*

Profil

Morten Messerschmidt blogger om europæiske forhold og Danmark set fra Bruxelles.

Baggrund:

Morten Messerschmidt er uddannet cand.jur. ved Københavns Universitet og har været medlem af Dansk Folkeparti siden 1997.

Han blev valgt til Folketinget i 2005 og til Europa-Parlamentet i 2009.

Andet:

Sted:

Bruxelles/Danmark

Website:

Besøg

Emneord:

Morten Messerschmidt

Socialisterne bærer ansvaret for de unges eskapader

Dato: 17. februar, 2013

Emner:

 

 

SFUs formand sidder her til aften på News og forklarer de unges druk-orgier i Prag med, at de er på flugt. Spørgsmålet er imidlertid, hvad de unge er på flugt fra? Her giver ungsocialisten intet svar. Det er der nok en årsag til: Med familiens sammenbrud, traditionernes opløsning, autoriteternes fald, mediernes dekadenceoverflod, folkekirkens nedbrydning og relativiseringen af værdier og begreber som identitet og fædreland har netop socialisterne og den radikale skole nedbrudt ethvert fundament, som unge mennesker kunne besinde sig på.

Fra de slår øjnene op i hjemmet, til de befinder sig i skolen, ser Danmarks Radio, følger Folketingets debatter eller orienterer sig i den almene nyhedsdækning fyldes de med identitetsopbrydende kulturrelativisme.

I hjemmet findes enhedsfamilien ikke længere. Med det kønsneutrale ægteskab er forholdet mellem mand og kvinde ikke andet end en mulighed. Og forholdet mellem barn og forældre er med revselsrettens afskaffelse blev retsliggjort. Den naturlige autoritet er ikke længere forældrene, men kommunale embedsfolk. Hertil kommer, at folkekirken skal rives ud af folket via en særlig kirkeforfatning. Og hvis det ikke virker, skal den tiltagende heldagsskole overtage stadig mere af opdragelsen. Lærerne skal nemlig ikke bare uddanne dygtige elever. De skal skabe demokratiske medborgere..! I den ånd er udenadslære afskaffet og gruppepædagogikkens ansvarsfrie tilværelse blevet hverdag. Måske det er denne ansvarsfrihed, vi i disse dage ser florere blandt de måbende borgere i Europas gamle kulturhovedstad, Prag…?

I skolen fortæller man, at vi ikke er danske, men verdensborgere. Ja, enten findes danskheden ikke eller også en den direkte ond. Enten et latterligt begreb, opdigtet af sentimentale romantikere eller den direkte årsag til alverdens krige. Sådan lyder parolerne fra folkeskolens, gymnasiernes og sågar de højere læreanstalternes undervisningsmateriale, der ikke længere indgyder noget så gammeldags som faktuel viden. Nej, det kan man jo slå op på wikipedia! I skolen lærer eleverne at føle og overveje. Men hvem kan føle sig til en identitet? Hvem kan slå rod som verdensborger? Hvem kan blive andet end forvirret, når det nationale kun må dyrkes på fodboldbanen, mens det fornemme er troen på det abstrakte?

I såvel de private medier som Danmarks Radio er public service-begrebet blevet skamreddet derhen, at det alene er lyttertallene, der afgør indholdet. Plat, primitiv og ustimulerende underholdning fylder æteren på P3. X-faktor og reality-programmer, der ikke bare er tomhjernede, men indgyder de unge mennesker et direkte skadeligt verdensbillede, hvor ikon-dyrkelsen og stjernedrømmene anskues som eneste garanter for en lykkelig tilværelses, fylder på hovedkanalerne. Og årtiets store DR-satsning – Borgen – har ifølge DR selv det erklærede mål at opdrage landets borgere til at stemme på Det Radikale Venstre.

I Folketinget hører vi det samlede kleresi af stadig yngre, ikke-uddannede, frelste reality-stjerner – undskyld, ærede parlamentarikere – dyrke teserne om, at alle kulturer er lige; at vi ikke må forskelsbehandle; at kulturkritik er racisme og at racisme naturligvis er ondskab, der skal straffes. Og som kulminationen dyrkes den apokalyptiske drøm om et multietnisk samfund, hvor der ikke er forskel på dansk og kinesisk; på kristen eller muslim og hvor alle værdier er lige gode. Rodløshed som religion! Som ideologi. Men hvis alt er lige godt, bliver menneskelivet ligegyldigt. Hvis intet er bedre end andet, hvorfor så overhovedet kæmpe? For Gud? Kongen? Fædrelandet? Folket? Familien? Vennerne? Ja, hvorfor overhovedet løfte en finger for andre end sig selv…?

Nej, disse unge er ikke på flugt. De er i deres livs søgen. Søgen efter at finde ud af, hvem de er. Intet menneske kan leve som et tomt hylster, der af egen drift skal fyldes ud. Menneskets væren, vor sjæl og ånd består ikke at golde formler og påbud om selvrealisering. At være menneske er at se sig om og kende både sine omgivelser og dermed sig selv. At turde kalde sig dansk. At turde stå ved sine værdier. At se med genkendelsens glæde på sine traditioner. At leve i et moderne nu, men med vished om generationerne før os, deres bedrifter og disses betydning for, ikke bare hvem vi er; men også hvem vi kan – og dermed skal – være.

Ingen større synd findes der end utaknemmeligheden. Og netop utaknemmelighed det, den ånd- og rodløse dyrker. Thi hvordan kan man andet, hvis alle goder er et selvfølgeligt krav og livet kun kredser om, hvad man selv føler? Som spæd går det an; for som spæd er mulighederne trods alt begrænsede. Far og mor bestemmer. Men når mennesket går fra spæd til barn, og fra barn til ung, har vi brug for rammer, der klart definerer, hvem vi er; hvor vi kommer fra og hvordan vi kan komme derhen, vi gerne vil. Egoismen må udfyldes med vished.

Vil selv du fatte dit væsens rod, skøn på de skatte de efterlod – skrev Johannes V. Jensen. Hvor havde han ret!! Og som den direkte modpol står de forende kræfter af socialister og radikalister, der som ideologi har dyrket det rodløse. Det frigjorte. I årtier.

Til alle jer – her er jeres synderegister: I har med jeres udlændingepolitik sønderrevet befolkningen. I har nedbrudt familien. I har sået tvivl om vore værdier. I har relativeret alt det, som generationerne før os kæmpede og døde for.  Konsekvensen ser I i Prag. Men ikke bare i Prag.

Kig jer omkring – og I ser et samfund i forfald.
Kig jer da i spejlet. Og I ser synderen..!

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

skriver
30.05.14 00:06
Intet svar Læs mere
skriver
19.05.14 17:57
Vanvid. Det er til at falde i krampegråd over. Milliarder til sindssyge muhamedanske krigstossers våbenkøb. Selv om det er forfærdeligt at læse Læs mere
skriver
14.05.14 09:30
Hej Morten. Sidder lige med et spørgsmål som er svært at besvare via google: Hvad koster din egen EP-valgkampagne - og hvem Læs mere
skriver
07.05.14 07:46
skriver
07.05.14 07:45
EU bør Læs mere

Arkiv

juni 2014  (1)

maj 2014  (14)

april 2014  (30)

marts 2014  (19)

februar 2014  (5)

januar 2014  (7)

december 2013  (6)

november 2013  (2)

oktober 2013  (9)

september 2013  (5)

august 2013  (3)

juli 2013  (5)

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her