*

Profil

Jacques Jonsman skriver om iværksætteri, innovation og om, hvordan viden omsættes til værdi. Han leder et mindre innovations- og konsulentfirma med speciale indenfor MedTech.

Baggrund:

Jacques haft en international karriere, været med til at starte fem high-tech firmaer og drevet produkter fra forskning til salg.

Er uddannet ph.d. i Nanoteknologi fra DTU og CBA i ledelse og økonomi fra AVT Business School i København.

Andet:

Jacques er gift og har tre børn. I sin fritid er han en aktiv storformations-faldskærmsspringer.

Sted:

København

Website:

Besøg

Emneord:

Innovationsbloggen

En vilje af stål

Dato: 4. maj, 2013

Emner:

 

 

Vi mennesker har generelt en stærk vilje over kort tid, men en betydelig svagere vilje over længere tid. Det er nemt at beslutte sig for at tabe sig, stoppe med at ryge, motionere mere osv. De første par dage går det også fint, men så giver de fleste op. Langtids viljestyrken er ikke stor nok til at komme helt i mål, heri ligger et betydeligt problem og sætter begrænsningen for mange mennesker.

Det samme gælder for start af virksomhed og det at drive en ide frem til succes, det kræver en vilje af stål.

Der er ikke noget der kommer af sig selv, heller ikke innovation. Nye ideer kommer en gang imellem nemt, men hvad man ikke ser er de mange års forberedelser og tanker der går forud for den pludselige og “nemme” ide. Innovation er jo mere end blot det at få ideen, den skal også udføres og i praksis vise sit værd. Denne del af innovation er underkendt, for det er klart den del der kræver mest arbejde …. og stålvilje for ellers giver man op før man kommer i mål.

Det nemme er bare at tænke på innovatører som Steve Jobs og Albert Einstein som genier i deres helt egen klasse, og ignorere det enorme forarbejde og stålviljen til at køre deres ideer helt frem. At være klog og erfaren skal man selvfølgelig ikke underkende, men dedikation, hårdt arbejde og en vilje af stål er vigtigere end mange tror.

Mit råd er derfor at træne jeres langtids vilje. Det er naturligvis nemmere sagt end gjort, men et lille trick jeg har lært er at bruge den store korttidsviljestyrke til at afvise svagheden når den melder sig. Når den lille stemme i baghoved hvisker “det er for hårdt”, “det tager for lang tid”, “det gør for ondt” …. indsæt din egen forklaring/undskyldning, skal det beslutsomt afvises. Svagheden er nem at skræmme væk, den kommer naturligvis tilbage men så skal den bare afvises igen.

Der er kun en måde at gøre noget ordentligt på og det er ved 100% dedikation. Det kan godt være at der er nogen omkring jer der kalder jer fanatikere eller siger at i har fået en fiks ide, men det er nok bare prisen man må betale for at gøre noget ordentligt.

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

Carsten Svaneborg skriver
08.01.14 11:35
Du kan søge om patent ved det Europæiske patentkontor (EPO) og igennem EPO efter en sagsbehandling få udstedt en vifte af nationale patenter i Læs mere
Peter Tagesen : Jeg synes du skal læse debatten på version2 og se hvem du synes, der har de bedste Læs mere
Jacques Jonsman Så det, som du skriver i din historie, var at du var hos en patenttroll, der brugte patenter til at hindre innovation og Læs mere
Du vil kunne få enhedspantent og bruge EU-domstolen uanset om Danmark stemmer 'ja' eller 'nej'. Den eneste relevante forskel er om du måske også Læs mere
Denis Nyboe skriver
07.01.14 06:34
Som en af dem som gerne vil udtage patent på noget, mener jeg det vIl være dejligt med lidt samarbejde i EU. Som det er nu skal man søge det samme Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her