*

Profil

Per Palmkvist Knudsen, It-direktør i JP/Politikens Hus, kommenterer udviklingen inden for it-verdenen - set fra købernes og forbrugernes synspunkt.

Baggrund:

Per Palmkvist Knudsen har været vidt omkring i it-verdenen: Han har arbejdet med alt lige fra drift, udvikling og undervisning til rådgivning, salg og ledelse.

På CVet står virksomheder som Arbejdstilsynet, Datacentralen (nu CSC), Devoteam, Krak, og Virk.dk.

I dag er han it-direktør hos JP/Politikens Hus A/S og fast klummeskribent på Morgenavisen Jyllands-Posten.

E-mail:
per.palmkvist@jppol.dk

Andet:

I finalen til "årets CIO 2011"
Vinder af itSMFs pris "Det bedste IT Service Management Projekt 2012"

Udgivelser
It-tanker fra et rødt ocean

Sted:

Blovstrød

Website:

Besøg

It-bossen

Kan Nokia overleve en tur i det iskolde vand?

Dato: 15. februar, 2011

Emner: , , , , , , , ,

28 kommentarer

 

 

82 % af deltagerne i afstemningen på denne blog svarede i januar ”nej” til at ”Nokias strategi er tilstrækkelig til at fastholde virksomhedens position som den førende mobiltelefonproducent i verdenen”.  Det synes Nokias topchef Stephen Elop åbenbart heller ikke.

Fredag lancerede han i London sammen med Microsofts topchef Steve Ballmer en ny strategisk alliance på smartphoneområdet.
Har du ikke læst om den, betyder den kort fortalt at Nokia dropper sin egen platform Symbian, og vil i fremtiden satse på Microsofts nyudviklede platform Windows Phone. Samtidig nedlægger Nokia sin markedsplads til programmer til musik og små programmer (apps) som hed OVI.

Fremtidens Nokia-telefoner vil anvende Microsofts markedsplads, Microsofts søgemaskine Bing (hvor Microsoft sælger annoncer), og som nævnt Microsofts software.

Resultatet vil blive et seriøst bud på et alternativ til de fremstormende mobilitets-nyskabelser, som baserer sig på Apples iOS og Googles Android.

Der er ikke tale om en fusion, men om et strategisk samarbejde, som ikke er eksklusivt. Dermed har Microsoft alt at vinde og lidt at tabe. Under alle omstændigheder er smartphone-markedet i dag en lille del af deres omsætning.

For Nokia, derimod, er indsatsen virksomhedens fremtid.

De første resultater er i handelen om 10-12 måneder. Nokias nuværende udviklingspartnere vidste intet konkret om det kommende samarbejde. Dermed er der ingen prototyper endsige produkter klar. På forretningshylderne er der i stedet telefoner, som alle kunder ved er fortid. Hvor let mon det bliver at sælge disse? Mon ikke det bliver mobilbranchens største og længste lagersalg?

Da aktiemarkedet modtog nyheden om alliancen mellem Nokia og Microsoft var der ingen jubel: Værdien af Nokias aktier faldt godt 14 procent, den dag partnerskabet blev lanceret.

At aktiemarkedet kunne blive så overrasket kan undre: Igennem lang tid har det været tydeligt, at Nokias strategi ikke var holdbar, som afstemningen her på bloggen viste.  Og forlovelsen mellem de to tabere på mobilområdet var logisk. Især når man husker på, at Stephen Elop kom direkte fra et topjob hos Microsoft.

Få dage før offentliggørelsen rundsendte Nokias topchef et internt notat, som Financial Times fik fat i. I starten af dokumentet sammenligner han situationen med at være ombord på en olieboreplatform i Nordsøen: Der er opstået en brand, og man kan nu vælge mellem at springe i det iskolde havvand eller at blive ombord og blive fortæret af flammerne.  Som han skriver, vil han vælge at hoppe væk fra den brændende platform, Nokia befinder sig på: I markedet for de dyre mobiltelefoner har de tabt det meste til Apple og Google. Og i lavprismarkedet tager regionale spillere meget solide lunser af Nokias omsætning. Virksomheden taber altså på én gang markedsandele oppefra og nedefra i en voldsom fart, er hans konklusion.

