*

Profil

Mrutyuanjai Mishra blogger om spændingsfeltet mellem krise og konflikt, vækst og udvikling i Indien, Pakistan og Sydasien generelt.

Baggrund:

Mrutyuanjai Mishra er europæisk master i menneskerettigheder og demokratisering, freelanceskribent og samfundsdebattør.

Mrutyuanjai Mishra blogger om menneskerettigheder og demokrati med fokus på internationale forhold og de perspektiver, som de rummer for Danmark.

Mrutyuanjai Mishra kommer oprindeligt fra Indien og behersker fire indiske sprog. Derudover taler han flydende engelsk og dansk.

Andet:

Mrutyuanjai Mishra bidrager jævnligt med kronikker og kommentarer i de landsdækkende aviser, hvor han primært beskæftiger sig med aktuelle emner med internationalt perspektiv.

Sted:

Malmø

Website:

Besøg

Emneord:

Brændpunkt

Pan-islamisternes anti-semitisme fra Malmø til Mumbai

Dato: 17. december, 2012

Emner:

 

 

Agenda på SVT viste i går et program om voksende anti-semitisme i Malmø. “Antisemitismen i Malmö. Möt judinnan i Rosengård som trakasseras om och om igen” stod der på SVTs hjemmeside. Programmet beskrev den hårrejsende historie om en jødisk kvindes mareridt. Hun fortalte, hvordan det er at være kvinde med jødisk baggrund i Malmø.

Had, chikane og trusler er hverdag. Malmø er ved at blive verdenskendt for dette fænomen, som selv den politisk korrekte klasse i Sverige har fået øjnene op for.

Som Agenda udtrykte det:

Malmö är inte bara känt för sin förvandling från nedsliten industristad till modern metropol. Runt om i världen talar man också om Malmö som en stad där judehatet är ett växande problem.”

Barack Obama ved det også, og han har sendt diplomater til Sverige for at gøre svenske politikere i almindelighed og Malmøs socialdemokratiske borgmester Illmar Reepalu i særdeleshed opmærksomme på, at USA er bekymret.

Efter SVT udsendelse i går aftes blev det diskuteret, hvordan man kan håndtere den voksende anti-semitisme blandt beboerne i Malmø. Jeg mener, at ingen af de to parter, som var inviteret til at debattere, kom frem til det, som jeg mener er løsningen på problemet. Løsningen er en stramning af indvandringen til Sverige fra lande, som støtter anti-semitiske jihadister og islamister åbenlyst.

Sådanne anti-semitiske jihadister med en pan-islamisk agenda angreb i 2008 hoteller, forretninger og et jødisk kulturcenter i Mumbai. Politiet i Mumbai optog alle samtaler under angrebet, og af disse fremgår det, at terroristernes bagmand sad i Pakistan og opfordrede dem til at dræbe så mange som muligt under terrorangrebet.

Terrorangrebet i Mumbai betragtes som Indiens 11. september. Da terroristerne befandt sig i det jødiske kulturcenter, sagde den pakistanske bagmand til dem, at det at dræbe et menneske her var som at dræbe 50 mennesker et andet sted. Med andre ord var det altså vigtigere at dræbe jøder end at dræbe andre. Dette synspunkt fremgår også af den dokumentarfilm, der efterfølgende blev lavet om terrorhandlingen: “Terror in Mumbai“.

Anti-semitisme i Malmø og København kan ikke forstås som et isoleret fænomen i en stadig mere globaliseret verden. Anti-semitisme er et vigtigt punkt på dagsordenen for pan-islamiske jihadistiske organisationer, og denne anti-semitisme kommer kun til at vokse med den form for indvandringspolitik, som hidtil er blevet ført i Sverige og Danmark.

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

Martin Hansen skriver
04.11.13 14:02
"I dag er diwali en fest i Indien, der forener alle uanset religiøs baggrund." Javel ja. Jeg blander mig lige uden om Læs mere
God idé med lys i en mørk tid! God diwali Læs mere
Tak i lige Læs mere
I lige måde! Og Læs mere
Steen Andreassen skriver
04.11.13 07:32
Tak og i lige måde Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her