i europa, jeg håber at flertallet er faldet godt til men hvad med resten??

Upassende ? Klag over indlæg

 
Far Jensen- 2, 6101 | Skrevet: 26. mar 11 kl. 09:02

Endnu et useriøst indlæg fra denne Mishra!
Mishra og iøvrigt de kulturradikale kan simpelthen ikke fatte, at normalttænkende borgere reelt ikke har noget imod udlændinge i DK - men modstanden bliver åbenlys når det erfares, at i 10.000-vis af uintegrerbar “flygtninge”/indvandrere kommer hertil og nægter at følge love, adfærd m.m. som er gældende her i landet.!
Det vi ser er: Kæmpe milliardudgifter til især muslimer/nordafrikanere, stærkt stigende kriminalitet, forfølgelse af jøder og homoseksuelle, alt for mange parrallelsamfund o.s.v. os.v.
- Så fat det dog Mishra, hvis det overhovedet er muligt!!!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jakob Schmidt-Rasmussen, København | Skrevet: 26. mar 11 kl. 09:22

Det er rigtig nok en myte, at Danmark har været egentligt monokulturelt.

Men det er ikke altid, at den danske kultur har været “Leitkultur” i Danmark, som Angela Merkel kalder det, når flertallet af befolkningen sætter den kulturelle dagsorden på demokratisk vis, ved at beskytte deres grundnormer gennem ved at vælge politikere, der deler deres grundnormer.

Danmark var allerede multikulturelt, da landet blev regeret af en udenlandsk overklasse.

Uddrag fra Christian Wilters digt Holberg:

Hver mand, som med kløgt gik i lærdom til bund,
latin på papiret kun malte,
med fruerne fransk, og tysk med sin hund
og dansk med sin tjener han talte…

Upassende ? Klag over indlæg

 
Torben Nielsen, Århus | Skrevet: 26. mar 11 kl. 09:22

Jep. Vi er alle vidende om den store success af det multikulturelle land Indien.

http://loganswarning.com/2010/03/30/india-110-arrested-in-muslim-vs-hindu-clash/

Og bagefter sætter de sig alle sammen i en rundkreds og ser cricket sammen.

Det var dog en ekstrem useriøs blog.

Upassende ? Klag over indlæg

 
F JensenH, 6100 | Skrevet: 26. mar 11 kl. 09:37

Nu er det nok en velment blog-artikel, og det er fint nok at hinduer, sikher og muslimer kan spille på samme hold i en cricket kamp.

Og artiklen lægger på udmærket vis op til debat.

Men den rent danske historie og kulturarv er rig og mangfoldig i sig selv. Og har da også plads til fornyelse i et vist omfang.

Men Danmarks problem er først og fremmest Christiansborg, som ikke længere forsvarer og varetager det danske folks værdier og interesser, men tværtimod svigter og forråder danskerne på alle mulige måder.

Det danske “demokrati” er indiskutabelt degenereret, udhulet og uægte, og er endt i en blindgyde af feberhede anti-danske aktiviteter.

Forrykt, kortsynet, asocial, familiefjendsk, folkefjendsk og radikal/halvkommunistisk politik er blevet det normale.

Det multi-kulturelle og internationale kan være fint nok som et krydderi i det nationale køkken, men hvis den danske gryderet tilberedes ved at man hælder kilovis af peber ned i den lille gryde, så kan det ende med en ret som ikke smager nogen.

I fredagens JP er der en fremragende kronik af professor Bent Jensen, som giver et glimrende og klart billede af et Danmark i dyb krise fordi parti-eliterne og den politiske højborg er endt som et moralsk og intellektuelt fallitbo.

Danmark står overfor mange problemer og trusler mod den fortsatte frihed, fred, velstand og velfærd, og det med de nedlagte landegrænser er kun eet blandt mange. Men så degenereret som det politiske liv er blevet, kan man frygte at partierne hverken har vilje eller evne til at løse problemerne.

Efterhånden taler partierne kun om “udfordringer” og alt skal “sikres”. Sprogligt er alle problemer forsvundet, og ingen skal længere sørge for at noget sker. Ja, mere og mere forringes sproget med nysprog, “fine” engelske ord og politiker-jargon mv., og heller ikke medierne holder sig tilbage hvad floskler og klicheer angår.

Men virkeligheden er andet og mere end ord, bortforklaringer og halve sandheder.

Og hvis den kurs som arrogante, asociale og forræderiske partier har anlagt, ikke ændres, ender Danmark 100% sikkert som en galeanstalt og et katastrofe-område.

Tiden er inde til initiativer der kan genopbygge demokratiet og den folkelige medbestemmelse, for ellers er der ingen fremtid for den kultur, civilisation og danskhed der er bygget op gennem 3000 års dygtighed, slid og slæb, ofre og heltemod, genialitet og handlekraft.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jakob Schmidt-Rasmussen, København | Skrevet: 26. mar 11 kl. 09:37

(Digteren, der skrev digtet om Holberg og Holbergs Danmark hed Christian Wilster og hverken Christian Winter eller Wilter.)

Der var historisk set en tæt sammenhæng mellem den folkelige kamp for dansk kultur og demokratiets indførelse i Danmark.

Den tyske overklasse nægtede at lade danske politkere tale dansk i de slesvigske stænderforsamlinger, hvilket var den direkte anledning til indførelsen af folkestyret.

Kan I huske, hvilken politiker, der “talte dansk, og vedblev at tale dansk” i den slesvigske stænderforsamling?

Upassende ? Klag over indlæg

 
F JensenH, 6100 | Skrevet: 26. mar 11 kl. 09:53

Hvis man vil undgå en dyster fremtid med et totalitært diktatur og et Danmark dybt nede i en bundløs sump, så er det måske nu man skal beslutte sig til at støtte “min” patriotiske græsrods-bevægelse for frihed, demokrati, retfærdighed og ægte velfærd mv.

Eller har nogen bedre forslag til hvordan vi redder Danmark?

Upassende ? Klag over indlæg

 
P Hansen, KBH | Skrevet: 26. mar 11 kl. 09:56

Super fantastisk indlæg. Bedste blog i JP.

Upassende ? Klag over indlæg

 
a rasmussen, 8300 | Skrevet: 26. mar 11 kl. 10:37

Kommer Mishra virkelig fra Indien? Så må det være løgn, hvad man læser i aviser og ser i TV angående ulemperne ved at være et “kludetæppe” med hensyn til forskellige religioner.

Upassende ? Klag over indlæg

 
J. Hansen, rødekro | Skrevet: 26. mar 11 kl. 10:54

Pakistan og cricket??? Var det ikke i Pakistan, at hele cricketholdet blev massakreret? De kan rende og hoppe de gale degenererede islamister i Pakistan. Hvis muslimerne ikke vil integreres, hvad f….. laver de så her?

Upassende ? Klag over indlæg

 
R. Bejstrup, Odense C | Skrevet: 26. mar 11 kl. 10:55

De indvandrere Danmark har modtaget tidligere har alle givet væsentlige og tit uundværlige bidrag til dansk kultur og økonomi ,kartoffeltyskere,tyske håndværkere,tyskere i administration og hær,franske herrnhuter,hollandske bønder,sefardiske jøder og jøder i al almindelighed og roepolakker.Men jeg synes at vi stadig har til gode at se den store velsignelse ved den indvandring vi har modtaget på det sidste.Nogen væsentlige bidrag til det danske samfund kan jeg ikke se,men jeg vil da gerne oplyses,så fortæl mig,gerne noget konkret,om multikulturalismens gode indflydelse på Danmark.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Rasmus R, KBH | Skrevet: 26. mar 11 kl. 10:59

En indlæg som argumentere for ligestilling. Modsat en indlæg af Birthe Rønn som argumentere for at folk for tredje verdens landene skal behandles dårligere end dansker.

Upassende ? Klag over indlæg

 
P Jensen, Holbæk | Skrevet: 26. mar 11 kl. 11:06

I øvrigt må jeg tilstå jeg ækles og græmmes når jeg går rundt i vores hovedstad idag, øst-tiggere, rumænske og polske tyve på nørreport st, og hovedbanegården

Har i nogensinde undret jer over hvorfor der konstant er en stemme i højttalerne på hovedbanen der siger: “Der er lommetyve på perronen og i togene, pas derfor godt på jeres egendele og bagage”, når man opdager disse tyve og henvender sig på station city, griner de af en og siger vi er opmærksom på dette, og så sker der ellers ikke mere den vej - LORTELAND!!!

Det var EU´s øst-berigelse, gad vide hvornår danskerne vågner op, og indser at dem med de “rigtige meninger” ikke havde ret alligevel?

