*

Profil

Med udgangspunkt i Grundtvigs ord om at "friheden duer til alt godt" blogger Jens-Kristian Lütken om frihed og globalt udsyn. Fra Københavns Rådhus til konflikter i Kaukasus.

Baggrund:

Jens-Kristian Lütken er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre. Aktiv i Europabevægelsen og tidligere landsformand for SILBA.

Andet:

Twitter: @lytken

Sted:

København

Website:

Besøg

Jens-Kristian Lütken

Attentat mod Lars Hedegaard

Dato: 5. februar, 2013

Emner: , ,

 

 

Normalt skriver jeg mest om Østeuropa og Mellemøsten, om de steder i verden, hvor de værdier vi tager for givet i Danmark bliver trådt under fode, f.eks. ytringsfriheden. Netop ytringsfriheden blev i dag angrebet på den groveste og mest kujonagtige måde, da en ukendt attentatmand forsøgte at myrde forfatteren og formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard. En afskyelig handling, men heldigvis slap Hedegaard uskadt fra hændelsen. Jeg håber, at det var en gal mands værk, og ikke et politisk motiveret attentat. I Danmark har vi altid undgået at den politiske vold har stukket sit grimme fjæs frem, og sådan bliver det forhåbentligt ved med at være.

 

Jeg er ikke enig med Hedegaard, jeg meldte mig faktisk ud af Trykkefrihedsselskabet fordi jeg var uenig i Hedegaards meget yderligtgående holdninger til islam. Det ændrer dog ikke ved at vores samfund bygger på frihed og ytringsfrihed. Hvis vi er utilfredse med andre menneskers holdninger, så ytrer vi os, farer i blækhuset, opsiger abonnementet på avisen eller råber af TV’et. Vold kan aldrig blive en løsning, og er altid en falliterklæring.

 

Et kig ud på den verden vi er omgivet af viser, at vi er så uendelige heldige at bo et sted hvor alt kan diskuteres, og hvor der ikke er tabuer i debatten. På trods af Hedegaards kradse holdninger til islam, så respekterer jeg ham for at have taget hul på debatten om indvandring og integration. Han har bidraget til at vi i Danmark tør at tale om problemerne i stedet for at gemme os for problemerne under en dyne af politisk korrekthed, som det er tilfældet i Sverige.

 

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

Anders Sørensen skriver
15.04.14 14:07
Tommy, 1 milliard kommer man rigtig langt for I UA, især hvis det er vestlig Læs mere
Peter Krogsten skriver
15.04.14 11:02
Thomas Sillesen Har du nogen sinde sat dine ben i Ukraine, eller Østeuropa overhovedet? Janukovitch var valgt ved et valg ingen stiller Læs mere
Tommy Nagel skriver
14.04.14 21:25
Jørgen S. Andersen 5 milliarder $. Del dem bare ud over 25 år, så er der 1 milliard til hver år. l milliard! Læs mere
Anders Sørensen skriver
14.04.14 07:14
Jørgen Andersen skriver
14.04.14 04:41
Tommy Nagel, skulle vi ikke lige have den tidsperiode, hvor de 5 milliarder blev brugt? Så vidt jeg har læst var det siden 1999, og så falder dit Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her