*

Profil

Jens Balle skriver om erhverv, finans og investeringspsykologi ud fra en interesse i, hvordan vi mennesker agerer. Følg på Twitter: @JensBalle

Baggrund:

Jens Balle er direktør, far, kæreste, triatlet, blogger og foredragsholder med mere end 27 års erfaring fra den finansielle sektor i både ind- og udland.

Andet:

Holdninger og udtryk er forfatterens egne og ikke nødvendigvis udtryk for hans arbejdsgivers synspunkt.

Sted:

Jylland (for det meste)

Website:

Besøg

Jens Balle

Mig og mine medier

Dato: 29. juli, 2011

Emner:

14 kommentarer

 

 

Jeg hører til den kategori af danskere, der næsten ikke kan fungere en søndag, hvis jeg ikke har læst min morgenavis. Jeg er jo jysk så det er naturligvis JyllandsPosten jeg taler om. Men aldrig så snart jeg er færdig er jeg også lidt skuffet. For det er jo ikke som i gamle dage - hvor avisens artikler faktisk indeholdt nyheder. Nej, i dag har man jo allerede læst nyhederne i dagens avis dagen før på nettet.

For avisernes web-udgaver er nogle af avisernes største konkurrenter. Det kan godt være at de trykte udgaver indeholder yderligere oplysninger, men i en verden hvor vi lærer at kommunikere på 150 anslag behøver vi måske ikke gå i dybden.

Samtidig får de gamle medier stor konkurrence fra fritids-reportere. Medierne har ikke det samme monopol for det er nemt at deltage i debatten. Enten til venner og bekendte på Facebook, i et mere åbent forum som Twitter eller man kan lave sin helt egen blog på f. eks. Wordpres.

En af ugens meget læste nyheder handlede om en falsk Apple Store i Kina. En butik hvor de havde kopieret alt - incl indretningen og ideen med en medarbejder i døren! Men nyheden kom ikke fra et gængs nyhedsmedie, men fra en blogger - Birdabroad (prøv at se videoen, det er ret vildt hvor meget man har kopieret).


YouTube Direkt

Hurtigt bredte nyheden sig dog til medierne.

Huffington Post

Problemet med blogs, er at man skal finde dem. Det kan være lidt vanskeligt, men i USA har Huffington Post ændret en del ved mediebilledet ved at samle en masse bloggere og meningsdannere - det er en af de første sider jeg læser hver morgen! Nyhederne er helt friske og ofte kan jeg se de samme nyheder i danske medier 2-3 dage senere.

Skærmdump af Hufinton Post

Skærmdump af Huffington Post

Twitter

Dernæst tjekker jeg Twitter. På Twitter får jeg nyheder om de emner jeg interesserer mig for (kombineret med god underholdning fra folk som @lasserimmer). Ofte udenlandske finansielle aktører, men også danske, hvor jeg kan anbefale @KaareSorensen, der hurtigt fortæller om nyheder.

Det fede er at man selv vælger hvem man vil følge. Og dermed hvilke emner man vil følge med i. Hvis I vil følge mine tweets om økonomi, investorpsykologi og andet, findes jeg her @JensBalle.

De sociale medier som Facebook eller Twitter er rigtig farlige for de gamle medier. I hvert fald kan man konstatere store tilbagegange i avisabonnementer i lande med stor udbredelse af Facebook og Twitter (se grafik i denne artikel fra Economist). Omvendt går det i de “nye” økonomier hvor flere og flere tegner avisabonnement i takt med at velstanden stiger.

iGoogle - følg med i RSS

Jeg bruger også iGoogle til at følge med i nyheder. På iGoogle kan man lave en oversigtside med de blogs eller nyheder man gerne vil være orienteret om. Det kræver blot at kilden laver et RSS-feed, hvilket de fleste gør. (Denne blogs RSS er: http://blogs.jp.dk/hulemaendihabitter/feed/rss/ - så kan du nemt tilføje den!)

