*

Profil

Morten Messerschmidt blogger om europæiske forhold og Danmark set fra Bruxelles.

Baggrund:

Morten Messerschmidt er uddannet cand.jur. ved Københavns Universitet og har været medlem af Dansk Folkeparti siden 1997.

Han blev valgt til Folketinget i 2005 og til Europa-Parlamentet i 2009.

Andet:

Sted:

Bruxelles/Danmark

Website:

Besøg

Emneord:

Morten Messerschmidt

Dag 39: 350 millioner kroner til 34 overflødige dobbelt-kontorer i EU-landene

Dato: 12. oktober, 2012

Emner:

 

 

EU-kommissionen har informationskontorer i alle 27 medlemsstater. Men - det har EU-parlamentet også. Er det fordi, at EU-borgerne i f.eks. Danmark må forvente én slags information fra EU-kommissionens kontor og en anden slags information fra EU-parlamentets? Eller er det fordi arbejdsmængden er så stor, at et enkelt EU-kontor i København ikke kan overkomme både at fortælle de EU-videbegærlige danskere om de uoverskuelige projekter, som EU-kommissionen sætter i søen, og samtidig forklare dem om parlamentets utallige aktiviteter?  

EU-parlamentets udgifter til sine 34 selvstændige informationskontorer i EU er cirka 350 millioner kroner. De 140 millioner går til lønninger, 120 millioner til boligudgifter og 90 millioner kroner til informationsarbejde.

Den dobbelte EU-repræsentation handler ikke om arbejdsmængde eller effektivitet men om forfængelighed og selvfølelse - og du betaler. I EU-parlamentet dominerer de politiske blokke, der arbejder for Europas Forenede Stater (fra socialdemokrater over liberale til såkaldte konservative) i overtal. EU-føderalisterne i parlamentet vil have respekt som rigtige politikere i et rigtigt parlament - husk bare deres fornærmede skrigen og hylen, da Ritt Bjerregaard sagde de berømte ord: “Det er jo ikke noget rigtigt parlament…”. EU-borgernes ligegyldighed og foragt piner parlamentarikerne (dog ikke mig) dagligt. De føler sig underkendte, lider af en permanent mindreværdsfølelse og er altid jaloux på de meget mere magtfulde og selvsikre embedsmænd  i EU-kommissionen. Derfor vil EU-parlamentet have sine helt egne informationskontorer med egen stab, selv om de nogle steder, som i London og København, bor under tag med EU-kommissionens repræsentation.

Ja, i nogle EU-lande - Spanien, Tyskland, Frankrig, Italien og Storbritannien - har EU-parlamentet hele to informationskontorer. De mest dyre er i Storbritannien til 41 millioner kroner og Frankrig til 25 millioner kroner.

Selv om EU-parlamentet har sit officielle sæde i Strasbourg (det unødige rejsecirkus, jeg har fortalt om, som koster EU-borgerne mindst 1,5 milliarder kroner om året), så har EU-parlamentet skam også et informationskontor dér i Strasbourg, som koster 10,5 millioner kroner om året - foruden informationskontoret i Bruxelles, hvor de fleste aktiviteter foregår, til 9 millioner kroner om året.

Og for at USA ikke skal glemme, at der i Europa er et meget, meget vigtigt parlament, som hedder EU-parlamentet, som USA bare har at regne med (og ikke bare med de overlegne embedsmænd fra EU-kommissionens enorme informationskontor i Washington, eller de nationale ambassader) - så har EU-parlamentet også sin egen repræsentation dér. Ikke, fordi det giver mening, men fordi det giver en følelse af betydning. Men det er en følelse, du betaler for. 

Læs mere her  

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

skriver
30.05.14 00:06
Intet svar Læs mere
skriver
19.05.14 17:57
Vanvid. Det er til at falde i krampegråd over. Milliarder til sindssyge muhamedanske krigstossers våbenkøb. Selv om det er forfærdeligt at læse Læs mere
skriver
14.05.14 09:30
Hej Morten. Sidder lige med et spørgsmål som er svært at besvare via google: Hvad koster din egen EP-valgkampagne - og hvem Læs mere
skriver
07.05.14 07:46
skriver
07.05.14 07:45
EU bør Læs mere

Arkiv

juni 2014  (1)

maj 2014  (14)

april 2014  (30)

marts 2014  (19)

februar 2014  (5)

januar 2014  (7)

december 2013  (6)

november 2013  (2)

oktober 2013  (9)

september 2013  (5)

august 2013  (3)

juli 2013  (5)

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her