Tilbage er at være bagklog på, hvordan det kunne gå så galt for Nokia. Det er som bekendt det letteste. Få kunne forudse den succes først Apple og siden Google fik på smartphoneområdet.

Men når jeg taler med nuværende og tidligere Nokia-ansatte får jeg den samme tilbagemelding: Virksomheden var meget bevidst om sin dominerende position. Dermed hvilede alt for mange alt for længe på fortidens laurbær. En forfærdelig farlig holdning i den branche, de er i. Og det har helt sikkert kostet dem dyrebar tid.

Eller som Nokia-chefen skrev i det notat, der blev sendt til samtlige medarbejdere: ”Vi hældte benzin på vores egen brændende platform. Jeg mener, vi har manglet ansvarlighed og lederskab til at tilpasse og lede selskabet gennem disse udfordrende tider. Vi havde en række fejlskud. Vi har ikke leveret innovation hurtigt nok. Vi har ikke samarbejder internt.”

Derfor var Stephen Elop nødt til at træffe en meget vidtgående beslutning – knapt seks måneder efter han overtog tøjlerne. Som måske lykkes. Måske slår virksomheden ihjel.

Hvad tror du: Overlever Nokia ventetiden? Eller har Google og Apple overtaget mobilmarkedet inden Nokia kommer op af det iskolde vand? Kom med en kommentar eller en stemme i boksen til højre.

Opdateret 21. februar: 70 % svarede “Nej” til spørgsmålet “Kan Nokia fastholde sin position til resultaterne af alliancen med Microsoft viser sig?”. 21 % mente at svaret var “Ja”, mens 9 % af stemmerne talte for “Ved ikke”.

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
Erik Bramsen, 1622 | Skrevet: 15. feb 11 kl. 07:23

Windows Mobile?

Not.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Benjamin Kurzweil, London | Skrevet: 15. feb 11 kl. 07:52

Udtalelsen fra Nokia-chefen siger vist alt.

“Nokia-chef: Vi står på afgrundens rand”

epn.dk/teknologi2/tele/article2334007.ece

Nokia står på en brændende platform. Uden dristige træk risikerer selskabet at gå ned, mener topchef Stephen Elop.

(Hvad skal Finland leve af?)

Upassende ? Klag over indlæg

 
Benjamin Kurzweil, London | Skrevet: 15. feb 11 kl. 07:56

Hvis Nokia står på “en brændende platform”, inden kineserne rigtigt er gået ind på dette marked, hvad sker der med Nokia, når kineserne tager sin bid af dette marked?

Synker “platformen” i havet?

Det er slet ikke sikkert, at kineserne vil opkøbe Nokia. Måske vil de “bare” udkonkurrere Nokia. Det troede man ikke muligt, for blot få år siden, men i dag, er den en reel mulighed.

Hvad skal Finland leve af?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Martin K, Silkeborg | Skrevet: 15. feb 11 kl. 08:42

Minus plus minus giver efter sigende plus …

Det ser lidt ud som om, det er to tabere, som nu går sammen. Om det ender med et plus er svært at vurdere. Jeg vil skyde på, at alliancen har omkring 6 måneder til at komme op med en telefon, som klart distancerer sig fra konkurrenterne på disse parametre:

* batterilevetid
* holdbarhed (tænk klassiske Nokia-modeller)
* pris

MS Nokia skal konkurrere med high-end markedet, men dette marked er tæt befolket, så man skal virkelig føle, at man får MERE ved at købe en MS Nokia telefon. Og nu kommer iPhone efter sigende i en Nano-udgave til lavere pris. Dette vil også gi’ et hug i mellemgulvet til Nokia.

“Det ser svært ud”, er vist diplomatisk formuleret.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Flemming Rasmussen, 2000 | Skrevet: 15. feb 11 kl. 08:51

Martin, de der siger det kan ikke have gået mere end tre år i skole.