Flipboard - din egen avis!

Bruger du iPAd bør du installere Flipboard på den. Så kan du meget nemt få oversigt over alle disse nyheder stillet op i et layout, der minder meget om en avis. Du kan blandt andet bruge din Twitter-profil eller du kan hente dine RSS-feeds via Google Reader.

Skærmdump fra Flipboard på iPad

Skærmdump fra Flipboard på iPad

Men jeg holder nu stadig avis i weekenden. Ofte til stor skuffelse for jeg havde jo læst det. Heldigvis finder min kæreste og jeg dog stor glæde i at læse annoncerne under “Personlige”. I en jysk avis bringes disse lige efter landbrugsmaskiner og dyr - så kender man ligesom prioriteringen. Det kan være ganske fornøjelig læsning - engang var der for eksempel en der skrev “Klip ud og gem” til sidst i hans annonce. Det er da et udtryk for selvtillid!

KLIP UD OG GEM!

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
leif mikkelsen, århus | Skrevet: 29. jul 11 kl. 16:55

Hej Jens Balle

Tak for mange sjove oplysninger. ;-)

vh

Upassende ? Klag over indlæg

 
F1 JensenH, 8000DK | Skrevet: 29. jul 11 kl. 21:45

En god og oplysende artikel.

Hvis jeg var en avis, f.eks. jp, ville jeg behandle mine kunder så godt som muligt. For man kan være kunde i en butik længe, men hvis man får en dårlig behandling, husker man det og finder en anden butik, eller lægger sine indkøb om.

Jp kunne starte med at behandle sine bloggere bedre. Og man kunne oprette en forbrugernes blog hvor de kunne give hinanden gode råd og nyttige tips, og rose eller rise butikskæder osv. Og man kunne have en fri blog hvor folk selv bestemte emnerne.

Og papiravisen kunne begynde at forsvare danskernes interesser, og man kunne fremskaffe NYTTIGE oplysninger fremfor oplysninger om hvad der foregår i sydamerika og på sydpolen osv., data som måske er underholdende, men som man som regel ikke kan bruge til noget.

Jp skal ihvertfald passe på med at efterligne pollertiken, for det vil koste læsere i tusindvis. Radikalt vås vil de ikke-radikale læsere nok helst ikke spilde tid og penge på.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Frode Benedikt Nielsen, København V | Skrevet: 29. jul 11 kl. 23:15

og så blev endnu en god og fornuftig blog forpestet af anonyme F(jols) Jensen 8000.

Håber en seriøs debatplatform som jp fremadrettet kan nøjes med indlæg fra folk, der gider stå ved deres synspunkter…

Upassende ? Klag over indlæg

 
F1 JensenH, 8000DK | Skrevet: 30. jul 11 kl. 00:40

Frode B. Nielsen………..

Du skal da være meget velkommen til at løfte debat-niveauet ved at skrive et godt, fornuftigt, åndfuldt eller relevant indlæg. Kan du det?

Hvis du gerne vil stå ved dine egne synspunkter, hvorfor skrev du så ikke din adresse og dit tlf.nummer?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Bjørn Holmskjold, Skanderborg | Skrevet: 30. jul 11 kl. 00:55

Frode Benedikt Nielsen, København V

Ja, der er noget ADHD over ham.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Borgsmidt, 2920 | Skrevet: 30. jul 11 kl. 04:35

Her er jeg så enig med Balle! Endog på flere måder!

1) JP er nok den bedst redigerede avis - man kan have andre holdninger end den; men man kan finde det, som man nu har lyst til at hidse sig op over.

2) 90% af det, der står i en avis er uinteressant; men de 10% interessant er forskellig fra person til person. De 10%, man interesserer sig for kan man selv finde på nettet - og i større dybde.

