*

Profil

Kristian Jensen, gruppeformand for Venstre, blogger om politik, samfund og kultur. Direkte og uden filter.

Baggrund:

Kristian Jensen er næstformand for Venstre, tidligere skatteminister fra 2004 og har siden februar 2010 siddet på den centrale post som gruppeformand.

Kristian Jensen er uddannet bankassistent, kom i folketinget i 1998 og har beskæftiget sig med arbejdsmarked, kultur, transport, idræt og meget andet.

Andet:

Kristian Jensen udgav i 2003 bogen "Hurra for globaliseringen".

Sted:

Herning

Website:

Besøg

Nye tider

Venstre lagde reformkursen

Dato: 8. januar, 2013

Emner: , , ,

 

 

Dansk samfundsøkonomi er i bedre form end mange af landene omkring os. Og det skyldes ikke mindst, at VK-regeringen tog fat på at løse Danmarks grundlæggende udfordringer. Venstre stod i spidsen for reformer, som øgede arbejdsudbuddet med ca.100.000 personer. Reformer, som er afgørende for, at vi har råd til det velfærdssamfund, vi kender. Det har Finansministeren netop bekræftet i et svar til min kollega, Peter Christensen.

 

Vi sikrede bedre holdbarhed og ansvarlighed ved at gennemføre skattereformen i 2009, dagpengereformen i 2010 og ikke mindst efterlønsreformen i 2011. Det var ikke nemme reformer at få gennemført. Og det var absolut ikke reformer, som var populære eller havde folkelig opbakning. Men vi gennemførte reformerne fordi, det var det rigtige at gøre. Reformer skal jo ikke gennemføres for deres egen skyld, men fordi reformerne er nødvendige for at få råd til at forbedre konkurrenceeven og sikre at vi kan skabe og beholde flere arbejdspladser.

 

Desværre er der mange, som har glemt, at alle de gennemførte reformer er præsenteret og foreslået af Venstre. Sandheden er jo, at Venstre aftalte og gennemførte de nødvendige reformer på trods af modstanden fra bl.a. Helle Thorning-Schmidt. Allerede i 2008 foreslog Anders Fogh Rasmussen en dagpengereform, men heller ikke den gang ville Socialdemokratiet være med.

 

Vi har endnu til gode at se et konkret udspil til en eneste reform, som den røde regering selv har taget initiativ til. Både førtidspensionsreform og en kommende SU-reform er forslag som VK-regeringen præsenterede, men ikke kunne gennemføre blandt andet fordi Socialdemokratiet som forligspart blokerede for reformen. Der var også mange, som lagde mærke til at Statsministeren ikke nævnte en kommende kontanthjælpsreform i sin nytårstale. Det kunne desværre tyde på, at viljen til reformer er forsvundet igen.

 

Jeg glæder mig som mange andre over, at den røde regering har brudt de mange løfter om at stoppe reformerne, og nu i stedet hylder ”VK-regeringens økonomiske politik i bredeste forstand”, som de direkte skriver i regeringsgrundlaget. Men det er også vigtigt at huske på, at det netop var VK, som lagde sporet og leverede de tunge reformer.

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

Kaj Møldrup skriver
22.09.13 20:12
Hverken Kristian Jensen - eller hans politik vil blive savnet. Han løb fra sit ansvar for de skandaløst forfejlede vurderinger af vore Læs mere
Vagn Qvistgaard skriver
22.09.13 11:19
Til dette sidste blogindlæg, som de forrige, er kommentarerne sure personlige tilsvininger af bloggeren - kun sjældent noget der ligner et ønske Læs mere
Troels Sørensen skriver
21.09.13 01:00
Ja, hans exit minder lidt om Søren Espersens få dage efter Breiviks Læs mere
Hans Ersgaard skriver
21.09.13 00:08
Tja Karsten nogle mennesker spreder glæde u anset hvor de kommer andre spreder stor glæde når de går så farvel. Du er en kloning af politikere Læs mere
Klavs Martens skriver
20.09.13 11:32
Tror fanden med de sager du har hængende over Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her