Mht MS Nokia, er der som du siger et meget lille vindue til at kunne blive en succes. Personligt tror jeg at to megaorganisationer ikke kan bringes til at blive konkurrencedygtige. Slet ikke med den elendige kode der antagelig stadig er i Windows Mobile.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Bkørn Smalbro, Valby | Skrevet: 15. feb 11 kl. 09:25

Win phone 7 koden er fuldstændigt nyskrevet fra grunden op og koncepterne i brugerfladen er originale. Nokia laver stadig knusende god hardware, og har stadig dygtige designere. Jeg tror på samarbejdet. Microsoft rykker langsomt sommetider,men de kan være vedholdende hvis de vil. Der var jo også mange der dømte xbox ude, men vist ikke længere.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Michael Larsen, Vallensbæk | Skrevet: 15. feb 11 kl. 09:26

Det hedder Windows Phone ikke Mobile. Selve platformen er interessant(omend jeg hader dens lukkethed), men den er ikke fuldt funktionsdygtig i det meste af verden(marketplace, zune, xbox-live er lukket land), så hvor smart er det at satse på på verdensplan på nuværende tidspunkt?
Planen lader til at være at starte helt og aldeles forfra, ikke bare med styresystem, hvor man noget nær dropper ikke bare Symbian men også MeeGo, men sandsynligvis også salgsvolumen… Nokias største problem er nok, at det er en “one trick pony”. Reelt kun et styresystem før og reelt kun et styresystem nu. Det gør naturligvis at Nokia er yderst følsom overfor udsving i attråværdigheden af det pågældende styresystem. Det lyder ikke som en smart strategi for en mobilproducent…

mvh

Upassende ? Klag over indlæg

 
Michael Rasmussen, Fredensborg | Skrevet: 15. feb 11 kl. 10:26

Der bliver op af bakke for MS og Nokia at få succes på et marked, hvor konkurrenterne allerede er oppe i det høje gear.

Jeg tror, at det som virkelig kommer til at afgøre om det bliver en succes er, om Nokia formår at overbevise udviklere af applikationer til Symbian platformen, at de skal udvikle til Windows Phone i stedet. En del vil sikkert kigge over hegnet til iOS og Android og overveje om det ikke er sjovere at lægge kræfterne her, hvor det er en stor installed base at sælge apps til istedet for at vente på MS Nokia får terminaler ud i marken.

Upassende ? Klag over indlæg

 
JacobCT sjælland, sjælland | Skrevet: 15. feb 11 kl. 11:11

Hvorfor er det logisk at Nokia søger parnerskab med en anden taber? Det var sgi’ da mere logik i at søge samarbejde med vinderen, og få lavet en serie Nokia Android mobiler! Indlysende….

Upassende ? Klag over indlæg

 
Daniel Schledermann, Smørum | Skrevet: 15. feb 11 kl. 11:11

Nokia kommer til at klare sig dårligt med WP7 som high-end-system. Enig i at Symbian er en dinosaur, men Meego ville være bedste potentiale for Nokia at skille sig ud. Med Meego ville Nokia have haft noget unikt. Der findes en bunke kinesiske producenter der laver WP7- og Android-telefoner. Jeg kan godt forstå at der blev skrællet 14% af deres kursværdi. Elop må jo være fuldstændig inkompetent.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Henrik Tholstrup, Århus | Skrevet: 15. feb 11 kl. 11:32

Ordene “Game over” kommer i tankerne?

Da du åbnede ballet med din første Nokia artikel, overvejede jeg at bidrage med et par perspektiver om at det var den forkerte mand de havde fået. Hvor Stephen Elops baggrund er management, var det min opfattelse at det Nokia havde brug for var en Produkt-mand. En der forstod sig på at skabe gode produkter som der er efterspørgsel på (en á la Apples Steve Jobs, Sonys Akio Morita mv.)