3) Problemet er en større spamming fra mere eller mindre odiøse dagsordener, så vi er tilbage til de 10%. Heri består udfordringen til journalistikken: Kan journalisten bedre skære igennem syndfloden af spin end den almindelige borger?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Nikolaj Lundsgaard, København NV | Skrevet: 30. jul 11 kl. 11:03

For mig handler det nu også om kvalitet. Jeg er holdt op med aviser idet jeg alligevel selv skal gøre kildekritik. Enten er det jeg læser i avisen (her snakker jeg generelt - og ikke jp specifikt) vinklet meget ensidigt[1] eller bare slet og ret forkert.

Aviserne kunne være den seriøse journalistiks sidste bastion, men i stedet er indholdet bare discount-news; kopier af reuters, ritzau, AP osv, der ukritisk oversættes til dansk og publiceres.[2]

[1] For noget tid siden trykte JP en artikel om ældre, der havde det så forfærdeligt fordi de ville miste et tilskud til hushjælp. Dog ville de få et fradrag - ligesom resten af befolkningen, det såkaldte håndværkertillæg. Hvor tilskuddet tidligere var ubegrænset var der nu en begræmsning på fradraget. Hvor om alting er, så var JPs vinkling på historien, at de ældre blev snydt (forfordelt, som det hed i gamle dage). Efter jeg satte mig ned med en lommeregner fandt jeg ud af, at de ældre kun fik mindre end før hvis de årligt havde hushjælp for over 100.000 kr. Jeg må sige, at personligt kan jeg ikke finde det forargeligt eller nyhedsværdigt, at vi tager lidt fra ældre med råd til at betale 100.000 kr. for at få pudset vinduer.

[2] For endnu mere tid siden var den store historie, at prisen på kaffe havde eksploderet idet kineserne (og dem er der mange af) var blevet større kaffeforbrugere. Og som det går med udbud og efterspørgsel havde det drevet råvareprisen op. Hvor de fakta er helt korrekte, så ved alle i Danmark med en hjerne jo godt, at råvareprisen på et produkt betyder meget lidt når først det er kommet til Danmark. Her er arbejdsløn, skatter og afgifter langt det højeste. Hvis jp havde lavet lidt journalistik på historien i stedet for bare at kopiere den, så kunne jp som eneste avis i Danmark hævde sig over de andre som den avis, der gav nyhederne perspektiv.

Upassende ? Klag over indlæg

 
leif mikkelsen, Århus | Skrevet: 30. jul 11 kl. 12:20

@Nikolaj Lundsgaard, Kbh NV | 30. jul 11 kl. 11:03

[2]
Du skriver:
“Og som det går med udbud og efterspørgsel havde det drevet råvareprisen op. Hvor de fakta er helt korrekte, så ved alle i Danmark med en hjerne jo godt, at råvareprisen på et produkt betyder meget lidt når først det er kommet til Danmark. Her er arbejdsløn, skatter og afgifter langt det højeste.”

Kommentar:
Det ses jo også med bagerpriser. Der har råvarepriserne også fået skylden, når de STIGER. Når råvarepriserne derimod FALDER, sker der ikke rigtigt noget på udsalgspriserne.

Upassende ? Klag over indlæg

 
leif mikkelsen, Århus | Skrevet: 30. jul 11 kl. 12:33

@Nikolaj Lundsgaard, Kbh NV | 30. jul 11 kl. 11:03

Men det gælder nu OGSÅ jp. For nogen tid siden bragte man denne artikel:

http://epn.dk/brancher/industri/article2466930.ece

Om en rigmand, der kæmper for at komme på fode.

Genua har et underskud på mio kr 32, ja det er mange penge. Efter dette tab er egenkapitalen altså stadig mio kr 167.

Primo Holding havde et underskud på mio kr 4,5, ja det er mange penge. Efter dette tab er egenkapitalen stadig mio kr. 431.