Upassende ? Klag over indlæg

 
P Hansen, Kbhvn | Skrevet: 26. mar 11 kl. 11:55

Læste kronikken i JP fredag, igår. Og vil gerne anbefale alle at få den læst. Uhyggelig, men MEGET tankevækkende kronik.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Søren S, Odense | Skrevet: 26. mar 11 kl. 12:00

Læste kronikken i JP torsdag. (Bogstavsfundamentalister). Vil gerne anbefale alle at få den læst. Uhyggelig, men MEGET tankevækkende Kronik.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Kai Mikkelsen, Gandrup | Skrevet: 26. mar 11 kl. 12:00

Mangelen på sosial og økonomisk utvikling i Den arabiske ligaen er så alarmerende at FN har produsert fem rapporter i dette årtusenet (Arab Human Development Reports), forfattet av arabere i håp om å nå hodene og hjertene i ligaen. FN-rapportørene har ikke minst pekt på at modernitet og utvikling ikke skapes ved å blande politikk og jura med religion, slik Muhammed gjorde. Men det er nettopp denne sammenblandingen som preger den muslimske verden den dag i dag, kraftig understreket av paraplyorganisasjon Organization of Islamic Conference (OIC). I Kairo i 1990 la nemlig OIC hele FNs menneskerettighetserklæring under sharia, en erklæring som står like fast i dag. Her fastslås drap som legalt, amputasjoner som straff, muslimer må ikke gifte seg med ikke-muslimer, kvinner underlegges menn.
http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=36&tekstid=4753

Upassende ? Klag over indlæg

 
peter simonsen, 8450 hammel | Skrevet: 26. mar 11 kl. 12:05

Vi er i de seneste år blevet invaderet af muslimer,parkistanere , polakker,rumænere ,somalier o.s.v som står for kreminalitet,bedrageri,asocial adfærd ,overfald på ældre damer ,tankrøverier , sociale bedragere o.s.v. - hvis det skulle være en berigelse for samfundet , så er vi vist et par stykker der takker nej til et multikulturel samfund.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Karsten Søberg, Glumsø | Skrevet: 26. mar 11 kl. 12:14

Så er Mishra også kommet på det hold, der prøver at dreje sandheden 180 grader. Multi-kultien, dvs muslimerne, ER problemet! I intet land er integrationen, eller assimilation som det burde være, lykkedes. Og er derfor IKKE løsningen. Virkeligheden kan den definerende klasse nu en gang ikke lave om. De prøver fortvivlet at ændre folks opfattelse af den påviselige virkelighed. Det er umoralsk, propaganda a la socialismen (nazismen) i Tyakland i 30´erne. Goodbye Mishra.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Arvid H, Faaborg | Skrevet: 26. mar 11 kl. 12:16

Intet land har resourcer nok til at være socialkontor for hele verden.
Derfor må alle lande gøre forskel på dem, der hører til og dem, der ikke gør.

Den samme resourcelogik kan muligvis også anvendes på det individuelle og personlige plan?
“Skat, elsker du mig?”
“Selvfølgelig, jeg elsker jo alle mennesker!”

Den adspurgte hippie slipper næppe godt fra svaret.
Han har ikke resourcer nok.
Kæresten må nøjes med at være elsket ligesom alle dem, han ikke kender?

Forventer århusianere ikke også større hensyn fra odenseanere end den, der bliver pekingesere til del?

Upassende ? Klag over indlæg

 
P Hansen, Kbhvn | Skrevet: 26. mar 11 kl. 12:20

Så forøvrigt et afsnit af den nye TV-serie “Den der dræber”. Den er endnu et eksempel på at det er et sindssygt samfund vi lever i, som beskrevet i JPs kronik igår fredag.

TV-serien sender udpenslede sadistiske mord lige ud i hovedet på børn og unge i den bedste sendetid, i stedet for at sende serien efter kl. 23.

Og så har man brugt 87 millioner kroner af licenspengene på denne ækle, underlødige serie.

There is something rotten in the state of Denmark, som en engelsk forfatter engang konstaterede.

Er der overhovedet ingen moral og fornuft tilbage på landets TV-stationer?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Bitten-Kirsti Nielsen, København | Skrevet: 26. mar 11 kl. 12:22

F. JensenH, 6100

Hvad hedder den omtalte græsrodsbevægelse?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Johannes Aagaard, Frb. | Skrevet: 26. mar 11 kl. 12:52

Multikulturalisme er ikke nødvendigvis det samme i Pakistan eller Indien i forhold til Vesten. Men stort set samme facit er, at multikulturalisme ikke ikke fungerer noget sted - andet end i visse mere determinerede grupperinger, der har multikulturalismen som religion. Hvis der bliver fred mellem Pakistan og Indien, er det fordi Pakistan forarmes i sådan grad, at det muslimske flertal først da mener, at det lønner sig at være venner med inderne. Ren købmandsmoral - intet andet.
Altså er jeg enig med de fleste debattører her - blogindlægget fra Mrutyuanjai Mishra er uden værdi.

Upassende ? Klag over indlæg

 
J J, Århus | Skrevet: 26. mar 11 kl. 12:58

Johannes Aagaard

Hvad taler mere? En ubetydelige befolknings mening på 5 million eller hvad det er bedst for de andre 5 milliarder? Der har multikulturalism bestemt en mening og værdi.

Upassende ? Klag over indlæg

 
hans hansen, HK | Skrevet: 26. mar 11 kl. 13:04

Multikulturalisme i vesten er en omskrivning af tvangsislamisering. Det der reelt at er dagsorden for flertallet af dem i vesten der prædiker multikulti vrøvlet, er ønsket om at islamisere vesten. Resten har ikke forstået hvad det er for en dagsorden de støtter.

Så vi må finde et andet ord for det forhold, at hinduer, budister, shintoer, kristen osv godt kan finde ud af det med hinanden, forudsat, at dosis ikke er for stor og at islam ikke er involveret.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Johannes Aagaard, Frb. | Skrevet: 26. mar 11 kl. 13:31

JJ, Århus,

M.h.t. hvad der er bedst for hhv. Indien og Pakistan, så har disse to lande en tradition for religiøs, kulturel, etnisk og institutionaliseret undertrykkelse af mindretal - og at tale om multikulturalismens velsignelser, er løgn.

Det er tillige latterligt at tale om multikulturalismens menig og værdi i Indien, da alternativet er ikke-eksisterende og at det således mere er at gøre dyd af et livsvilkår.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Andreas Frandsen, københavn | Skrevet: 26. mar 11 kl. 13:50

Er du dum og naiv Hr. Mrutyuanjai Mishra ? eller prøver du at bilde os noget ind som borgere i et oplyst og veluddannet samfund.

Indien har masser af problemer med intolerance, konflikter og krige befolkningsgrupperne imellem. Disse befolkningsgrupper har trods alt sproget og kulturen tilfælles men alligevel kan de ikke enes og leve i fred og fordragelighed på grund af religionen. Når de ikke engang kan enes i deres nærområder på trods af flere ligheder end forskelle, hvordan i alverden skulle de så kunne indordne sig i veluddannede samfund i Europa hvor sproget og kulturen er så fremmedarted for dem.

Din tilgang til det multikulturelle i Europa er derfor håbløst naiv. David Cameron, Søren Pind, Angela Merkel og Nicolas Sarkozy har heldigvis fattet det og erklæret det multikulturelle samfund for en dødsejler.

Brug du hellere din skrivelyst og energi til at skrive blogs i indiske aviser om det fantastiske som foregår i Kashmir området mellem muslimer og hinduer. Hvor der er Muslimer er der som regel også problemer og sporene skræmmer. Flere af Europas storbyer har muslimske parallelsamfund som i længden vil blive en byrde for de oplyste og demokratiske europæiske samfund.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Gazi A, Sjælland | Skrevet: 26. mar 11 kl. 14:09

@Andreas Frandsen

Det er europæiske landene der skabt problemer i verden pga. deres kolonial period.

Indien klar sig rimelig godt. Det er Danmark og Storbritannien der har problem. Det er dig der er naiv og dum.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Tim Jensen, Charlottenlund | Skrevet: 26. mar 11 kl. 14:47

Man kan på ingen måde sammenligne Danmark med Indien og Pakistan. Danmark var for indtil 20-30 år siden et homogent, monoetnisk og monokulturelt samfund med en mange tusind årfælles historie og fælles sprog. På den baggrund skabte vore forfædre generation for generation et af verdens bedste samfund, som nu er under hastig demontage af hele det samlede Folketing (Dansk Folkeparti inkluderet) og af de herskende klasser. Danmark er fortid.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Vivian Clayborn, København | Skrevet: 26. mar 11 kl. 14:52

Sikken en nutted lille solskinshistorie du har skrevet, Mishra.
Du er vel ikke blevet nomineret til noget slags pris for politisk korrekthed, og er nødt til at holde dig i skindet?

Jeg ved ikke om de spiller interkulturel cricket i Kerela, men det virker usandsynligt.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2011/02/04/AR2011020406771.html

Upassende ? Klag over indlæg

 
peter simonsen, 8450 hammel | Skrevet: 26. mar 11 kl. 14:55

Gazi A , Sjælland: Sikke dog en påstand , det er jo Danmarks evt multietniske samfund og ikk et tilbagestående Indien vi taler om , hor man dræber kvinder der ikke har medgift nok med til manden.
Danmark har ingen problemer bare vi sender disse kremininelle og udbyttere ud af landet ,det er dem der er problemet .
Indien med deres kastesystem kan ikke sammenlignes med civiliserede og fornuftsprægede lande som f.x. Danmark - her har vi lov og orden modsat f.x. Indien som er en form for diktatur.
Så fri os for sammenligning med lande hvor man har åbne rendestene , hvor lortet flyder gennem gaderne og et svineri ud over alle forstillinger ,hvor sundhedsvæsenet er en by i ” RUSLAND” og uorden hersker i alle hjørner af landet.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Andreas Frandsen, københavn | Skrevet: 26. mar 11 kl. 14:58

Gazi A, Sjælland

Du har fuldstændig ret Danmark og Storbritannien har et mega problem med muslimer.

Disse kulturberigere koster det danske samfund mindst 20 millarder kr årligt ved diverse overførselsindkomster og misbrug af det danske sygehusvæsen. Der bliver lavet alt for mange særhensyn til denne gruppe af snyltere hvor andre udlændinge (læs ikke-muslimer) klarer sig fint.

Nu forholder jeg mig til artiklen og argumenterer for at det multikuturelle samfund er en dødsejler, og det har intet at gøre med at de europæiske lande har en fortid som kolonialister.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Elmer Jørgensen, Skanderborg | Skrevet: 26. mar 11 kl. 15:01

Gazi A
det er så sandt som du skriver det… og problemet er sgu nok sådanne som dig.
Og ja!!! Danske politikere har sgu været naive, at lukke horder af jer ind i pladderhumanismens navn.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jan Jensen, Aalborg | Skrevet: 26. mar 11 kl. 15:41

Al forskning viser heldigvis med al ønskelig tydelighed,at jo mere homogen en befolkning er og jo mindre forsklel der er på rig og fattig, des bedre vil samfundet fungere - det er uangribeligt faktum.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Vivian Clayborn, København | Skrevet: 26. mar 11 kl. 15:46

#peter simonsen i hammel

Har du ikke læst Mishras artikel?
Det var altså Indiens vellykkede multikultur, han pralede af der.

