*

Profil

Christian Andersen blogger om bryg, danskernes nationaldrik.

Baggrund:

Christian Andersen (1964) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og diplomjournalist i strategisk kommunikation fra Update.

Hans speciale er sundhedsvæsenet. Her har han fungeret som kommunikationskonsulent, presserådgiver og journalist.

Christian Andersen har skrevet om og anmeldt øl i Jyllands-Posten siden januar 2007.

Han har bl.a. også bidraget med artikler og anmeldelser i Ølentusiasten, Danske Ølentusiasters medlemsblad.

Han arbejder som selvstændig presse/kommunikations-
konsulent.

Andet:

Sted:

København

Website:

Besøg

Durst

En god, tør buk

Dato: 18. december, 2012

Emner:

 

 

Ørsted Julebuk
Ørsted Ølbar i samarbejde med Det Lille Bryggeri
6,5 procent
Smag

Fem julestjerner ud af seks

Den fremragende Julebuk på Ørsted Ølbar og Det Lille Bryggeri er ikke en buk, men en IPA, men pyt. En god øl skal ikke udarte i en strid om ord og stilarter.

En vidunderlig duft af pænt ristet malt og cigarkasse byder ølnyderen til at gå på opdagelse i Julebuk.

Aromaerne er fin, sød mellemristet malt.

Jeg smager tør krokant og mariekiks.

Kernen i øllen er dens tørhed og underspillede sødme. Mange IPA’er er meget søde, få er tørre. Julebukken er behageligt tør og bitter, faktisk ret så bitter.

Humleprofilen folder sig meget interessant ud. Jeg smager både sikker engelsk frugtagtig Goldings humle og amerikanske viltre citrusagtige humler.

Mundfylden er kølende og let prikkende. Ikke specielt fyldig. Den er forholdsvis let at drikke i forhold til bitterheden og alkoholprocenten.

Julebuk er en IPA, som enhver håndværksbrygger fra IPA’ens nye hjemland USA ville være stolt af at have på produktlisten.

Julebuk er meget svært at koble til julemaden. Det skulle lige være kryddersilden, som måske glider lettere ned ledsaget af endnu en god IPA fra Det Lille Bryggeri.
Image

Øllen fås kun på Ørsted Ølbar i København og kan derfor ikke vurderes med hensy til image. Det skulle lige være det image, som en soloudskænkning giver på det fine ølsted Ørsted Ølbar, men den vinkel lader jeg ligge i denne ombæring.

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

Prune Danish skriver
02.01.14 11:02
Vi har da allerede en verdensomspændende dansk øltype. Den øl, som brygges over hele verden under navnet "pilsner", stammer i sidste ende fra Læs mere
Per Nielsen skriver
28.11.13 22:59
Jeg har ikke smagt Coisbos Christmas Ale, men efter beskrivelsen vil jeg hellere selv lave min gløg. Og så er det rart at se at du ikke placerer Læs mere
skriver
28.11.13 22:53
Jeg er tilfældigvis meget, meget enig i bedømmelserne, men ville først og fremmest rose indledning. Perfekt, både som disclaimer og som forsvar Læs mere
Holger Madsen skriver
04.10.13 05:45
Lyder rigtig herligt! :-) Med alderen er jeg dog blevet en svagdrikker og sjatpisser! Det fører nok ikke til noget godt at deltage på de vilkår!! Læs mere
Kaj Hansen skriver
03.10.13 22:27
11. De meget flotte kavalergange Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her