Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
søndag 20. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Profil

Anna Mee Allerslev er Danmarks yngste borgmester. Hun blogger om dansk politik, og om hvorfor en positiv og konstruktiv tilgang til Danmarks mangfoldighed er eneste mulige vej i en globaliseret verden. Med udsigt fra Københavns Rådhus og 3. sal på Blågårds Plads på Nørrebro insisterer Anna Mee på, at konfrontationspolitik er gammeldags, fremtidens politik handler om dialog og løsninger.

Baggrund:

Anna Mee Allerslev er Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København. Hun er født i Sydkorea i 1984 og opvokset i Greve på Vestegnen.

Anna Mee er medlem af Radikale Venstres Hovedbestyrelse, Forretningsudvalg og er formand for parties kommunalpolitiske netværk.

I 2009 blev hun valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation og tiltrådte i 2011 som Radikales eneste borgmester i Danmark. Hun opnåede genvalg i 2013 og fortsatte herefter på samme borgmesterpost.

Fra 2014 har Anna Mee været medlem af KL's formandskab og formand for KL's børne- og kulturudvalg.

Anna Mee er uddannet ba.scient.pol (statskundskab) og ba.jur (jura), og har tidligere været formand for DJØF studerende.

Andet:

Sted:

København

Website:

Besøg

Anna Mee Allerslev

Misforstået godhed risikerer at give bagslag

Dato: 14. februar, 2013

Emner:

 

 

Vi skal hjælpe de langtidsledige. Selvfølgelig skal vi det. Og det gør vi også allerede. Men vi skal også hjælpe alle andre ledige. Alt for mange danskere er i denne tid uden arbejde. Fordi der er krise, fordi der er mangel på arbejdspladser, og fordi der er hård konkurrence. Alle vil gerne have et job, og vi skal arbejde hårdt for, at alle kommer i job eller uddannelse.

Allerede nu har vi særlige indsatser for de langtidsledige dagpengemodtagere. De såkaldte akutpakker giver dem særlige rettigheder og fordele, men nu vil Enhedslisten og Socialdemokraterne i København gå endnu videre i særbehandlingen af dagpengemodtagerne. I dag siger socialborgmester, Mikkel Warming (Ø) og børne- og ungeborgmester, Anne Vang (S), at de vil gennemtvinge en ny ansættelsesproces i kommunen, så det ikke længere behøver at være den mest kvalificerede til jobbet, men automatisk skal være en langtidsledig akutjobber, der får stillingen. Den fundamentale ændring, mener jeg og radikale i København er en glidebane og en vej, vi ikke ønsker at gå. I vores verden er det kvalifikationerne, som må og skal være det afgørende, når vi besætter stillinger i det offentlige.

Vi er bekymrede for den farlige cocktail Socialdemokraternes og Enhedslistens nye krav medfører. Vi risikerer at give stillinger til ledige, som reelt slet ikke er arbejdsmarkedsparate, i stedet for at prioritere de ledige eller jobsøgende, som er de bedst kvalificerede. Problemet med de langtidsledige akutjobbere, der reelt ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet - og nu måske bliver ansat i København Kommune - pointerer både 3F og KLs magasin, ligesom Arne Hardis har skrevet om det i Weekendavisen.

I mine øjne er det misforstået godhed at forskelsbehandle på denne måde. Dels risikerer vi, at vi ikke yder den bedst mulige service til borgerne, og dels risikerer vi, at de langtidsledige ikke får den mest relevante hjælp. Hvis a-kasserne har matchet borgerne forkert, skal de vurderes igen og hjælpes, så det giver mening for dem og deres situation.

Dertil kommer, at det er i modstrid med den tillidsdagsorden, vi ellers har aftalt at fremme i kommunen. Vi mener, at det er en uskik, at partierne reelt fratager deres egne ledere retten til at ansætte de medarbejdere, der passer til arbejdspladsen og opgaverne. Vi frygter, at det vil give bagslag og hverken være en god hjælp for arbejdspladsen eller den ledige. Faktisk risikerer vi, at vi gør den akutledige en bjørnetjeneste, da det ikke nødvendigvis er den rette måde at vende tilbage til arbejdsmarkedet på.

Selv om udmeldingerne formentligt kommer fra et godt hjerte - for det gør det uden tvivl - er det ikke rigtigt at lave den store forskelsbehandling, som de to borgmestre nu gør. Det er ugennemtænkt og jeg frygter negative konsekvenser, for som Enhedslistens socialborgmester rammende selv siger, er der tale om et desperat forsøg på at lappe på en reform, man er uenig i.

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

Lennart Garbarsch skriver
19.04.14 22:10
"mentorstøtte, forældrecouching og dialogambassadører" - er du helt uvidende om problemets årsag og rod Anna Mee ?. Og den ekstra million smider Læs mere
Jan Møgelbjerg skriver
19.04.14 11:19
"Fremmede med dansk pas". Prøv lige at sige den sætning højt for dig selv Mejlstrøm og tænk lidt over selvmodsigelsen. Hvis du ikke kan lide den Læs mere
Ole Mejlstrøm skriver
19.04.14 09:56
"Der har været 90 danskere nede og kæmpe..." NEJ, der har været 90, sikkert endog flere, fremmede med dansk pas...IKKE Læs mere
Kit Bonde skriver
18.04.14 23:30
Jeg er begyndt at få knopper af ordet Læs mere
Karin Nielsen skriver
18.04.14 17:21
Hvem er Læs mere

Arkiv