*

Profil

Morten Messerschmidt blogger om europæiske forhold og Danmark set fra Bruxelles.

Baggrund:

Morten Messerschmidt er uddannet cand.jur. ved Københavns Universitet og har været medlem af Dansk Folkeparti siden 1997.

Han blev valgt til Folketinget i 2005 og til Europa-Parlamentet i 2009.

Andet:

Sted:

Bruxelles/Danmark

Website:

Besøg

Emneord:

Morten Messerschmidt

EU-parlamentet - et paradis for spild af tid og penge

Dato: 18. december, 2012

Emner:

 

 

18. december

Hvis Dan Jørgensen og Margrete Auken fortæller dig, at EU-parlamentet tager sig af alvorlige problemer, så skulle du prøve at slæbe dig gennem et par af EU-parlamentets utallige og overflødige betænkninger - som de konsekvent stemmer for.

For eksempel denne Betænkning om kvinder og klimaændringer” fra 9. marts i år. 

Men før vi plukker lidt i den, så lad os for et øjeblik tildele EU-parlamentet den respekt, der trods alt følger af, at det jo er folkevalgte, der sidder dernede. Og lad os så forestille os, at EU-parlamentet faktisk havde presserende sager at tage sig af. Men så vil det også være svært at forstå, at EU-parlamentet på 11 meget tætskrevne sider med pusten og prusten forsøger at udpresse en komplet søgt og fortænkt kobling mellem “kvinder og klimaændringer”.

Det frustrerer dog ikke EU-parlamentarikerne, der ofte mangler noget vigtigt at tage sig til, de svømmer som fisk i vandet blandt de tusinder af resolutioner, rapporter og betænkninger, som fabrikken i Strasbourg spytter ud hver måned, året igennem, år efter år. De har det rart, så længe ingen lægger mærke til, hvad det i grunden er, de går og piller i.

Betænkningen henviser til talløse konferencer, traktater og rapporter fra TEUF, UNFCCC, CEDAW, IPCC, UNHCR og EU’s egne utallige gevækster (faktisk tænker man, at arbejdet allerede er udført af andre), og resultatet er f.eks.:

…henviser til, at kvinder forbruger mere bæredygtigt end mænd og udviser en større vilje til at handle for at bevare miljøet ved at træffe bæredygtige forbrugsvalg.”; “der kan ikke være nogen klimamæssig retfærdighed uden en reel ligestilling mellem kønnene”; “folkevandringer forårsaget af klimaændringer kommer til at påvirke mænd og kvinder forskelligt og kvinderne ofte mere alvorligt”; “andelen af kvinder i den politiske beslutningsproces og navnlig i forhandlinger om klimaændringer, er utilfredsstillende”; “klimaændringer (…) forværrer kønsdiskriminationen”; “kræver, at der anvendes en kønsbaseret tilgang over hele linjen ved udarbejdelsen af udviklings-, menneskerettigheds- og klimaforandringspolitikker.”; “opfordrer Kommissionen og medlemsstaterne til at indsamle landespecifikke og kønsopdelte data ved planlægning, gennemførelse og evaluering af klimaændringspolitikker.”

Der er et “akut behov for forskning i, hvordan miljømigration kan håndteres på kønsorienteret vis.”; “Køn og klima hænger sammen, selv inden for EU (…) centrale sektorer i fremtidens grønne økonomi er i overvældende grad mandsdominerede.”; “Hvis ikke kønsaspektet bliver indarbejdet fra starten, er der risiko for, at de projekter og forslag, der kommer ud af det, bliver partiske på grund af anvendelsen af en implicit hvid, rask og rørig, heteroseksuel mand i permanent beskæftigelse som referencemodel.”

Lad mig godtage den præmis, at at temperaturen på kloden stiger; og lad mig endda simulere lidt panik og godtage, at det virkelig haster - ja, måske handler det om overlevelse!

Men er det så ikke lidt af en distraktion, eller ligeud tidsspilde, at 754 folkevalgte og deres tusinder af tjenende ånder bruger tusinder af arbejdstimer på de “problemstillinger”, jeg har citeret ovenfor? Hvad er den prioritering i virkeligheden udtryk for?

Det skal jeg fortælle på få linjer:

Den er udtryk for, at Europas selvcentrerede, nye, herskende, offentligt betalte overklasse slår tiden ihjel og skaffer arbejde til sine egne - til  hundredtusinder af meningsfæller og venner: Miljø-, klima- og køns-forskere spredt ud over de offentlige institutioner, på universiteterne, fra top til bund i statsapparatet, i udkanten af staten, i form af eksterne, private (men altid offentligt betalte) konsulentbureauer - som alle skal producere nye og flere rapporter og evalueringer og betænkninger og flyve til seminarer og konferencer, der altid er livsvigtige. Og hver gang  med en ny, smart, godgørende “vinkel”, et nyt “problem”, et nyt “aspekt”, som den nye, herskende klasse selv opdigter og opfinder for at holde sig selv i offentligt betalt beskæftigelse. På din bekostning, kære, skræmte skatteborger, dig med den permanent dårlige samvittighed. 

Der er masser af primitive og mandschauvinistiske lande her på kloden, hvor kvinder og børn behandles som varer eller dyr. Men det bliver ikke ændret af nogle hundreder flomme-europæere, der går rundt inde i en osteklokke og selvtilfredse klapper hinanden på skuldrene. 

Ovenstående 11 siders pladder stemte socialisterne fra S, SF og Folkebevægelsen selvfølgelig for. Bendt Bendtsen stemte imod. Jens Rohde undlod at stemme. Hvorfor, burde han forklare sine borgerlige vælgere. Hvis de ellers gider spørge ham.

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

skriver
30.05.14 00:06
Intet svar Læs mere
skriver
19.05.14 17:57
Vanvid. Det er til at falde i krampegråd over. Milliarder til sindssyge muhamedanske krigstossers våbenkøb. Selv om det er forfærdeligt at læse Læs mere
skriver
14.05.14 09:30
Hej Morten. Sidder lige med et spørgsmål som er svært at besvare via google: Hvad koster din egen EP-valgkampagne - og hvem Læs mere
skriver
07.05.14 07:46
skriver
07.05.14 07:45
EU bør Læs mere

Arkiv

juni 2014  (1)

maj 2014  (14)

april 2014  (30)

marts 2014  (19)

februar 2014  (5)

januar 2014  (7)

december 2013  (6)

november 2013  (2)

oktober 2013  (9)

september 2013  (5)

august 2013  (3)

juli 2013  (5)

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her