Det er ikke multikultur i sig selv, der er noget galt med, snarere tværtimod. Det er den ene kultur, der ikke tolererer nogen andens.
Hvad det så er for en, behøver jeg vel næppe minde om.
Et land er lige så tilbagestående eller progressivt, som de mennesker der befolker det.

Danskerne er ikke i stand til at reproducere sig selv og muslimerne er ikke i stand til at begrænse sin reproduction.
Så er multikulturens dage regnede.
Sådan har det gået med andre lande og kulturer før os.
Islam tåler ikke andre kulturyttringer, derfor brænder de kirker, synagoger og skoler, hvor de drager frem.
I Indien myrdede de 80 mio hinduer og buddhister for 400 - 500 år siden, jævnede deres helligdomme ved jorden, og byggede moskéer ovenpå.
Islam og dens tilhængere har ikke gennemgået nogen forændring siden den gang, og Jihad er stadig den mest centrale befaling i Koranen.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Henrik Nielsen, København | Skrevet: 26. mar 11 kl. 15:50

Intet samfund bliver stærkere af at have en femte kolonne.

Upassende ? Klag over indlæg

 
3fHaR jenseN, Vejle | Skrevet: 26. mar 11 kl. 15:58

Læste kronikken i JP fredag, igår. Og vil gerne anbefale alle at få den læst. Uhyggelig, men meget tankevækkende KRONIK.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jens Hansen, Odense | Skrevet: 26. mar 11 kl. 16:20

En udmærket blog Mishra.

Ingen tvivl om at Danmark får stor glæde af multikulturalisme i fremtiden.

Næsten alle danskere udtrykker da også glæde over, at vort lille land stille og roligt bliver et multikulturelt samfund.

Om Danmark får et multikulturelt cricket landshold skal jeg dog ikke kunne sige Mishra.
Som du måske ved, så er cricket ikke så udbredt i Danmark. Ikke som i Indien og Pakistan.

Men der er jo mange multikulturelle fodboldhold i Europa Mishra. Og de klarer sig fremragende.
Hvis man f.eks. overværer en fodboldkamp imellem Frankrig og Ghana, så er det ikke nemt at afgøre, hvem som er hvem.

Frankrigs multikulturelle landshold vandt som bekendt suverænt VM og EM for nogle år siden.

Du skriver mishra:
“Det er vigtigt at bemærke den kommende cricketkamp, som efter al sandsynlighed dårlig nok vil blive nævnt i den danske presse.”

Det gør den nok ikke Mishra. Lidt ærgerligt.
Da kampen jo er et godt eksempel på et smukt multikulturelt samarbejde.
Måske skulle Indiens Premierminister, Manmohan Singh overveje at invitere Pia Kjærsgård til at overvære denne spændende cricket kamp.
Om hun vil heppe på Indien eller Pakistan skal jeg ikke kunne sige.

“Så hvorfor blæses der i den grad til kamp mod multikulturalisme herhjemme? Hvorfor ikke i stedet fokusere på styrkerne?” Skriver Mishra.

Mishra. De fleste danskere er meget glade for multikulturalisme.
Kun et meget lille, men dog højtråbende mindretal er imod.

Man behøver vel ikke at focusere på styrkerne Mishra.
De er jo åbenlyse.

Held og lykke med cricket kampen Mishra.
Uanset om Pia Kjærsgaard tager imod invitationen eller ej.
Skal ikke kunne sige om PK er fanatisk cricket fan.

Upassende ? Klag over indlæg

 
jonas hansen, kbh | Skrevet: 26. mar 11 kl. 16:22

Naturligvis er det multi kulturelle fremtiden, men problemet i et velfærdssamfund som det danske er, at det bliver set som en udgift at indføre, så hvis Danmark begyndte at lukke selvforsøgende indvandre ind, og begyndte at smide de alle dyreste indvandre ud, så ville det blive en succes meget hurtigt.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Henning Sørensen, København K | Skrevet: 26. mar 11 kl. 16:42

Smukt Mishra, så er der jo ingen problemer i at mene at kastesamfundet er en god ting. Selvfølgelig synd hvis nogen så skulle få den ide at indere er i bunden.

Men da godt at cricket kan underholde så mange i så lang tid. Rundbold bliver jo også undervist i første klasse herhjemme.

Efterhånden er det pinligt hvor tynd argumentationen er.

Upassende ? Klag over indlæg

 
P Hansen, Kbhvn | Skrevet: 26. mar 11 kl. 17:18

Da mange nok ikke har læst den omtalte kronik, er her lige et kort og groft forenklet resumé:

1: Folke-tinget passer ikke sit arbejde. Det er mest optaget af at repræsentere EUs, FNs og fjerne folkeslags interesser. Politikernes flertal skammer sig over danskerne og betragter dem som bagstræberiske og uoplyste.

2: Venstre og Konservative er slet ikke hvad de udgiver sig for at være.

3: S og SF er ligeså slemme.

Ja , man kunne fortsætte med ti punkter mere, men det vil jeg alligevel ikke, for det bliver en meget fattig gengivelse i forhold til hvor velskrevet kronikken er. Nej, læs den selv. Den giver et fabelagtigt rammende og præcist portræt af et “samfunds-system” som under overfladen og bag kulisserne er så sygt og råddent, at det endelige sammenbrud ikke behøver være langt væk.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Kim Goltermann, Praha 3 | Skrevet: 26. mar 11 kl. 17:34

Hinduer, sikher og muslimer mødes - og samarbejder på forbilledlig vis - på cricketbanen, hvilket Mrutyuanjai Mishra udlægger som en sejr for det multikulturelle.

Men hr. Mishra, cricket er ikke et udtryk for multikultur - tværtimod repræsenterer det den vestlige, anglosaksiske kultur for fuld udblæsning. Et stykke monokultur der er blevet eksporteret via Storbritaniens koloniale fortid. Det er jo soleklart, cricket eksisterer primært som en monokulturel eksportvare der hvor Storbritanien har været herre i andres hus (inkl. USA hvor cricket dog er muteret til baseball, der er lidt mindre kedeligt at glo på).

Cricket er så ærkebritisk at det end ikke har kunnet vinde fodfæste i det meste af fastlands-Europa, trods de fælles Europæiske kulturnormer der trods alt eksisterer.

Cricket er monokultur i tredje potens - et klokkeklart udtryk for kulturel imperialisme…… og så skal vi ved grød høre fra hr. Mishra at det nu er et eksempel på positiv multikultur.

Hr. Mishra, de indiske cricket-spillere med forskellig kulturbaggrunde har jo netop måtte opgive/nedtone egne kulturnormer for at kunne spille cricket på højt internationalt niveau. Hele spillet er jo et udtryk for Europæisk konkurrencementalitet, hvor detaljer stedse finpudses og teknikker forbedres for at blive numero uno. Så vidt jeg ved (og jeg ved ikke meget meget om cricket, indrømmet) deles en cricket-kamp jo også stadig overalt op i henholdsvis “before tea” og “after tea”. Det virker altså ret så ekstremt monokulturelt og særdeles britisk, hvis du spørger mig.

Upassende ? Klag over indlæg

 
J. Rasmussen, København | Skrevet: 26. mar 11 kl. 17:36

Det multikulturelle samfund er en fiasko, som kan udvikle sig til en rygende ruin. Hverken mere eller mindre.

Upassende ? Klag over indlæg

 
H Christensen, København | Skrevet: 26. mar 11 kl. 18:13

Det multikulturelle samfund er i den grad problemet og bestemt IKKE løsningen.
Det er uomtvistelig fakta at multikultur har skabt langt flere borgerkrige end eksempler på fredelig sam-eksistens, JA I SKRIVENDE STUND KAN JEG IKKE ERINDRE EN ENESTE. Så hvad det er for en løsning du og store dele af magthaverne syntes dette uvæsen representerer, ja SÅ OPLYS MIG DA ENDELIG.

Upassende ? Klag over indlæg

 
C. Halvorsen, Assens | Skrevet: 26. mar 11 kl. 18:15

Man kan åbenbart opfatte Bent Jensens kronik på flere måder.

Jeg læser den sådan, at den gamle måde at fortolke virkeligheden på ikke længere er dækkende, fordi den beskriver et samfund, der ikke længere eksisterer.

Det betyder i denne sammenhæng, at samfundet bl.a. er blevet multikulturelt, og derfor slår den gamle monokulturelle danske selvforståelse ikke længere til.

Bent Jensen begår efter min mening den fejl, at han agiterer for at få samfundet til at indrette sig efter den gamle fortolkning, hvor det i stedet handler om at komme med en fortolkning, der passer til den globaliserede virkelighed og det multikulturelle samfund.

Jeg er enig med dem, der finder det forkasteligt, at vi ikke længere kan kommentere på ledere og kronikker.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Poul Købke, Helsingør | Skrevet: 26. mar 11 kl. 18:15

Læste for nogle år siden at det multikulturelle godt kunne lade sig gøre.
Man kunne f.eks. se på A.P. Møller.
Firmaet har ansatte fra hele verden, også her i Danmark.
Jo jo , mon de ansatte hærger og ødelægger i de bydele de bor?
Når vold er en stor del af multikulti, så siger een nej tak. Kan ikke det fornuftige i det.

Upassende ? Klag over indlæg

 
P Hansen, Kbhvn | Skrevet: 26. mar 11 kl. 19:12

Der er en der skriver om at der er en femte-kolonne i Danmark? Hvem er det der hentydes til?

Så vidt jeg kan se, at der både en femte-, en sjette- og en syvende kolonne.

