*

Profil

Jacob Bjerregaard (S) blogger bramfrit om socialdemokratisk substans, nationalistisk navlepilleri og liberalistisk laden-stå-til. Jacob er på midten af dansk politik - men med hjertet til venstre!

Baggrund:

Født 1977 i Sønderjylland, uddannet i samfundsøkonomi og statskundskab, tidligere forbundsformand for DSU, handicaphjælper og presserådgiver.

Valgt til folketinget for Socialdemokraterne i 2011 fra Sydjylland.

Andet:

Udover folketingsarbejdet underviser Jacob i International Økonomi på handelsgymnasiet og sidder i bestyrelsen for landsforeningen af væresteder for socialt udsatte.

Sted:

Fredericia/København

Website:

Besøg

Emneord:

Min røde tråd

Pas på antisemitismen!

Dato: 14. december, 2012

Emner:

 

 

Man har de seneste par dage kunne læse, at antisemitismen har rystende gode forhold i Danmark anno 2012. Jøder i Danmark føler sig nødsaget til at give køb på deres grundlovssikrede ret til at bære religiøse symboler. Der er skræmmende mange eksempler på de såkaldte hadforbrydelser. Altså episoder med både fysiske og verbale overfald af mindretal. Det står så grelt til, at både Israels ambassadør og Mosaisk Trossamfund nu ser sig nødsaget til at advare imod at gå med kalot og tale højlydt hebraisk. Det er meget vigtigt, at vi som samfund siger fra over for denne udvikling. Vi skal på det kraftigste fordømme alle former for forfølgelse af religiøse overbevisninger eller chikane af befolkningsgrupper i det hele taget. Uanset om vi tale om jøder eller homoseksuelle. I Danmark er der plads til alle, og sådan skal det blive ved med at være. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at man som jøde skal dukke nakken og gemme sin davidsstjerne væk fordi man er bange. Eller at et homoseksuelt par ikke tør at gå hånd-i-hånd. Så har frygten vundet.

Vi har religionsfrihed i Danmark. Det betyder, at vi hver især har frihed til at tro på de guder vi vil, eller for den sags skyld frihed til slet ikke at tro på nogen. Det er ikke engang 70 år siden, at der foregik jødeudryddelse i Europa. Det er skræmmende, at antisemitismen stadig trives i vores samfund. Men det gør den! Både blandt religiøse fundamentalister, men også i højre- og venstreradikale grupper. Vi skal på ingen måde give efter for den slags ekstremister. Derfor mener jeg også, at det var helt forkert af Københavns Kommune at opfordre jøderne til at pakke deres flag sammen i forbindelse med mangfoldighedsfestivalen for nylig. Vi skal ikke opfordre jøderne til at krybe langs murene. Det er en glidebane. Jeg er inderligt modstander af, at man lovgiver imod religiøse beklædningsgenstande, som man ser det i andre lande. Det er ekstremt udansk!

Vores samfund har et problem, så længe jøder bliver nødt til at gemme kalotten, og homoseksuelle par ikke kan gå i fred. Det er et problem, som vi alle er ansvarlige for at løse. Men løsningen er dog langt fra at smide kalotten og lade som ingenting, imens vi venter på, at det går over.
Det er os, det er samfundet som helhed, der skal sige fra overfor mennesker, der begår overgreb på minoriteter. I stedet for at uskyldige jøder skal udsættes for utilpassede fjolser, så må vi som samfund sige meget klart fra. Yderligtgående radikale elementer skal isoleres og holdes i skak. Religiøse samfund, der har fundamentalistiske typer rendende rundt, bærer et kæmpe ansvar for at afradikalisere disse.

Man kan aldrig være nok på vagt overfor antisemitisme og andre rædsomme holdninger. Her taler historien sit alt for tydelige sprog!

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

Per Nielsen skriver
29.06.13 22:46
Henrik. Staten har IKKE tabt penge ej hellere har borgerne lidt noget tab. Der var flere muligheder i spil og en af dem ville kunne have givet staten Læs mere
Nulliteten Bendt Bendtsen tillader sig at kalde Frank Aaen for Folketingets største klovn. Nu har vi gudskelov ikke længere Bendt Betjentsen i Læs mere
Benny Mortensen skriver
29.06.13 12:19
I øvrigt kommer en del af pengene fra DONG, hvor staten ejer 80%. Dvs. en del af pengene ville komme alligevel fra Læs mere
Lars Hansen skriver
29.06.13 12:15
Henrik Lund Jensen: De 124 milliarder er ikke "manglende". De er bare ikke under statsmagtens kontrol. Og du sidestiller altså "udbytter" i Læs mere
Benny Mortensen skriver
29.06.13 12:12
Massiv investering i kollektiv trafik? Det er da en spøg! Ifølge regeringens egen tal vil togfonden først nå de 27,5 mia. i - hold fast - år Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her