Men længere inde begivenheds forløbet, hvor vi andre outsidere nu kan skimte samme begivenheds-horisont - som bestyrelsen har overblik over qua deres adgang til alle interne data, ser det ud til at den enten virkelig ikke har forstået hvilket morads de er ude i, - perspektivet understøttes af at Nokia, nu i 2011 og adskillige år efter lanceringen af iPhonén i 2007 stadig ikke har et konkurrerende produkt.

- Eller modsat, var bestyrelsen klar over at skibet var sejlet, platformen antændt osv. Og at det var så alvorligt at kun en ekstrem gambling hvor man smider alle Nokias kærneværdier, identitet, historik – kort alt overbord for at blot kunne forsætte sin eksistens.
Hvad er værst? Første scenario giver max. Nokia 2-3 år mere. I sidste, er Nokia som et selvstændigt firma, produkt og identitet allerede forbi før blækket er tørt, hvor der kun er en tom brand-skal tilbage, fyldt op med div. MS softwareprodukter.

Men det er vel også nogenlunde samme konklusion som du når frem til i artiklen.

Muligvis eksister navnet Nokia stadig om 3-4 år, men ifald er det sandsynligvis fordi navnet i sig selv stadig har en brandværdi, som nogen fandt det umagen værd at holde i live/købe.

Måske at Microsoft forbarmer sig og overtager navnet for et symbolsk beløb, nu hvor de via “deres egen mand” har fået fri adgang til hvad Nokia har tilbage af værdi.

Ellers er løbet vist kørt…

Nogle snipperts fra nettet rundt omkring, vedr. kritiske områder for en virksomhed;

Vedr. Kommunikation og vision:

“Aron Kozak, Nokia:
Unequivocally, Qt is not dead. This morning we heard top Nokia executives like CTO Rich Green talk about Qt and the future. Qt will continue to live on through Symbian, MeeGo and the non-mobile Qt industries and platforms.”

- Selvbedrag og dårlig kommunikation internt i Nokia, hjælper ikke på fokus, ressourceanvendelse og opbygning af gejst i resten af organisationen:

Vedr. Fans og stakeholders:

“Michael Gartenbergs analogy:
NOK adoption of WinPhone provoking a response on NOK fan sites equivalent of what Mac users might have sounded if AAPL embraced Win NT in 97.

Part of it is emotional. Nokia has devoted fans — just like Apple did in 1996-97. And they see something in Nokia, a cultural backbone, a design philosophy, that is uniquely Nokia’s. How can they possibly maintain that backbone while depending on an OS made and designed by another company?
- And while it seems silly in hindsight, there really were a lot of pundits who, in 1996, thought that Apple’s best option was to ditch their own OS and become a maker of “well-designed” Windows PCs.”

Vedr. Sund forretning strategi og filosofi

Blev det et samarbejde med MS pga. En brun kuvert med “$$$” i?
Der er vel lige usundt - om en virksomhedsledelse træffer beslutninger om virksomhedens fremtid baseret på at modtage et pengebeløb, uanset om beløbet er større eller mindre:

“Microsoft to Pay Nokia ‘Billions’ as Part of Windows Phone 7 Deal
Nancy Gohring, reporting for Computerworld:
Nokia on Sunday hinted that Microsoft essentially won a bidding war against Google to supply software to the world’s largest handset maker and that the software giant agreed to pay “billions” of dollars for the privilege.
That’s certainly a different take on OS licensing. And so I guess Microsoft didn’t buy Nokia for $0B.”

Sidste linje henviser til skriverier om at MS, fik alt hvad de ville have fra Nokia uden at tage 1 cent op af lommen, gennem det at Nokias nye Ceo netop er tidligere MS mand, og at dette faktum tyde på at der forgik ting der måske ikke helt “tålte dagens lys”. Det er så tilbagevist nu, men den faktuelle situation, ser bestemt ikke bedre ud.

Hvad er det så Nokia ”får for pengene” ville jeg havde skrevet – men den rigtige vending er ”sammen med pengene”…

Det skriver Daniel Eran Dilger bedre end jeg selv kunne:

Vedr. MS´s “strategiske mobile satsninger” under Balmer.

