*

Profil

Morten Messerschmidt blogger om europæiske forhold og Danmark set fra Bruxelles.

Baggrund:

Morten Messerschmidt er uddannet cand.jur. ved Københavns Universitet og har været medlem af Dansk Folkeparti siden 1997.

Han blev valgt til Folketinget i 2005 og til Europa-Parlamentet i 2009.

Andet:

Sted:

Bruxelles/Danmark

Website:

Besøg

Emneord:

Morten Messerschmidt

Dag 26: Den Røde Baronesse - EU’s uduelige men stangdyre top-bureaukrat

Dato: 29. september, 2012

Emner:

 

 

I 50 dage vil jeg dagligt lægge et indlæg ud her på bloggen med eksempler på svindel og fråds med skattekroner i EU-systemet. Listen er desværre meget lang, men jeg har valgt nogle enkelte ud, som udstiller glaspaladserne og magthaverne i Bruxelles og Strasbourg. Jeg håber, at I vil læse med i de kommende uger.

Mvh

Morten Messerschmidt

Dag 26: Den Røde Baronesse - EU’s uduelige men stangdyre top-bureaukrat

Ingen kvindelig embedsmand i hele verden tjener og bruger så meget som Catherine Ashton. Og kontrasten mellem, hvad EU’s borgere betaler og får igen for pengene, råber til himlen.

Det var EU-fortroppens brændende ønske at få noget, der lignede et udenrigsministerium, og derfor skal vi nu føde på European External Action Service -  næsten lige så umuligt at oversætte som at overskue, men noget i retning af “Den Europæiske Eksterne Aktions-service”. EEAS.

EU skulle også have en udenrigsminister, “Den Europæiske Unions Høje Repræsentant for Udenrigsanliggender og Sikkerhedspolitik” , og det blev altså Baronesse Catherine Ashton fra Storbritannien.

Catherine Ashton får 2.912.000 kroner om året inklusive tillæg. Når hun en dag forlader EU, efter 5 år som udenrigsminister og 1 år som handelsminister, vil hun få 585.000 kroner om året i pension. Og den dag hun pakker, vil hun få 4.144.000 kroner på én gang til flytteudgifter og gyldent håndtryk. Hun er verdens højest betalte kvindelige bureaukrat.

Alligevel har ingen vælger nogen sinde, noget sted, valgt Catherine Ashton til noget som helst.

Hun kommer fra en jævn baggrund i Lancashire. Men det er ikke hårdt slid men lutter held og tilfældigheder, samt lidt venstrefløjsaktivisme og kønskvotering, der har bragt hende til, hvor hun er i dag. Med en collegeuddannelse i sociologi fra 1977 blev hun betalt aktivist i Kampagnen for Atom-nedrustning (CNA) i Storbritannien, som modsatte sig, at Vesten skulle svare igen på Sovjets opstilling af SS-20 raketter. Hun blev kasserer i CNA, som havde Sovjetunionens bevågenhed, muligvis også økonomisk. Bagefter var hun i årevis lønnet i nogle af de mange statslige og kommunale “projekter” for handicappedes, etniske minoriteters og enlige mødres integration på arbejdsmarkedet. Aldrig i det private, altid for andres penge. Pludselig i 1999 blev hun løftet op fra anonymiteten af Tony Blair og gjort til baronesse. Men forblev dog anonym.

Under hans styre fik “Cathy” nogle halvdiffuse halv-ministerposter, ingen i den britiske offentlighed lagde mærke til, indtil den nye premierminister Gordon Brown gjorde hende til formand for det  britiske  overhus, hvor hun skulle presse Lissabon-traktaten igennem.

Uden det mindste indblik i handelsforhold, økonomi eller praktisk politik blev hun i 2008 udpeget til at være EU’s handelskommissær. I den post efterlod hun sig intet spor, og året efter i december 2009 blev hun valgt - af EU’s regeringsledere - til at være EU’s udenrigsminister.

I Storbritannien var man målløs. Redaktøren for BBC’s Radio Four’s “Today”-program skrev dengang: “Aldrig valgt af nogen, noget sted; aldeles ukvalificeret til ethvert job, hun har haft - alligevel er hun steget i graderne gennem et system af politisk korrekthed.”

Siden da er hun og hendes udenrigstjeneste blevet diskrediteret for sit enorme forbrug og sin ringe effektivitet. Det kom frem, at store dele af hendes stab slet ikke kan være til stede på de mange ambassader, fordi f.eks. 60 procent af de udstationerede diplomater har ret til at holde fri 19 uger om året. I 30 af EU-missionerne Asien og Afrika betyder reglerne, at de udsendte ikke er ved deres skriveborde i mellem 21 og 24 uger om året. En EU-diplomat i Sri Lanka har således ret til 19 ugers ferie, 46 dage mere end sine kolleger på den tyske eller den hollandske ambassade.

Og husk, at vi taler om lønninger på mellem 418.000 og 1.770.000 kroner - uden tillæg og fryns.

Catherine Ashton nyder ingen respekt i EU-hierarkiet. Hun begyndte sin karriere med at undlade at rejse til Haiti efter jordskælvet. Hun bliver jævnligt irettesat og korrigeret af sine kolleger. Hendes egen stab har antydet, at hun er udsat for sexisme og mandschauvinisme. Men alt tyder på, at hun ikke ved særlig meget, hun kan ikke styre møder, hun kan ikke tale, kan ikke organisere, er snoskforvirret og kan ikke huske. For nylig jokkede hun lige forbi den serbiske præsident, som hun ellers skulle møde, og hendes uduelige stab vidste heller ikke, hvordan han så ud, indtil en praktikant fandt hans billede på sin smartphone. Hun er også blevet væk fra to-tredjedele af møderne i EU-kommissionen. 69 procent af 324 topfolk i EU, som Burson-Marsteller spurgte i en undersøgelse, gav hende dumpekarakter som den mest inkompetente af EU’s kommissærer. Hun har gennem sin stab antydet, at hun ikke kan nå det hele, fordi hun ikke har sit eget fly. Og det gjorde kun hendes omdømme endnu mere ringe.

Og nu er det kommet frem, at hun gennem sin stab er begyndt at gøde jorden for at blive genvalgt, når hendes første fem år udløber i 2014. Så ud over at mangle enhver kvalitet, der kunne berettige hendes eksorbitante løn, mangler hun også den vigtige menneskelige egenskab, der hedder selverkendelse.

Læs mere om Ashton her

Se video af Ashton, der ikke aner hvor Serbiens præsident ser ud her

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

skriver
30.05.14 00:06
Intet svar Læs mere
skriver
19.05.14 17:57
Vanvid. Det er til at falde i krampegråd over. Milliarder til sindssyge muhamedanske krigstossers våbenkøb. Selv om det er forfærdeligt at læse Læs mere
skriver
14.05.14 09:30
Hej Morten. Sidder lige med et spørgsmål som er svært at besvare via google: Hvad koster din egen EP-valgkampagne - og hvem Læs mere
skriver
07.05.14 07:46
skriver
07.05.14 07:45
EU bør Læs mere

Arkiv

juni 2014  (1)

maj 2014  (14)

april 2014  (30)

marts 2014  (19)

februar 2014  (5)

januar 2014  (7)

december 2013  (6)

november 2013  (2)

oktober 2013  (9)

september 2013  (5)

august 2013  (3)

juli 2013  (5)

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her