*

Profil

Mrutyuanjai Mishra blogger om spændingsfeltet mellem krise og konflikt, vækst og udvikling i Indien, Pakistan og Sydasien generelt.

Baggrund:

Mrutyuanjai Mishra er europæisk master i menneskerettigheder og demokratisering, freelanceskribent og samfundsdebattør.

Mrutyuanjai Mishra blogger om menneskerettigheder og demokrati med fokus på internationale forhold og de perspektiver, som de rummer for Danmark.

Mrutyuanjai Mishra kommer oprindeligt fra Indien og behersker fire indiske sprog. Derudover taler han flydende engelsk og dansk.

Andet:

Mrutyuanjai Mishra bidrager jævnligt med kronikker og kommentarer i de landsdækkende aviser, hvor han primært beskæftiger sig med aktuelle emner med internationalt perspektiv.

Sted:

Malmø

Website:

Besøg

Emneord:

Brændpunkt

Er det Kristenfobi eller Islamofobi, der trænger til at blive sat på dagsordenen?

Dato: 24. februar, 2012

Emner:

 

 

Kristenfobi er et større problem end Islamofobi, mener den prominente debattør Ayaan Hirsi Ali.

Ayaan Hirsi Ali skrev for nylig et tankevækkende indlæg, som er gået de fleste danske journalisters næse forbi. Derfor vil jeg fremhæve hendes hovedpointer og opsummere hendes opfattelse af kristne minoriteters vilkår i islamiske lande. I sit indlæg skriver hun blandt andet:

“We hear so often about Muslims as victims of abuse in the West and combatants in the Arab Spring’s fight against tyranny. But, in fact, a wholly different kind of war is underway-an unrecognized battle costing thousands of lives. Christians are being killed in the Islamic world because of their religion. It is a rising genocide that ought to provoke global alarm.”

Hun introducerer begrebet Christophobia, som vel bedst kan oversættes med Kristenfobi, for at understrege, at i islamiske lande er andre religiøse minoriteter, herunder også kristne minoriteter, i fare. I indlægget skriver hun videre:

“But a fair-minded assessment of recent events and trends leads to the conclusion that the scale and severity of Islamophobia pales in comparison with the bloody Christophobia currently coursing through Muslim-majority nations from one end of the globe to the other. The conspiracy of silence surrounding this violent expression of religious intolerance has to stop. Nothing less than the fate of Christianity-and ultimately of all religious minorities-in the Islamic world is at stake.”

Kristne minoriteter i lande som eksempelvis Pakistan frygter ikke alene islamiske terrorister. De kan også risikerer at blive ramt uforholdsmæssigt hårdt af den såkaldte Blasfemiparagraf. Ayaan Hirsi rejser en vigtig debat. Det er ikke Islamofobi men Kristenfobi, der er det aktuelle problem.

Men tror I, at repræsentanterne fra de kristne lande vil rejse sagen for deres gode venner i Tunis i dag? Villy Søvndals samarbejdspartnere i den nydannede gruppe “Friends of Syria” skal i dag diskutere, hvad man skal stille op i forhold til den fremtidige udvikling i Syrien.

“Friends of Syria” udgøres blandt andet af repræsentanter fra den arabiske verden, hvor de sunni-muslimske lande udgør flertallet. I disse lande har kristne minoriteter særdeles svære vilkår. Dette emne er godt nok slet ikke på dagsordenen, men jeg vil gerne opfordre Villy Søvndal til at rette fokus på enmet.

Villy Søvndal kunne eksempelvis nævne, at mange af de islamiske lande udsætter deres kristne minoriteter for en slags etnisk udrensning.
Har Danmark ikke en forpligtelse til at beskytte de kristne mindretal?

Hvis ikke Villy Søvndal bringer emnet på bane, så burde det adresseres af græsrodsorganisationer i Danmark. Trykkefrihedsselskabet kunne eksempelvis gøre det. De har møde om Det Arabiske Forår på mandag. Jeg håber, at ovennævnte problemstilling også bringes til debat.

Det er en kendsgerning, at antallet af muslimer i de vestlige lande stiger, mens kristne i stort antal flygter fra de muslimske lande. Indvandringen fra muslimske lande til Vesten stiger som aldrig før, men samtidig bliver kristne fordrevet fra de islamiske lande. Er det fair og retfærdigt?

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

Martin Hansen skriver
04.11.13 14:02
"I dag er diwali en fest i Indien, der forener alle uanset religiøs baggrund." Javel ja. Jeg blander mig lige uden om Læs mere
God idé med lys i en mørk tid! God diwali Læs mere
Tak i lige Læs mere
I lige måde! Og Læs mere
Steen Andreassen skriver
04.11.13 07:32
Tak og i lige måde Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her