*

Profil

Jaleh Tavakoli er løsgænger i borgerrepræsentationen og talskvinde for foreningen Frit Iran. Jaleh går i kødet på berøringsangst og kulturrelativisme, når det gælder indvandring, islam og Mellemøsten. Hun interesserer sig derudover for feminisme og børns rettigheder.

Baggrund:

Jaleh er født i Iran i 1982, i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden fra hun blev født.
Faderen flygtede fra Iran og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel.

I dag er hun gift med en dansk- tyrkisk mand og de er sammen plejeforældre til en lille pige.

Andet:

Cand.scient.soc.

Sted:

København

Website:

Besøg

Jaleh Tavakoli

Røde feminister på rådhuset?

Dato: 18. september, 2012

Emner:

 

 

Hvis vi tæller alle de millioner sammen der i budget 2013 bliver brugt på indvandrerdrengene ville man for alvor have et forklaringsproblem overfor pigerne.

Det er selvom alle folkeskolelærer i København kender til fænomenet. De har set de stakkels pigebørn være afskåret fra svømmeundervisning, fra at være på Facebook, dyrke sport, tage på lejrskole, i fritidsklub eller til fester.

Det accepteres mere eller mindre af samfundet at de her piger ikke må udfolde sig helt lige så meget som andre børn. Ligesom det accepteres at helt små børn ned til første og anden klasse får tørklæde på.

Kultur er ikke nogen undskyldning, for børnene lever faktisk i et demokratisk Danmark med kønnenes ligestilling, så nytter det ikke noget at de er afskåret fra dele af selv undervisningen i skolen.

Ikke desto mindre er det virkeligheden for rigtig mange piger med minoritetsbaggrund.

Alle børns ret at komme på lejrskole

På trods af at restriktionerne og den sociale kontrol med pigens liv starter meget tidligt, ser vi oftere og oftere at pigerne gør oprør. De vil leve livet frit som alle andre på deres alder, og derfor ses de såkaldte generationskonflikter og æresrelaterede konflikter.

Samfundet skal bakke børn og unge op som bliver udsat for konflikter og den sociale kontrol. Det har Københavns kommune egentligt nikket ja til, for mange år siden, men der er ikke rigtigt sket så meget på området.

Undersøgelsen Ung 2011 konkluderede bl.a., at 92 procent af piger med indvandrerbaggrund oplever social kontrol i forhold til seksualitet, køn og partnervalg, hvoraf 36-39 procent oplever det i stærk grad.

Nationalstretegi fra 2012

I budgetforhandlingerne for 2013 prioriterede jeg nærmest udelukkende at tale om det her problem, som alle mulige relevante aktører peger på er et stigende problem.

Ikke mindst har social og integrationsministeriet i 2012 lavet en nationalstrategi imod æresrelaterede konflikter og social kontrol.

- Antallet for henvendelser til LOKK (Landsorganisation af kvindekrisecentre) er i løbet af de sidste år steget fra 101 i 2005 til 1038 i 2011.

- R.E.D. er en organisation der beskytter indvandrerkvinder som er nødsaget til at flygte fra familien og gå under jorden, også her er antallet steget fra 64 i 2006 til 194 i 2011.

Jeg forstår derfor ikke hvorfor byens store røde flertal ikke anerkender at der nu skal gøres noget, når vi har tal, undersøgelser, viden og endda en nationalstrategi der råber på det der skal gøres noget.

Et stort underprioriteret problem

Derfor har jeg stillet et beskedent ændringsforslag til næste møde i håb om at vi kan gøre noget mere ved det store problem med social kontrol og æresrelaterede konflikter.

Bekæmpelse af social kontrol:
- 1,5 mio. kr. i service årligt og en varig tilførsel

- Frontpersonale som lærere, pædagoger, sagsbehandlere og sundhedspersonale skal have mere viden om og bedre adgang til at bekæmpe social kontrol og æresrelaterede konflikter. Projektet skal udføres sammen med Etnisk Konsulentteam og andre relevante aktører som fx Center for Familiepleje som også arbejder med problemerne.

 

Vær med til at råbe de københavnske politikere op, send dem en mail!

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

skriver
07.02.16 01:45
Alle ord er tomme indtil handling bakker deres postulater el. udsagn op. Folk er fulde af løgn, hvilket er hvorfor, man altid skal se på hvad folk Læs mere
skriver
27.04.14 21:05
Som tingene udvikler sig , er det efterhånden lidt af et HÆDERSTEGN at blive kaldt ''Højreekstremist '' . Enhver som tør sige højt at Læs mere
skriver
27.04.14 20:47
Den herskende klasse slår til igen. Selv støtter hun Alternativet politisk. Det forklarer en hel del. Læs mere
skriver
25.04.14 10:00
" da vi ikke kan huse politiske organisationer eller personer der søger at påvirke den offentlige debat mod en bestemt holdning eller Læs mere
skriver
24.04.14 23:52
Bjarne Jakobsen: Halal-hippier er dog mere respektable end mytomaner med Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her