Forstår iøvrigt ikke hvorfor så mange går ud fra de officielle tal vedr. indvandrernes antal og antallet af milliarder der bruges på dem. De virkelige tal er da langt højere. Flere steder har tallet 1 million, henholdsvis 150 milliarder kr. pr. år været fremme. (1 million á 150.000 kr. i snit, alt iberegnet)(lyder ret sandsynligt)

I dag har en avis fortalt at antallet af afrikanske indvandrere er stærkt stigende. Hertil kommer 70.000 “studerende”. Oveni er der yderligere nogle grupper. Hvor er den stramme DF-politik blevet af?

Udfra JPs kronik og mange andre oplysninger, ser det ud til at visse partier er i gang med noget som antagelig kan betegnes som forræderisk sammensværgelse med henblik på udplyndring og ødelæggelse af et land og et folk.

Måske det er på tide at få hjemmeværnet eller domstolen i Nürnberg indkaldt?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Peder Pedersen, Næstved | Skrevet: 26. mar 11 kl. 20:27

In Affectionate Remembrance
of
Indo-Pak Cricket
which suffered a massive stroke at the Gaddafi Stadium, Lahore and
a week later, while still in coma, died at the Iqbal Stadium, Faisalabad
on
25th January 2006
Deeply lamented by a large number of sorrowing
Friends and Acquaintances

The body will be taken to Dubai for forensic examination
to assess whether the death was due to natural causes
or caused by gross neglect and indifference as is widely suspected.

Contrary to earlier wild expectations,
there will be no cremation and consequently,
NO ASHES ……. nor its equivalent

R.I.P.

Kære Mishra,
vil du ikke være sød og fortælle os hvori det multikulturelle består, udover der kan være tale om cricket-diplomati.
Med venlig hilsen

Upassende ? Klag over indlæg

 
Ole Iversen, Århus | Skrevet: 26. mar 11 kl. 22:16

Kære @Mrutyuanjai Mishra
At gøre et Cricket hold til beviset for at det multikulturelle samfund er løsningen, lyder noget langt ude. Jeg mindes at ikke for så længe siden så vi et multi kulturelt fransk fodbold hold nedsmelte til VM. I stedet for at lovprise og sagliggøre det multikulturelle samfund burde vi se hvilke elementer vi kan bruge og hvilke elementer vi ikke kan bruge. Jeg mener at kriminaliteten og egoismen som en stor del af muslimerne har bidraget med i vores samfund, kan vi sagtens være for uden. Hvorimod den flittighed og arbejdsomhed som de vietnamesiske budister har vist os, bestemt er noget vi kan bruge.

Det virkelige problem vi har i Danmark, er den selvudslettende jantelovs mentalitet vi har fået pålagt, og stadig bliver pålagt af den Danske venstrefløj. Vores børn bliver i den røde skole opdraget med at hvis man elsker sit land og sit folks historie er man Nazist. Og kun folk med hvid hud kan være racister.

Hvilket andet land i verden risikere man at tæsk af venstrefløjs idioter, for at gå rundt med sit lands flag i hånden ?

Og når så et par muslimske araber drenge spytter en gammel dame i ansigtet i bussen kigger vi allesammen ned i gulvet og tænke “de må selv kunne se hvor dumme de er”.

Denne danske selvopofrende tilgang til livet og samfundet, går bare ikke i spænd sammen med den arabisk / muslimske egoisme.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jan Olsen, Norge | Skrevet: 26. mar 11 kl. 22:35

Meg bekjent var det så stor “uro” i India at landet måtte deles ut i egne land til forskjellige grupper (Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka).

Meg bekjent er der også stadige voldelige konflikter i India, og min indiske venner forteller meg at uten shikenes fysiske makt ville store deler av India ha falt til muslimene.

En fredelig multikultur (uten voldelig kontroll) eksisterer ikke noe sted, i alle fall ikke meg bekjent.

Upassende ? Klag over indlæg

 
h albeck, 5700 | Skrevet: 26. mar 11 kl. 23:48

Som dansker er dansk kultur selvfølgelig bedst.Hvorfor skal vi trækkes med andres kultur og normer som er os inderligt ligegyldige og som koster os røven ud af bukserne.
En kricketspiller med turban - hvad kan være mere ligegyldigt?
Lad os arbejde for egen nutid og fremtid og lad andre kulturer arbejde for deres.
Lad indere blive i Indien og arbejde for deres eget land.
DEt samme gælder muslimer , arabere osv.
Hvorfor skal de absolut invadere og ødelægge vores land og kultur.
Er der nogen fornuft i det? Nej !
Hvad rager det os hvad andre kan og vil og hvilket ansvar har vi - ikke en skid!
Vi har kun ansvar for os selv , sålænge vi ikke direkte skader andre.
Fri os for al multikultur , den hænger os ud af halsen.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Arne von Kappelgaard, Herlev | Skrevet: 27. mar 11 kl. 00:51

@ Mrutuanjai Mishra
“-at forskellighed kan være en styrke frem for en svaghed”.

Korrekt, forskellighed KAN så sandelighed være en styrke, men det kræver, at dem der kommer til os er indstillet på at indgå i det danske samfund som fuldgyldige medlemmer. Man må yde for at kunne nyde, børnelærdom.

Som det er nu, drejer det sig for mange muslimers vedkommende tilsyneladende at leve afsondret i parallelsamfund, modtage massive overførelsesindkomster, og så samtidig nedgøre os og stemple os som vantro, hvis der er noget der ikke behager Allas “lystige svende”.
Det er jo ikke “værten” der skal undskylde sin levevis. Og med vilje siger jeg muslimer, for det er dem der for alt for manges vedkommende ikke kan/vil indordne sig.

Denne forskellighed hvor man konstant kræver ind og ikke bidrager til fælles bedste er mig imod, for nu ikke at bruge et stærkere udtryk.
Hvis man er racist fordi man kan lide sit land - med de fejl og mangler det har - så er jeg stolt over at være racist. Danmark er mit land, det har det været for slægten i 1000 år, vi har pløjet jorden og gået i krig for DK, og det skal ikke ødelægges af mennesker der ligger med rumpen i vejret 6 gange om dagen, og vil have samfundet tilbage som det var i et ørkenland for 1400 år siden, og hvis eneste rettesnor er koranen, ALDRIG.

Hvorfor skal vi afgive vores selvstændighed og suverænitet. Siden 1945 er medlemslandene i FN steget fra 51 til 192 (2011), det kunne måske indikere, at folk kræver selvstændighed og suverænitet. Danmark er nu engang danskernes land, og vi skal kun hjælpe i det omfang hvor folk har hjælp behov, vi skal ikke være et herberg for alverdens bekvemmeligheds flygtinge og platugler.

Din utopi Mrutyuanjai Mishra og til din orientering, hvor er multikulti lykkedes, for jeg kan da sådan lige huske, at områder hvor muslimer og ikke-muslimer befolkningsgrupper står overfor hinanden i væbnede konflikter: Bosnien, Chad, Etiopien, Kashmir, Nigeria, Sudan, Thailand.
Så derfor, stik piben ind og bliv klogere af virkelighedens verden, det er stadig ikke blevet forbudt at lære, selvom nogle tror det.

ET FJELD KAN SPRÆNGES OG TVINGES KAN EN ELV, MEN ALDRIG KAN ET FOLK FORGÅ, DER IKKE VIL DET SELV.

Upassende ? Klag over indlæg

 
N. Jensen, Virum | Skrevet: 27. mar 11 kl. 01:56

Hej Mrutyuanjai Mishra,

Det eneste jeg forventer omkring vores indvandrere er egentlig at de lærer vores sprog, at de opfører sig fredeligt, og at de accepterer at Danmark er et sekulært samfund, hvor man ikke kan kræve særbehandling pga den ene eller anden form for idiotisk overtro. Mon ikke 99.9 pct af alle etniske danskere kan erklære sig enig i dette synspunkt ?

Desværre er vi blevet belemret med omkring 500.000 muslimer som pga deres primitive overtro ikke kan accptere de humanistiske (kristne) grundholdninger, som er bærende for vores samfund.

Hvad er din løsning på det problem ?

Upassende ? Klag over indlæg

 
N. Jensen, Virum | Skrevet: 27. mar 11 kl. 06:00

Hej Mrutyuanjai Mishra,
(opfølgning)

Jeg går ud fra at du allerede er bekendt med at retstiltanden omkring vores social/arbejdsmarkedslovgivning allerede er brudt sammen når de kommunale sagsbehandlere i vidt omfang
bevilliger førtidspension til rockertyper samt muslimske analfabeter.

Man kan vel ikke bebrejde de kommunale sagsbehandlere at de ikke ønsker at sætte deres liv og helbred på spil pga nogle sindsyge landspolitiske beslutninger.

Resultatet er bare at vi nærmer os Libanetiske tilstande, hvor hvert befolkningssegment føler sig berettiget til at lænse statskassen i videst muligt omfang. Hverken blå eller rød stue tør tage et opgør med dette, da de frgter for deres egne og deres families fysiske sikkerhed.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Niels B. Larsen, 9230 Svenstrup | Skrevet: 27. mar 11 kl. 09:05

@ h albeck, 5700 | Skrevet: 26. mar 11 kl. 23:48

Som talt ud af min mund.

Monokultur, tak!

Vil jeg ha’ mangfoldighed, kan jeg rejse udenlands.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Søren S, Kbh | Skrevet: 27. mar 11 kl. 09:05

Assimilations minister er bare en snak minister. Der kommer 70,000 udlændinge om året til Danmark. Meget mere end det vare i S-R regerings tid.