Et opslag i regnskaberne kunne have givet et større indblik, men selvfølgelig også en mindre Ekstra-Blads-agtig overskrift. (Dette sidste synes jeg i øvrigt, at jp er blevet mere end slemme til efterhånden. Det er ikke seriøst. Der er ret meget “Ulven kommer” over også jp’s overskrifter. Hvilket gør, at man efter at være blevet “snydt” springer artikler over efterfølgende.)

Upassende ? Klag over indlæg

 
leif mikkelsen, århus | Skrevet: 30. jul 11 kl. 14:04

@Nikolaj Lundsgaard, Kbh NV | 30. jul 11 kl. 11:03

Eller hvad mener du om en overskrift som på denne artikel?

http://jp.dk/aarhus/article2500643.ece

Der er tale om et menneske, men i overskriften er denne voksne kvinde respektløst omtalt som “Dement” som en slags artsbetegnelse. Det er altså uden respekt for et medmenneske.

(Hvorfor ikke: “Forsvundet kvinde blev hurtigt fundet igen”)

Eksempler på manglende kvalitet, stil og respekt er der nok af.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jens Balle , | Skrevet: 30. jul 11 kl. 15:41

Dejligt at mit indlæg giver lidt debat!

Lige et godt eksempel på Huffington Posts styrke. Denne artikel på epn.dk i dag: http://epn.dk/teknologi2/tele/article2501307.ece
så jeg her kl 22.19 i går: http://www.huffingtonpost.com/2011/07/29/apple-now-has-more-cash-t_n_913321.html
og tweetede om umiddelbart efter her: http://twitter.com/#!/JensBalle/status/97036100605984768

Jens

Upassende ? Klag over indlæg

 
Klaus Hesselberg, Gistrup | Skrevet: 31. jul 11 kl. 14:10

når man laver abb på dit rss feed i google reader henter den kun de første 3 linier af dit indlæg. det er fusterende hvus man skal læse dine indlæg på ipad eller telefon. og hvergang skal gå online for at se resten af dit indlæg. Gør som Dorthe Toft (berlingske) få hele indlæget med. Please.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jens Balle , | Skrevet: 31. jul 11 kl. 15:01

@Klaus tak for info! JyllandsPosten har opsat feedet, så jeg kan ikke ændre det. Jeg kan nu også bedst lide at åbne sitet….

Upassende ? Klag over indlæg

 
N Glintborg, Gentofte | Skrevet: 4. aug 11 kl. 00:54

Hvis jeg må tilade mig at komme med min anbefaling til et sted at finde nyheder…

En af de nyhedssider, som jeg tjekke hver dag er http://www.theoildrum.com

Jeg vil anbefale alle at se deres “drumbeat” - det er alverdens nyheder om energi og energipolitik samlet et sted og debatteret af en gruppe yderst indsigtsfulde personer.

Istedet for at skulle pløje igennem 20-30 forskellige nyhedssites får man det hele håndplukket.

Upassende ? Klag over indlæg

 

Seneste kommentarer

Thomas Møller skriver
25.04.14 08:50
vi skal ikke ret mange år tilbage, før alle var enige om, at fast ejendom ikke kunne falde, den holdt ikke helt, så hvordan renten udvikler sig Læs mere
Ole Skovgaard skriver
22.04.14 12:49
Jeg tror sgu du har ret i det med renten. Aktiemarkedet tjaee der vil jeg sige som tidligere Direktør i DSV Kurt Larsen en transportmand som mig Læs mere
Henrik Schultze skriver
14.04.14 19:29
Iøvrigt en meget spændende kurve. Fra 1955 til 1980 var der virkelig optimisme og tro på fremtiden med et lille hop opad da USSR brød Læs mere
Henrik Schultze skriver
14.04.14 19:11
Svært at se hvad der skulle få økonomien op. Hvis man tror det er optimisme og tro på fremtiden der kan sætte gang i økonomi og forbrug , så Læs mere
Michael Sjøberg skriver
11.04.14 21:36
Zerohedge er ikke bare et mulehår foran med analyser og breaking news...Tyler Durden er foran hele Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her