*

Profil

Christian Andersen blogger om bryg, danskernes nationaldrik.

Baggrund:

Christian Andersen (1964) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og diplomjournalist i strategisk kommunikation fra Update.

Hans speciale er sundhedsvæsenet. Her har han fungeret som kommunikationskonsulent, presserådgiver og journalist.

Christian Andersen har skrevet om og anmeldt øl i Jyllands-Posten siden januar 2007.

Han har bl.a. også bidraget med artikler og anmeldelser i Ølentusiasten, Danske Ølentusiasters medlemsblad.

Han arbejder som selvstændig presse/kommunikations-
konsulent.

Andet:

Sted:

København

Website:

Besøg

Durst

Duft og smag af øllebrød

Dato: 17. december, 2012

Emner:

 

 

Belgierne leverer igen en juleøl til øljulekalenderen - og det bliver næppe den sidste, selv om der kun er syv dage til dagen, du ved nok. I dag er der tale om:

Christmas Slaapmutske
Brouwerei Slaapmutske
7,4 procent

slaapmutske
Smag

Tre julestjerner ud af seks

Dufter af øllebrød og rosiner.

Smager faktisk også af øllebrød og rosiner. Fin, solid, mørkristet malt. I eftersmagen er der aroma af svedsker.

Bitterhumlen er gemt godt af vejen, men anes hist og pist. En herlig syrlighed, som går godt i spænd med den fint underspillede sødme.

Mundfylden er livlig og prikkende.

En behagelig mørk belgisk dubbelagtig øl uden de store dikkedarer.

Image

En julestjerne ud af seks
Det er som om mange bryggerier, også udenlandske, nærmest sætter en ære i at være barnagtige og/eller bøvede i deres æstetik.

Her har vi et sørgeligt eksempel på amatørisme på slaap line fra Brouwerei Slaapmutske. Her har vi et eksempel på en ulykkelig forening af både det barnlige og det bøvede.

En halvmåne med nissehue, navnet på øllen og andet juletingeltangel på etiketten er formet ved hjælp af et billigt designprogram til computeren.

Etiketten når også at nævne, at øllen var “bedste udenlandske julebryg, Danmark” i 2009 - og her er der reelt tale om en kåring på Danske Ølentusiasters festival i Esbjerg.

Det er ikke en æstetik, som giver mig lyst til at drikke den, desværre. Det er en æstetik, som sidder fast i en tid, hvor den slags øl, en dubbel, importerede belgiske specialøl, var en niche for nørder, som var - og er - stort set ligeglade med æstetikken.

Men hvis specialøl skal ud til en endnu videre kreds er der ingen vej udenom en æstetisk og imagemæssig videreudvikling - jo før, desto bedre.

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

Prune Danish skriver
02.01.14 11:02
Vi har da allerede en verdensomspændende dansk øltype. Den øl, som brygges over hele verden under navnet "pilsner", stammer i sidste ende fra Læs mere
Per Nielsen skriver
28.11.13 22:59
Jeg har ikke smagt Coisbos Christmas Ale, men efter beskrivelsen vil jeg hellere selv lave min gløg. Og så er det rart at se at du ikke placerer Læs mere
skriver
28.11.13 22:53
Jeg er tilfældigvis meget, meget enig i bedømmelserne, men ville først og fremmest rose indledning. Perfekt, både som disclaimer og som forsvar Læs mere
Holger Madsen skriver
04.10.13 05:45
Lyder rigtig herligt! :-) Med alderen er jeg dog blevet en svagdrikker og sjatpisser! Det fører nok ikke til noget godt at deltage på de vilkår!! Læs mere
Kaj Hansen skriver
03.10.13 22:27
11. De meget flotte kavalergange Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her