Der er tale om en slap udlændinge politik isted for stram udlændinge politik.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Per Nielsen, Thorning | Skrevet: 27. mar 11 kl. 09:14

Der er ikke noget som en kronik hvor hele vælgerkorpset fra DF virkelig kan komme til orde.
Det kan lige nå det inden turen til kolonihaven og fællessamling i folkedanserklubben. Nej spøg til side. Spørg jer selv om I virkelig tror på, at lille bitte totalt eksport afhængige DK kan overleve uden EU ???. Nej vel. Ja gu fanden er der udfordringer med multikulti. Men I kan jo spørge jer, om I er en del af problemet eller af løsningen. Vinder DK noget ved at føre DF politik med svinekød, kristendom og kolonihavehus som de bærende elementer. Som Birthe Rønn for nyelig skrev, bliver det DK som må indrette sin velfærdsnarko efter EU og ikke omvendt.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jens Hansen, Odense | Skrevet: 27. mar 11 kl. 09:33

Som skrevet i mit tidligere indlæg Mishra.
En god blog.

Hvilket enigheden og opbakningen blandt kommentatorerne også bærer præg af.

Men måske vil det på længere sigt Mishra være en god ide, hvis du skriver om mere kontroversielle emner end multikulturalisme.

Og ikke om enmer hvor alle fra højre til venstre er enige.
Lidt uenighed er sundt.

Alle har jo for længst indset fordelene ved et multikulturelt Danmark.

Men hvorfor mener du Mishra, at kun København skal være multikulturelt.

Man taler så meget om udkantsdanmark.
Hvorfor skal disse dele af landet kobles fra udviklingen?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Elmer Jørgensen, Skanderborg | Skrevet: 27. mar 11 kl. 09:38

Per Nielsen (klåge Åge)
Nu er der mange lande der overlever uden at være medlem af EU…
Du kommmer sgu ikke udenom at vi ville være langt bedre tjent med at være ude af Schengen samarbejdet !
Hvilke velsignelser kan du nævne det har ført med sig, kontra ulemper??
Mener at ulemperne er massivt i flertal og det mener jeg også at størstedelen af DK´s befolkning mener… Er ikke selv DF-er og kender ret mange der har samme holdning der ikke er DF-ere…
Så luk røven mht om vi kan klare os uden at være medlem af EU.
Du tror måske vi bliver boycuttet ifald vi melder os ud???? Det ligner en Ommer
Netto betaler vi vistnok 7 milliarder pt.. til EU´s Babeltårns-projekt
Gør en god dag !

Upassende ? Klag over indlæg

 
Conrad Plunck, Århus | Skrevet: 27. mar 11 kl. 09:41

Håbløst idioti. Alene det, at ordet “integration” overhovedet anvendes, betyder jo NETOP AT der er nogle, der ikke vil indrette sig/tilpasse sig det samfund, de har valgt at flytte til.
DERFOR er integration absolut nytteløst - medmindre samfundet ligefrem ønsker at spilde milliarder på en 100% håbløs opgave.
At åbne dette land for indvandrere, der IKKE ønsker at tilpasse sig det samfund, der nu engang er her - eller at åbne for såkaldte flygtninge (såkaldte, fordi det trods alt kræver en del planlægning, at ankomme med jetfly fra den anden side af kloden, ikke sandt ??).. er komplet meningsløst, medmindre politikerne ligefrem ØNSKER at indføre den gamle gode romerske herskeform: Divide et impera (del og hersk).. er der befolkningsforskelle af solide dimensioner, er det noget lettere at slippe afsted med herskeriet :)
Integration er ikke og vil aldrig lykkes (historien, ja selv nutidshistorien) - vidner tydeligt herom.
Eneste brugbare model er at sikre landets fortsatte udvikling,- som jo har bragt os hertil - og i den proces så sørge for, at udefra kommende IKKE ødelægger denne udvikling. På dansk betyder det - tilpasning til dette samfund, eller bliv væk. Kan man ikke efterleve dette, har man ikke adgang og hvis man skulle være sluppet ind, så er der kun 1 løsning - rødt kort og forlad banen igen, hvis man ikke kan finde ud af at tilpasse sig :)
For de, der kan li’ sport (bloggen er jo om cricket) så nytter det ikke noget og kan på ingen måde bidrage til succes, hvis 1 eller 2 spillere spiller efter andre regler end alle de andre. De ødelægger det for holdet, som dermed er dømt til at tabe - rødt kort til de, der ikke vil følge spillereglerne, så enkelt kan det gøres - hvis man ellers har modet til det.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Conrad Plunck, Århus | Skrevet: 27. mar 11 kl. 09:46

Det er vist smuttet for bloggen her, at vi er gået over til sommertid haha

Upassende ? Klag over indlæg

 
anja wood, skive | Skrevet: 27. mar 11 kl. 09:59

Det er naivt at tro at man kan overføre den multikulturelle succes på cricketbanen til succes i samfundet som helhed.
På banen har alle spillere samme mål, alle spiller efter samme regler og hvis man ikke overholder reglerne bliver man straffet/udvist.
I den virkelige verden kan vi ikke blive enige om mål og selv love/regler fortolker den enkelte som det passer ham. Hvis man får en straf er det ikke ens egen fejl, nej, det er samfundets skyld.
Visse befolkningsgrupper går endda så vidt at de sætte religiøse love over samfundets love…..

Upassende ? Klag over indlæg

 
Simon O, KBH | Skrevet: 27. mar 11 kl. 10:01

Det er folk med kun få eller ingen internationale erfaring der skriver indlæg til blogs. Verden har forandret sig kolossalt.

I de fleste internationale firma bruger folk engelsk og ikke dansk. Når dansker rejser ud i verden for at få business skal de lære at respektere andre kultur. EU stiller flere og flere krav til dansker fordi de er overhovedet ikke kan finde ud af det selv.

Jo, assimilation. Men det er dansker der skal assimileres i EU regi. De skal lære lidt mere om menneskerettigheder og respekt for andre folk.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Katinka Glahd, Veberöd | Skrevet: 27. mar 11 kl. 10:03

Den sk.mångkulturen finns bara i Europa och den har urvecklats här p.g.a.politikernas förräderi mot sina egna befolkningar,som aldrig blivit tillfrågade om detta,Schweiz undantaget i viss mån.
För att multikulti skulle kunna införas utan att urinnevånarana gjorde uppror så behövdes det en del bizarra åtgärder för detta.
Såsom hjärntvätt av barnen i våra då väl fungerande skolor.
Okifobin fick fritt härja i debatter och i åsiktsbildningar.De som anmälde andra åsikter om massinvandringens baksidor slogs med symboliska batonger i huvudet i form av tillmälen som rasister och främlingsfientliga ,ett effektivt sätt att tysta munnen på folk.
För är man “rasist” då är man en dålig person och därför ute i kylan.
Man förlorar sitt arbete och sitt sociala liv,man blir en paria i sitt eget land.
De “goda” ,dessa självutnämnda apologeter för mångfaldens alltmer förlamande grepp på ett demokratiskt ,modernt land som just för att det är detta,ställer sig helt försvarslöst mot det multikuturella maktövertagandet.
Mångkulturen dödar och förstör det sammanhållande limmet som är befolkningens homogenitet och lojalitet mot landet och identiteten i det omgivande folket.
Basen för den europeeiska kulturen är civilisationen och strukturer som är utmärkande för det moderna samhället.
Detta raseras med multikulti ,bit för bit!
Det är oerhört mycket farligare än några oskyldiga kricketmatcher!
Den dödar andra kulturer för sin egen överlevnad.
Den är en kräftsvulst som hotar Europa och det fria västerlandet genom massinvandring av utomeropeiska,obildade,varav en stor del analfabeter.
En dag kommer vi att läsa i facit.
Det hela kommer att sluta med att mångkulturen tar död på sig själv och övergår till det monokulturella ,islamska samhället,dvs, helvetet på jorden.
“Islam är en förbrytelse mot mänkligheten!”
Dansk blogfilosof.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Elmer Jørgensen, Skanderborg | Skrevet: 27. mar 11 kl. 10:26

Simon O
dit indlæg er et udtryk for at du ikke har læst og forstået blogindlægget…. hvorfor siger du ikke bare vi skal lære Koranen udenad og vende røven i vejret 5 gange dagligt?
Hvad har Engelsk at gøre med massiv masseindvandring af bekvemmelighedsflygtninge fra muslimske lande? ikk ret meget !
Prøv du at rejse lidt mere på mellemøsten og belære dem dernede om menneskerettigheder !
KLOVN!!!!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Bahadur Bahadur, Arhus | Skrevet: 27. mar 11 kl. 10:30

Debatten handler ikke om islam. Men om multi-Kulti. Det handler om indvandrer skal integreres eller assimileres.

Er det virkelig så svært at forstå det?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Elmer Jørgensen, Skanderborg | Skrevet: 27. mar 11 kl. 10:52

Bahadur
debatten handler i høj grad om islamisk indvandring.. En kultur der er uforenelig med sine omgivelser hvorhen i verden man end ser…

Upassende ? Klag over indlæg

 
Bahadur Bahadur, Arhus | Skrevet: 27. mar 11 kl. 10:58

@Far jensen

Uden indvandrer gik det ikke i Danmark. Hvad skal de gamle gøre uden indvandrer? Hvem skal køre jeres bus eller taxaer?

Dansker gider ikke at have børn. Danmark vil gå i stå uden indvandrer. Der skal flere mennesker på arbejdsmarkedet for at det lige netop kan løb rundt.

I Amerika tager de langt flere indvandrer end i europæiske landene med de brokker sig meget mindre.