Daniel Eran Dilger:

For a historian, the only thing more fun than seeing how history repeats is examining what things do change as events recycle. Looking at Microsoft’s takeover of Nokia, I can’t help but bring up Microsoft’s attempts to kill the iPod with the Toshiba-built Zune, an effort that backfired, killing Microsoft’s Android-like, “open” PlaysForSure platform instead.

The Zune Phone arrives

What Microsoft is really doing is converting Nokia into its primary Windows Phone 7 manufacturer in order to finally deliver that Zune Phone that a handful of fans have been waiting for ever since the iPhone crushed the second generation of Zune players in 2007.

If you’ve forgotten, Microsoft rolled out Zune after realizing what a mess its Android-like PlaysForSure program for media players was turning into. With Zune, Microsoft thought it would run the music store and manage the platform itself, and Toshiba would build the hardware.

Instead, Zune killed the entire PlaysForSure ecosystem and screwed all its remaining licensees, despite Microsoft’s assurances that Zune would somehow only compete with Apple iPod and leave PlaysForSure licensees unharmed.”

Og lige en snippert mere;

”What happens to Nokia?

But what about Nokia? It’s getting married with Microsoft at a shotgun wedding. Its only alternative was to do nothing and die in a fire, or adopt Android and relive its history with Symbian all over again, this time being the minority player in the open platform game rather than the ringleader calling the shots.

Nokia appears to simply be following the advice of Mae West: “When choosing between two evils, I always like to try the one I’ve never tried before.”

Daniel Eran Dilger har en utrolig stor viden om Teknologi-virksomheder og branchen generelt, Læs evt. resten af hans skarpe analyse og bud på problematikkerne omkring ”Microkia” mv. Men pas på, den er ikke for sarte MS eller Nokia fans ;o)

http://www.roughlydrafted.com/2011/02/14/zune-2-how-microsoft-will-slaughter-windows-phone-7-using-nokia

Vh.
Henrik

Upassende ? Klag over indlæg

 
Knud Olesen, Odense | Skrevet: 15. feb 11 kl. 11:51

Lidt retorisk. Er der nogensinde et firma der har overlevet et samarbejde med Microsoft?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Lars Eindhofger, Kruså | Skrevet: 15. feb 11 kl. 11:51

Tja, det kan kun gå fremad for Nokia

Købte en af topmodellerne N8 i november. Fin hardware men gennemført dårlig software. Absolut ikke en multimedia/smartphone i 2011. Føles som 2007…

Og ingen virksomheder fremstilller apps til Nokia software symbian, så ingen smarte apps fra DR, TV2, vejdirektoratet, DMI, DSB osv.

Lovet en softwareopdatering PR 1.1 i 2010, men den var blot ganske lille og udrulningen, der endelig startede i sidste uge, gik fuldstændig i kaos worldwide ..

Så jeg oplever et Nokia, som er i dyb, dyb krise. Som reelt ikke er tilstede på smartphone-markedet i dag og primært lever (endnu - kineserne er på vej) af at sælge low-ende mobiler i afrika og Indien.

Så fusionen er den enste udvej for Nokia, - men om den lykkes ved kun tiden. Jeg har fortrudt mit køb.

Men Nokia skal virkelig skifte indstilling fra højrøvethed til ydmyghed & arbejdsindsats.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Henrik Lykke Nielsen, Aarhus C | Skrevet: 15. feb 11 kl. 13:51

>> Lidt retorisk. Er der nogensinde et firma der
>> har overlevet et samarbejde med Microsoft?

Tjah, det går da vist egentlig ok for Intel…

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jens Christian Dahl, Hvilsom | Skrevet: 15. feb 11 kl. 15:20

>> Lidt retorisk. Er der nogensinde et firma der
>> har overlevet et samarbejde med Microsoft?