Derfor tager alle dygtige tyrker, pakistaner, inder til USA.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Kit Louise Strand, 2800 Kgs. Lyngby | Skrevet: 27. mar 11 kl. 11:20

Da jeg ikke har haft tid til at læse alle kommentarerne, må I have mig undskyldt, hvis der allerede er én, der har præciseret, MEN: Der er himmelvid forskel på et multikulturelt og et multietnisk samfund. DK har længe været et multietnisk samfund (med folk med vidt forskellige baggrunde). Det er der intet i vejen for, hvis fremmede folk kommer ind i DK i det omfang og tempo at de alle bøjer sig for kernekulturen og de demoktratiske spilleregler. Et multikulturelt samfund er et helt andet, og det ønsker jeg hen hvor peberet gror: Det er et fragmenteret samfund, hvor man tillader parallelkulturer at virke på lige fod - og med lige ret - med den oprindelige kernekultur. Eksempler: Shariadomstole i stedet for værtslandets retsinstanser, anderledes minimumsaldre for indgåelse af giftermål, anderledes arveregler, anderledes behandling af kvinder osv., osv..
Vi har desværre glemt denne meget vigtige forskel: Multikultur duer ikke, og det er derfor ikke uden grund, at både Sarkozy, Merkel og Cameron har undsagt den.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Per Nielsen, Thorning | Skrevet: 27. mar 11 kl. 11:42

Til Kit. Hvad er kerne kultur i DK ???.
Til Elmer. Jeg kan sagtens se problemet med den
manglende grænsekontrol og de heraf flg. problemer med øst europæer, som ikke har rent mel i posen.
Men det kan ikke overskygge at jeg ikke ønsker en tilbagevenden til gigantkøer og toldbehandlingssteder ved hver eneste lille bitte grænseovergang i Europa.
Jeg tror såmænd ikke vi bliver boycuttet af EU ved udmeldelse. Men der er slet ingen tvivl om at rigtig mange virksomheder må drejer nøglen, idet vi lige pludselig står udenfor toldsamarbejde, vare certificeringer etc. Hele landbruget vil kolapse på engang og skabe måske 50-100000 nye arbejdsløse og store valutatab.
Så overordnet så er EU til vores fordel. At vi så bør ændrer vores velfærdsnarko system, det ser jeg kun som positivt

Upassende ? Klag over indlæg

 
J John, KBH | Skrevet: 27. mar 11 kl. 12:00

Kit Louise Strand

Der er ingen forskelle på multikulturelt eller multi-etniske samfund.

Det betyder bare at der er folk med vidt forskellige kulturel eller etnisk baggrund. De skal allesammen være velkommen.

Upassende ? Klag over indlæg

 
J John, KBH | Skrevet: 27. mar 11 kl. 12:01

Alle borger skal hav ret til at vælge om de gider at spise svinkød, halal eller vil helst være vegetar.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Kirsten E., Vejle | Skrevet: 27. mar 11 kl. 12:32

Danskere er generelt et meget fredeligt folkefærd.
Det eneste, der han hidse os op er tvang.

At fremmede kommer her og slår sig ned er helt ok, hvis de kan forsørge sig selv.
At invandrere kræver særbehandling er respektløs overfor for det samfund de kommer til.
Ingen er tvunget til at være her. Hvis man mener at alle dage med store cricket-kampe skal omdannes til “helligdage” så find et sted, hvor det er normalt. Andre vil fejre noget andet, fint nok, men så find ud af hvor det foregår, og slå jer ned der.

Der er en tendens til, at alle kun vil have det bedste fra begge verdener. Det kan i nogle tilfælde lade sig gøre, hvis man tilpasser sig det omgivende samfund og husker at påskønne dem, der gør det muligt.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Ahmet A, Odense | Skrevet: 27. mar 11 kl. 12:54

Kirsten E Vejle

“Danskere er generelt et meget fredeligt folkefærd.
Det eneste, der han hidse os op er tvang.”

Assimilation betyder tvang. Hvorfor protestere dansker ikke over tvangs assimilation?

Upassende ? Klag over indlæg

 
G. Jernsted, Romsø | Skrevet: 27. mar 11 kl. 13:11

Har alle spillerne på det muslimske hold seperate baderum eller springer de badet over?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Elmer Jørgensen, Skanderborg | Skrevet: 27. mar 11 kl. 13:18

Ahmet A
LÆs kommentarerne og læs alle protesterne over at VI skal assimileres og ikke alle bekvemmelighedsflygtningene…
Så JO!! vi protesterer skam højlydt ;o)

Upassende ? Klag over indlæg

 
G. Jernsted, Romsø | Skrevet: 27. mar 11 kl. 13:19

Skribenten MM glider let udenom tendensen til monokultur på det muslimske hold fra Pakistan og vælger det mere neutrale udtryk homogen, (som vi også gerne vil være i DK fortsat)

“Dette er langt fra tilfældet for det pakistanske hold, der i modsætning til det indiske udgøres af en langt mere homogen spillertrup.” homogen/monokulturel?

Sagen er jo at muslimer ikke vil acceptere multikultur, men vil smide foreløbig jøder og bøsser ud af ‘deres’ kvarter og skabe en monokultur - et enhedssamfund. Det er blot alle andre, som skal acceptere muslimernes kultur, ikke omvendt.

Skribenten MM skriver derfor hyklerisk og det er alles pligt at afsløre hykleri. (Ref Thomas Paine, 1790 og Kai Sørlander, 2000)

Upassende ? Klag over indlæg

 
Herdis N Thomsen, Bryrup | Skrevet: 27. mar 11 kl. 13:37

`Glem al snak om multikultur´ skriver pastor emeritus John Hørbo i dagens JP…

Et lille uddrag her: “Kulturkamp er respektfuld debat
En kulturkamp betyder, at vi respekterer modstanderen som repræsentant for en kultur, og at vi gerne tager en debat med ham og ellers vil leve fredeligt side om side. En kulturkamp foregår inden for et fælles kulturgrundlag.

Men islam repræsenterer i modsætning til Vesten ikke en kultur, men en enhedsopfattelse af menneskelivet, som skal finde sit udtryk i en ensrettende lovlydighed såvel politisk som religiøst. Som mange muslimer hævder, rummer Koranen vejledning til hele tilværelsen. Gud fri os vel!

Det har intet med kultur at gøre. Man vil ensretning, og fordringen er ikke til diskussion, fordi den har guddommelig oprindelse.

Den vestlige kultur rummer i sig selv mangfoldige og modstridende strømninger fra kristendom over humanisme til ateisme og videre til nedskrivning af mennesket til et eksemplar af en dyreart eller en robot. Men netop sådan er den en kultur, et mangfoldigt billede, som med alle forskelligheder åbner for kulturkampe.

Islam åbner ikke for kulturkampe eller nogen form for tolerance. Svinekød er urent, basta, det siger Gud, og det skal vi så også blot respektere i vore institutioner, for det kan ikke diskuteres. Sådan er holdningen.”

Som pastor John W. Hørby skriver, skaber multikultur ikke sammenhold men splittelse. Islams magt råder i vore institutioner - vi underkaster os - giver afkald på gammel nordisk madkultur… Giver plads for islamisk tildækning af kvinder - symbolet for undertrykkelse her og der - og lader som det er normalt i Danmark. OSV…

Upassende ? Klag over indlæg

 
Kim Goltermann, Praha 3 | Skrevet: 27. mar 11 kl. 15:42

J John: “Der er ingen forskelle på multikulturelt eller multi-etniske samfund. Det betyder bare at der er folk med vidt forskellige kulturel eller etnisk baggrund. De skal allesammen være velkommen.”

En flot illustration af hvor lidt nogle deltagere i debatten forstår. Tænk at der stadig er nogle, måske endda mange, der tror etnicitet og kultur kan sidestilles. Etnicitet - tidligere benævnt race - er blot et udtryk for hvordan folk ser forskellige ud, hudfarve, hårfarve osv. og siger absolut intet om hvad der foregår indeni hovedet på folk… hvilke kulturnormer de har. Multietnicitet er fuldstændig uproblematisk i det omfang de forskelligt udseende mennesker deler den grundlæggende opfattelse af hvordan samfundet skal fungere.

Multikultur er i en helt anden boldgade. Her er der ingen konsensus om hvordan man skal leve og omgås hinanden. Her siger et sæt kulturnormer at samfundets indretning skal følge nogle principper om lighed og ligeværd, mens et andet sæt kulturnormer siger at samfundet tværtimod skal indrettes efter religiøse direktiver skrevet ned for mange århundreder siden; direktiver der giver s;rrettigheder til udvalgte personer (med den rette tro). Den multikulturelle opfattelse tilsiger at man både kan respektere individets frihed og ret at vælge eget liv og samtidig respektere familiers eller klaners interesser, selvom disse netop tilsidesætter individets rettigheder. Multikulturen påstår at man kan både blæse og have mel i munden på samme tid - at kulturelle modsætningsforhold slet ikke eksisterer.

Men kulturelle modsætningsforhold eksisterer faktisk og det endda for fuld udblæsning. I det multikulturelle samfund kolliderer vidt forskellige opfattelser om samfundets grundlæggende indretning frontalt - forskellene er så store at de simpelthen ikke kan sameksistere indenfor samme samfund - derfor opstår parallelsamfund og en stadigt fremadskridende opssplitning af samfundet efter kulturelle skel alle steder hvor multikultur forsøges praktiseret…. det være sig i Vesten eller andre steder.

“Alle borger skal hav ret til at vælge om de gider at spise svinkød, halal eller vil helst være vegetar.”

Flot, J John….. du har virkelig forstået hvad begrebet multikultur indeholder og det drejer sig selvfølgelig alene om hvad folk propper i munden. Jeg bøjer mig i støvet for din enestående indsigt i og forståelse for problematikken.

PS! Ironi kan undtagelsesvist forekomme i ovenstående.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Ole Madsen, 2920 | Skrevet: 27. mar 11 kl. 17:22

I JP er der i dag et udmærket læserbrev: Glem al snak om multikultur skrevet af John W. Hørbo, pastor emeritus, Udsigtsvangen 6, Nykøbing S. Jeg glæder mig især over, at pastor Hørbo ikke fremhæver de kristne som de eneste tolerante mennesker, men inkluderer humanister og ateister. Jeg er enig med ham i hans mening om multikulturalisme.

Upassende ? Klag over indlæg

 
h albeck, 5700 | Skrevet: 27. mar 11 kl. 18:28

Hvad mener I om Barneby historien?
Jeg elsker den serie - ikke for selve historien , men for stemningen.
Men nu er det galt , fordi vi ikke må se serier uden medvirken af etniske minoriteter.
Det rene diktatur!
Alverdens kulturer har frit slag i vesten , men vesten har ikke - i vesten.
Kan det blive mere absurd.
Det er virkelig på tide at vi siger fra overfor de meningsdanere der forsøger at tyranisere os og vores nedarvede kultur.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Gert Hansen, København | Skrevet: 27. mar 11 kl. 19:22

Mishra, en sammenligning mellem Indien og Danmark er mildest talt uheldig og nytteløs. Du ved udmærket, at der er etniske og religiøse spændinger i Indien, for slet ikke at tale om mellem Indien og Pakistan. Indien er dog traditionelt gennem mere end 1000 år, et multi-dit-og-dat samfund - det er Danmark ikke. Ydermere er hinduisme vistnok en tolerant religion, om end man også har sine fundamentalister. Spørger man cricket begejstrede indiske muslimer derom, vil de fleste nok hviske dig i øret, at de er undertrykte.

Australien har de samme problemer med muslimske indvandrere som andre lande i Vesten.

Når den World Cup i cricket, som vi desværre afskæres fra at se her, er færdig, tager holdene tilbage til deres sædvanlige opdelte miljøer i Australien, N.Z., Sydafrika, Sri Lanka, Vestindien m.v.

Hvad er det for ’styrker’ ved multikulturalisme du tænker på? Ud over ‘mad’ som man altid hører, som stort set det eneste argument. Jeg er selv meget begejstret for indisk mad og cricket, men der er også mange ting ved indisk kultur, jeg finder mindre sympatisk og uønskede.

Upassende ? Klag over indlæg

 
G Jernsted, Romsø | Skrevet: 27. mar 11 kl. 19:22

Ja Albeck, det er et forsøg på at omkrive virkeligheden. Forbyd Morten Koch og send kun social-realisme. Vi må ikke se alternativer til dagens Orden.
Det er meget impel teknik.

Upassende ? Klag over indlæg

 
hannah rasmussen, hvidovre | Skrevet: 27. mar 11 kl. 22:11

@mishra
hvorfor taler du ikke om den voldsbølge som skylde hen over de Kristne i Indien hvor 30.000 mennesker kun Kristne blev dræbt huse blev ned brændt kirker blev også ned brændt hinduisme er ikke en fredelig religion ligesom islam heller ikke er det bor du stadigvæk i Malmø ? I så fald hvad er meningen med denne temmelig tåbelig artikler

Upassende ? Klag over indlæg

 
Alexander H, Sverige | Skrevet: 28. mar 11 kl. 07:45

Excellent artikel. Svar på blog illustrere blot hvor langt ud I er kommet i Danmark.

I Sverige har vi en officiel multikulturel politik. Det fungere jette bra. Det er meget fint. Vi har indvandrere fra mange forskellige land.

Det er danske mediers skyld at det er kommet så langt. Jeg vil gätte på at I jeres fjernsyns kanal er der ingen andre end höjere extremistiske politikere og kommentator der bliver inviterede og derfor har folk de meninger.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Ekber Gul, Stockholm | Skrevet: 28. mar 11 kl. 07:59

Turkish PM warns Germany’s leaders not to confuse assimilation with integration. Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan urged Turks in Germany on Tuesday to reject assimilation, repeating comments that drew a furious response last weekend.

“I repeat… assimilation is a crime against humanity,” Erdogan said in a speech to parliament in Ankara.

Erdogan warned Germany’s leaders not to confuse assimilation with integration for the nearly three million people of Turkish origin living in the country.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Hans PeterJ, Fyn | Skrevet: 28. mar 11 kl. 08:09

Der er meget få indvandrere, der ønsker at implementere Sharia. Det er fuldstændig irrelevant argument. Tværtimod en masse udlændinge, der ønsker at have et bedre liv standard og bedre uddannelse for deres børn.

Dette er en ubestridelig kendsgerning.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Hans PeterJ, Fyn | Skrevet: 28. mar 11 kl. 08:26

Til Ekber Gul
Fra en tysk avis Spiegel :

Thousands of Turkish immigrants gave Prime Minister Recep Tayyip Erdogan a rock star welcome in Germany on Sunday in a show of national pride that remains fervent, even after decades spent in Germany. He told them they remain part of Turkey, and urged them to integrate into German society — but not to assimilate.

The lyric keeps echoing around the hall in Düsseldorf. “The land belongs to us all.” The sentence isn’t referring to Germany, but to Turkey.

Immigrants are waving hundreds of Turkish flags and the chanting and the music are deafening. One woman shouts “Turkey is great!” into a microphone to cheers from the crowd. Everyone in the ISS Dome, a huge sports and concert venue, is fired up, as if they’re waiting for a rock star. There’s only one show in town this Sunday, and his name is Recep Tayyip Erdogan.

The Turkish prime minister has come to Germany. He wants to meet Chancellor Angela Merkel but first he wants to speak to his “compatriots.” To people who have been living in Germany for decades, who were born here, and of whom many have German passports.

They have come from all over Germany to see him live, some 10,000 people. They say things like: “The Germans will never accept us, but we have Erdogan.” Or: “At last someone feels responsible for us, for the first time a Turkish prime minister isn’t forgetting his compatriots abroad.” One woman says: “Erdogan may get Merkel to see us as part of this society. He is our savior.”

Some 3 million people of Turkish origin live in Germany, most of them descendants of Turks invited by the government in the 1950s and 1960s as ” guest workers” to make up for a shortage of manpower after World War II.

Muslim immigrants have been the focus of a heated public debate in Germany over the last year, with conservative commentators and politicians accusing them of failing to integrate into German society. Many immigrants in turn complain that they are still being called “foreigners” even if they were born in Germany, have German citizenship and speak the language perfectly.

‘I Am Here to Show That You’re Not Alone!’

The savior arrives almost an hour and a half late. “Turkey is proud of you,” the crowd chants in this city in the heart of the Rhineland. “We are proud of you,” Erdogan replies.

He starts out by appealing straight to people’s hearts: “I am here to feel your yearning with you, I am here to enquire about your welfare. I am here to show that you’re not alone!”

Erdogan wants to give his audience a clear identity. “They call you guest workers, foreigners, or German Turks. It doesn’t matter what they all call you: You are my fellow citizens, you are my people, you are my friends, you are my brothers and sisters!”

“You are part of Germany, but you are also part our great Turkey,” says Erdogan.

It sounds like a domestic campaign speech ahead of elections in Turkey this summer. Erdogan is wooing for votes among Germany’s Turkish population. In previous elections, immigrants with Turkish passports flew to Ankara, Istanbul or Antalya just to cast their ballots at the airport.

That is why Erdogan keeps highlighting the successes of his government in his speech, and paints a picture of Turkey as a modern, major power. “We’re not a country that draws on help, we provide help too,” he says. And: “Now my compatriots are no longer traveling in buses, they go by plane.” There are martial-sounding tones too: “Now Turkey will at last start building its own war planes.”

‘No One Has the Right to Deprive us of Our Culture’

Erdogan portrays himself as a supporter of democracy and freedom of opinion. Turkey is changing, he says, adding that all artists and writers who left Turkey and went into exile should return. The message is that the European Union should let Turkey join.

In a newspaper interview published ahead of his speech, Erdogan urged Merkel to drop her opposition to Turkey’s accession to the EU. “Never have such political obstacles been put in the path of an accession country,” he said.

Human rights, innovation, progress — the rural way of life that many Turks now living in Germany left behind them in the 1960s, no longer exists, Erdogan told the crowd. “We mustn’t cling to it anymore. I want you to learn German, that your children learn German, they must study, do their masters degrees. I want you to become doctors, professors and politicians in Germany,” says Erdogan.

And then he repeats the sentence that caused such a stir at a speech he held in Cologne three years ago. He warns Turks against assimilating themselves. “Yes, integrate yourselves into German society but don’t assimilate yourselves. No one has the right to deprive us of our culture and our identity.”

Erdogan knows that this statement amounts to a provocation in Germany — no politician here is demanding that Turkish immigrants should deny their roots or give up their culture. Erdogan adds: “German newspapers will pick up on this tomorrow, but that’s a mistake.”

His message to devout Muslims is similar. “Islamophobia should be seen in the same way as anti-Semitism,” he says.

And he has brought along a gift for his compatriots — a kind of light-weight dual citizenship. The so-called “Blue Card,” which gives Turks with German citizenship certain rights in Turkey, is to be upgraded. Holders of the card will, in the future, have the same rights as Turkish citizens in dealings with authorities and banks. ”

Danmark behandler sine egne borgere i en diskriminerende måde. Og en tyrkisk premierminister, kæmper for sine borgernes rettigheder i udlandet. Et godt eksempel.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Björn Larsson, uppsala | Skrevet: 28. mar 11 kl. 08:43

Der er kun en ting der kan standse danskernes fremmedfjentlighed. Det er internationale fordömmelse.

I 2011 kan man ikke forhindre familie at blive familiesammenfört. Der er ikke andre EU lande som godkender en lovgivning som forhindre at börn ikke kan väere sammen med deres foräldre. Det er kun Danmark.

Börn har ret til have en samväer sammen med deres begge foräldre. Man burde ikke udvis folk som har born og familie i Danmark. Men dette er Danmarks officiel politik.

I burde skam jer.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Peder Pedersen, Næstved | Skrevet: 28. mar 11 kl. 09:51

Kære Mishra,
du skriver at “Det multikulturelle samfund ikke er problemet men løsningen”. Og så spørger jeg: på hvad?

Dette “hvad” bør nok uddybes og afklares, så vi alle ved hvad vi taler om. rent etniske forskelle er ikke noget der beskæftiger danskerne. De multikulturelle bandekonflikter er derimod noget danskerne kan enes om at fordømme og gerne vil have sig frabedt. Om vi slås ned af en rocker eller en anden er et fedt. Køllen slår lige hårdt. Osv osv.