Mener bestemt at man kan købe mange forskellige mærker af computere med Microsoft Windows pre-installeret?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Eiler Jensen, 5000 Odense | Skrevet: 15. feb 11 kl. 15:35

NOKIA + MICROSOFT = NOSOFT !
1 taber + 1 taber = 2 tabere

Upassende ? Klag over indlæg

 
Esben M.S., 9000 | Skrevet: 15. feb 11 kl. 15:36

Jeg spekulerer på om det vil gå Nokia og Finland på samme måde som Venedig, der havde skabt sin magtposition på grundlag af handelsvejen til indien over land. Da søvejen til Indien blev fundet af Portugiserne gik Portugal ind og fik overtaget i en årrække. Afviklingen af Venedigs magtposition skete på ganske få år.

Kunne man forestille sig at luften gik ud af Finlands Nokia´s eventyr i løbet af ganske få år ?
Det er et spørgsmål med rigtig mange ubekendte, men det er set så ofte i historien at store og mellemstore industrielle og handelsemæssige glansperioder er blevet “slukket” og døet ud i løbet af endog meget kort tid.

Vi ser måske lige nu konturerne af en forestående periode hvor det skandinaviske velfærds- og teknologieventur vil fade ud og blive til ingenting.

Hvem ved? Siden 2001 er alle potentialer til strateigsk statsligt satsning på nye teknologier blev kvalt af regeringen og afløst af en tilbageskuende konservatisme (ikke partiet) med fokus på gårsdagens løsninger
Det er unægtelig en spændende verden vi lever i.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Michael Buus, Åbyhøj | Skrevet: 15. feb 11 kl. 21:30

I Windows Office har man nu 400 millioner indstillinger(de fleste er irriterende defaults). I Nokia telefoner har man knap så så mange indstillinger, men stadig utroligt mange.

Jeg har altid haft en Nokia (14 år). Nu har jeg en Iphone. Den virker bare. Alt hvad jeg har brug for uden at skulle tage stilling(der er dog et par ting jeg gerne ville bestemme men det er s::::: let at tage den i brug).

Så kompliceret * kompliceret er ikke mig. Iphone er uklompliceret som udgangspunkt. Kompliceret er noget du køber dig til via apps.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Nathalie Stolze, Homburg | Skrevet: 15. feb 11 kl. 23:36

ham der kurzweiler dukker da også op i alle blokforaer -gad vide hvem der betaler hans udenlansdske fritid.

sjovt nok har han ikke her fundet en vinkel, hvor kan kunne gøre de konservative til ansvarlige - men det kommer nok. idioter har det med at finde egne evige og udødelige vandringer efter “sandheden”.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Søren Larsen, Hobro | Skrevet: 16. feb 11 kl. 08:15

Jeg siger nej til Google/Android og deres spyware.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Rene Pedersen, Bevtoft | Skrevet: 16. feb 11 kl. 08:16

Nu kommer der en større Windows Phone 7 opdatering i september måned som enabler ting som Marketplace, Xbox Live, multitasking og mange andre ting som før ikke var tilstede men som burde have været der. Samtidig dukker copy/paste op indenfor ret kort tid. Så rent funktionsmæssigt er Microsoft ved at være godt med inden Nokia får produceret nogen WP7 enheder.

Så jeg tror også det bliver en god ting. Nokia hardware har altid været godt og med Windows Phone 7 brugervenlighed og innovative tiltag er der IMO basis for rigtig fede smartphones fra MS Nokia.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Flemming Rasmussen, 2000 | Skrevet: 16. feb 11 kl. 08:24

En historisk gennemgang af partnerskaber:

http://www.asymco.com/2011/02/11/in-memoriam-microsofts-previous-strategic-mobile-partners/

Upassende ? Klag over indlæg

 
Lars Jensen, Brædstrup | Skrevet: 16. feb 11 kl. 10:51

Hvordan vil Nokia differentiere sig med et Microsoft-styresystem? De er for det første bagud i forhold til konkurrenterne, for det andet fuldstændig i lommen på Microsoft og deres evne til at levere varen.

Nokia burde have købt Palm. Så havde de haft et supersolidt fundament og været næsten på omgangshøjde med Apple og Google.