Jeg kunne også godt tænke mig en analyse af hvorfor Pakistan ikke er medvært ved cricket-cuppen.

Og endelig kunne jeg godt tænke mig en nærmere analyse, som andre også har ønsket, af de styrker ved det multikulturelle du taler om. her vil en præcisering igen være til alles fordel. Så ved vi nemlig hvad vi taler om.

Jeg glæder mig meget til din næste artikel med en præcisering af ovenstående.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jens Hansen, Odense | Skrevet: 28. mar 11 kl. 09:55

Per Petersen, Estland | Skrevet: 28. mar 11 kl. 04:56

“Beslutningen er truffet, fordi det ikke har været muligt at dæmme op for trusler, beskyldninger mv. som desværre var en del af debatten.”

Problemet for JP er nok nærmere, at lederne er udtryk for avisens officielle holdning.

Hvis disse ledere, uanset hvor loegagtige de ofte er, staar uantastet, saa er dette yderst bekvemt for JP.

Mig bekendt var der de samme muligheder for at fjerne indlaeg i forbindelse med ledere, som der er med blogs.

JP blev i forbindelse med ledere ofte mindet om avisens fortid som taleroer for joedeforfoelgelser.

Hvilket er noget i modstrid med, at avisen nu ukritisk bakker op om Israels forbrydelser.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Arne von Kappelgaard, Herlev | Skrevet: 28. mar 11 kl. 10:03

@ Björn Larsson/Uppsala
@ Alexander H/Sverige

Den største ros man som dansker kan få, er kritik af en svensker, for så er man klar over, at være på rette vej.

Hvad er det svenskerne har som danskerne ikke har?
Gode naboer!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Arne von Kappelgaard, Herlev | Skrevet: 28. mar 11 kl. 10:11

@ Hans Peter J/Fyn

“-en masse udlændinge, der ønsker at have et bedre liv standard og bedre uddannelse for deres børn. Det er en ubestridelig kendsgerning”.

Nå er det det! Ja,-mange vil gerne have men ikke bidrage, det burde selv du vide. Deres krav er ud fra devisen. “Mig ha, du betale”.

Angående uddannelse,læser du ikke aviser? Der er lige kommet en dugfrisk Pisa-undersøgelsen, der gør dine bemærkninger til skamme. Læs den og bliv klogere, hvis det er muligt.
Hvordan det foregår og hvad resultatet er, når en dansk folkeskole er 100% af fremmed herkomst, så læs denne uges Weekendavis “Samfund” s.04 med overskriften “Forældrenes tarv”, det er rystende læsning.

ET FJELD KAN SPRÆNGES OG TVINGES KAN EN ELV, MEN ALDRIG KAN ET FOLK FORGÅ, DER IKKE VIL DET SELV.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Alexander H, Sverige | Skrevet: 28. mar 11 kl. 10:24

Arne Von Kappelgaard

Der er tale om konstant — ualmindelig grov, generaliserende og diskriminerende behandling af folk med andet etnisk baggrund i Danmark og isaer i danske medier.

Istedet for at kast sig ud i endnu en krig som vil kost jer mange penge, burde I integrere jeres indvandrere. Det vil give penge i Statskassen.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Arne von Kappelgaard, Herlev | Skrevet: 28. mar 11 kl. 11:35

@ Alexander H/Sverige

Nogle mennesker tror på det de ser, medens andre ser det de tror på. Anerkendelse af fakta, er begyndelsen til al visdom.

Aner du egentlig noget om, hvad der foregår hvor muslimerne slår sig ned, f.eks. Sverige, Danmark,Norge, Holland, England, Frankrig, Tyskland?

Skal man blive ved med at smide milliarder af kroner i hovedet på mennesker, der for en stor dels vedkommende ikke vil integreres (læs muslimer), men tværtimod klumper sig sammen i parallelsamfund, og udøver en kriminalitet uden grænser?

Når man kommer til et land, kan man så tillade sig at diktere “værten” hvordan han skal opføre sig, samtidig med at man har sugerøret i de offentlige kasser?

Kan man ikke som mindstemål forlange, at de får hænderne op af lommen, armene ud fra kroppen, og så bidrager til landets fælles husholdning, istedet for hele tiden at gøre sig til ofre?

Jeg håber du vil gøre dig den ulejlighed at studere de af mig nævnte punkter, og besvare dem med et “ja” eller “nej”, sværere er det jo heller ikke. Og har du spørgsmål til mig, vil jeg i den udstrækning, som det er mig muligt, forsøge at besvare dem, hvis ellers de har relevans.

Ja, jeg spørger bare. Forskellen på Sverige og Danmark er, at i lægger låg på problemerne, her hjemme kalder vi en spade for en spade.
Et gammelt ord siger: Skik følge eller land fly.

ET FJELD KAN SPRÆNGES OG TVINGES KAN EN ELV, MEN ALDRIG KAN ET FOLK FORGÅ, DER IKKE VIL DET SELV.

Upassende ? Klag over indlæg

 
P. Jensen, Århus | Skrevet: 28. mar 11 kl. 11:54

Multikultur er umulig, hvis den ene partner er islam og den anden er Demokrati.

ET FJELD KAN SPRÆNGES OG TVINGES KAN EN ELV, MEN ALDRIG KAN ET FOLK FORGÅ, DER IKKE VIL DET SELV.

Upassende ? Klag over indlæg

 
A Jensen, KBH | Skrevet: 28. mar 11 kl. 15:31

Bravo. Sådan. Velskrevet blog. God kamp den 30 marts.

Upassende ? Klag over indlæg

 
N Andersen, Kbhvn | Skrevet: 28. mar 11 kl. 17:12

Kappelgaard beskyldes indirekte for at støtte grov, diskriminerende og generaliserende behandling af udlændinge.

Hvordan hænger det sammen med at indvandrere i Danmark har større rettigheder og adgang til flere økonomiske goder og ordninger end danskerne?

Er det ikke nærmere danskerne der behandles groft, diskriminerende og nedladende af det danske system?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Multi- eller monokulturelt samfund? « Ricardt Riis , | Skrevet: 28. mar 11 kl. 17:32

[...] Mishra, giver os på sin blog en opskrift på det gode samfund: det skal være multikulturelt, se her. Ikke blot er det multikulturelle samfund godt i sig selv, nej, det rummer løsningen på vore [...]

Upassende ? Klag over indlæg

 
Flora D. Møller, 2630 Tåstrup | Skrevet: 28. mar 11 kl. 20:54

Der kan IKKE tales om multikultur–højst om multiet-nicitet.
Kultur er noget der er under udvikling og debat–og det er islam ikke, her har man på forhånd en løsning på alting–intet kan debatteres.

Upassende ? Klag over indlæg

 
stiig andersen, nørrebro | Skrevet: 28. mar 11 kl. 21:53

Multikultur. Ha Ha Ha.. et latterligt kulturradikalt ord. Det har og vil aldrig give nogen mening.
Selv de mest helhjertede fortalere i frankrig, England og Tyskland har indrømmet at begrebet multikultur er ren plat og ikke eksisterende.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Niels B. Larsen, 9230 Svenstrup | Skrevet: 29. mar 11 kl. 07:10

@ Alexander H

I Sverige har vi en officiel multikulturel politik. Det fungere jette bra. Det er meget fint. Vi har indvandrere fra mange forskellige land.

Glimrende!

Behold det bare.

Her i Danmark vil vi ikke have den model - den medfører for mange voldtægter, vold og jødeforfølgelser.

Upassende ? Klag over indlæg

 
B. Christiansen, Dublin | Skrevet: 29. mar 11 kl. 09:48

@Per Nielsen, Thorning skrev:
Der er ikke noget som en kronik hvor hele vælgerkorpset fra DF virkelig kan komme til orde.
Det kan lige nå det inden turen til kolonihaven og fællessamling i folkedanserklubben. Nej spøg til side. Spørg jer selv om I virkelig tror på, at lille bitte totalt eksport afhængige DK kan overleve uden EU ???. Nej vel. Ja gu fanden er der udfordringer med multikulti. Men I kan jo spørge jer, om I er en del af problemet eller af løsningen. Vinder DK noget ved at føre DF politik med svinekød, kristendom og kolonihavehus som de bærende elementer. Som Birthe Rønn for nyelig skrev, bliver det DK som må indrette sin velfærdsnarko efter EU og ikke omvendt.

Godt brølt, løve!

Jeg er kun glad for at have forladt mit gamle fædreland med den holdning der eksisterer blandt mange danskere. DF har virkelig haft success.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Karsten Søberg, Glumsø | Skrevet: 29. mar 11 kl. 17:15

B.C. Dublin. Vi er skam alle glade for at du forlod dit gamle fødeland. Naivister er der nok af i Danmark. Hvis du vil have respekt flytter du til et muslimsk land, ikke til et kristent land.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Karsten Søberg, Glumsø | Skrevet: 29. mar 11 kl. 17:15

B.C. Dublin. Vi er skam alle glade for at du forlod dit gamle fødeland. Naivister er der nok af i Danmark. Hvis du vil have respekt flytter du til et muslimsk land, ikke til et kristent land.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Janus Torsen, Vojens | Skrevet: 29. mar 11 kl. 17:47

Multi-kulti uden muslimer er en ting der bør overvejes. Men islam kan og vil aldrig give fred inden alle er underkastet den, derfor er den u-egnet for vort demokratiske samfund.

Upassende ? Klag over indlæg

 

Seneste kommentarer

Martin Hansen skriver
04.11.13 14:02
"I dag er diwali en fest i Indien, der forener alle uanset religiøs baggrund." Javel ja. Jeg blander mig lige uden om Læs mere
God idé med lys i en mørk tid! God diwali Læs mere
Tak i lige Læs mere
I lige måde! Og Læs mere
Steen Andreassen skriver
04.11.13 07:32
Tak og i lige måde Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her