Men som det er nu: Jeg tror Nokia vil have bedre chancer ved at bruge Android som fundament og så bygge deres egen brugerflade ovenpå. Ikke at jeg siger at det er nemt at gøre det bedre end Android, men det er deres bedste bud.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Per Selchau, 2840 Holte | Skrevet: 18. feb 11 kl. 08:53

Nokia - som virksomhed betragtet - har overlevet langt værre kriser end den nuværende - de har trods alt fortsat en markedandel på 30%.

Omvendt er det klart at de er nød til at gøre noget for at komme tilbage i den føre position de havde op gennem 90′erne og indtil for 2-4 år siden.

I forhold til de to andre af de “gamle” spillere på mobil telefon området - Motorola & Ericsson - er Nokia den som har klaret de seneste års ændrede markedsbetingelser bedst. Fremgangen er gået til forholdvis nye spillere (Samsung, HTC, Apple, LG) der ikke har haft en historie de først skulle frigøre sig fra hvilket de dygtigt har udnyttet til at skabe den forandring i markedet som presser Nokia i dag.

Men… når man ser på hvor ofte i historien Nokia har formået at genopfinde sig selv så er jeg personligt sikker på at de nok skal komme igen.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Anne Hansen, Vejle | Skrevet: 18. feb 11 kl. 14:56

Jeg ser stadig en del firmatelefoner fra Nokia og i det lys virker samarbejdet med Microsoft ganske fornuftigt. Du får et produkt, som virker med din PC, med god integration af dine mailprogrammer fra arbejdet og som kommer fra firmaer, som du har brugt i mange år. Du skal alligevel ikke rode rundt med alt for mange sjove apps på din arbejdstelefon og Microsoft skal nok sørge for at du har adgang til de vigtigste produktive apps. Livrem og seler kan være det image, som NoSoft går efter. Pris og smukt design er ikke de eneste konkurrenceparametre; holdbarhed og fornuft kan også være det - selv om det ikke er helt så sexet.

Personligt tror jeg nu nok, jeg skifter væk fra Nokia næste gang.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Nå Kia, town | Skrevet: 18. feb 11 kl. 15:48

Jeg er glad for min 1208 Nåkija

Upassende ? Klag over indlæg

 
JP Blogs: It-bossen - Blog forum - deltag i debatten , | Skrevet: 19. apr 11 kl. 07:14

[...] Open Source licenser er heller ikke løsningen på alt: Selvom Nokia frigav deres smartphone platform (Symbian) som Open Source, hjalp det dem ikke: Ingen ville bidrage, og Nokia har nu trukket koden tilbage og kastet sig i armene på Microsoft. [...]

Upassende ? Klag over indlæg

 
JP Blogs: It-bossen - Blog forum - deltag i debatten , | Skrevet: 13. sep 11 kl. 21:52

[...] februar lancerede Nokias nye topchef Stephen Elop en radikalt ny strategi, som han selv sammenlignede med at hoppe ned i det iskolde vand fra en brændende boreplatform i [...]

Upassende ? Klag over indlæg

 

Seneste kommentarer

Meget relevant artikel Per, men man kan desværre ikke kommenterer på JP Premium endnu? Nå, men kan du anbefale nogle bøger eller forfattere på Læs mere
Redliw Netrom skriver
04.12.12 17:38
Hvornår kommer det til systemet selv??? det er jo sygt at vi er blot en handelsvare for nogen og så udnytter man det til at være gennemsigtigt, Læs mere
Lars Duborg skriver
28.11.12 19:36
Der er en masse gode betragtninger i denne artikel. Det er heldigvis tendensen at der kommer mere og mere pres på IT afdelingerne. Beslutningerne om Læs mere
Stieg Eriksen skriver
28.11.12 18:57
helt rigtige Læs mere
Henning Buddig skriver
28.11.12 12:16
...De fleste it-chefer vil derfor starte med at sige ”nej”. Efterfulgt af et ”nej” og endnu et ”nej”. ... What, er de ikke Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her