*

Profil

Ann C. Schødt blogger om hvordan vi som mennesker - ledere og medarbejdere - får det bedste frem i os selv og hinanden til gavn for virksomhederne og samfundet - samt vores livskvalitet.

Baggrund:

Ann C. Schødt er HD i Organisation & Ledelse og arbejdede i flere år som Human Resource Manager i internationale virksomheder. Hun er nu foredragsholder, forfatter og forandringskonsulent, der skaber refleksion og systematisk udvikler potentiale hos begavede ildsjæle.

Andet:

Hun har skrevet bogen "Behovsbestemt HR-ledelse - virksomhedens behov & de menneskelige ressourcer", som er udkommet på Dansk Psykologisk Forlag samt på svensk på forlaget Liber. Arbejder nu på en bog om potentialeudvikling.

Sted:

København

Website:

Besøg

Ann C. Schødt

Potentiale - tør du realisere din drøm?

Dato: 6. september, 2012

Emner: , , , , , , ,

 

 

Har du fundet din rette hylde? Bruger du dit særlige talent? Har du bragt dit potentiale i spil? Har du fundet din passion? Gør du en forskel for andre og/eller samfundet? Tør du realisere din drøm? Og har du den vedholdenhed, det kræver at gøre det nødvendige?

Jeg ved godt, at det er store og svære spørgsmål, der ikke uden videre lader sig besvare, hvis man ikke tidligere har brugt tid på at reflektere dybere over sit liv. Men det er værd at overveje, for det gælder resten af dit liv. Og alternativet er måske:

  • Mange år i et job, hvor du ikke gør en synlig forskel
  • Ikke at bruge dine evner og dit potentiale
  • At skrabe penge sammen til materielle goder, der alligevel ikke gør dig til et lykkeligt menneske
  • At komme træt og udslidt hjem, kun for at stene foran fjernsynet
  • At være utilfreds med dig selv og dit liv

Foruroligende ofte taler jeg med mennesker, som har et særligt talent eller en drøm, der af praktiske og økonomiske årsager er blevet henvist til at være deres hobby. Gælder det også for dig? Heldigvis oplever jeg også mennesker - i de individuelle udviklingsforløb - som blomstrer op og får smilet og livsglæden tilbage i takt med, at de bringer deres potentiale i spil, får mere selvtillid og kan se deres egne fremskridt.

Derfor holdt jeg tidligere i denne uge foredrag for en gruppe ledige om at realisere sin drøm. Ikke som noget fjernt og luftigt, men som noget konkret og praktisk - det jeg selv har gjort.

Rette hylde
Jeg delte min egen historie med dem, og nu deler jeg den også med dig. I foråret 2002 efter 11. september og en generel tilbagegang i konsulentbranchen mistede jeg mit job som rekrutteringskonsulent, hvilket jeg var virkeligt ked af, da jeg følte, at det var min rette hylde. Timingen kunne næsten ikke være mere elendig, for alle virksomheder holdt vejret i forhold til ansættelser, reducerede deres stabsfunktioner som HR og fyrede folk. Der stod jeg så i sommeren 2002 med alle mine talenter - til overs!

Vendepunktet
Via JobIndex fulgte jeg et online jobsøgningskursus med John Evan-Jones’ “12 nøgler til succes” og gennemførte følgende øvelse med at formulere:

  1. Vision/drøm på 10-15 års sigt
  2. Ønskejob/ambitiøst mål på 3-5 års sigt
  3. Handlingsplan for de næste 12 måneder

Min drøm var at blive forfatter, foredragsholder og konsulent. Mit ønskejob var et meget bredt job som HR manager i en international virksomhed, gerne med skandinaviske aktiviteter og gerne i cykelafstand. Min handlingsplan var, ud over at fortsætte ufortrødent på HD-studiet, at skrive hver formiddag og søge job om eftermiddagen, hvilket jeg så gjorde. At skrive gav min hverdag mening, fordi jeg trænede mit talent og det samtidig gav mig en oplevelse af at have et arbejde.

Ønskejobbet
I 2003 fik jeg et barselsvikariat som HR Manager i en ekstremt international virksomhed - et meget bredt og lærerigt job takket være en god chef, og der var en del svenskere, så jeg fik lært noget svensk, men der var vel langt at cykle. Samme dag som vikariatet sluttede, så jeg et spændende stillingsopslag på et job, som jeg søgte, og fem samtaler og en måned senere var det mit: Et meget bredt job som Skandinavisk HR Manager i en international virksomhed - og denne gang i cykelafstand.  Altså havde jeg allerede efter 2 år fået mit ønskejob!

Drømmen
Da jeg igen i 2009 var imellem jobs, øjnede jeg muligheden for at skrive en bog færdig, og i december 2010 stod jeg på posthuset med en papkasse med 15 eksemplarer af min bog: Jeg var forfatter! I starten af 2011 begyndte jeg at holde foredrag sideløbende med et job som HR Manager. Altså var store dele af min drøm opnået allerede efter 8½ år. I efteråret tog jeg springet og blev selvstændig, så nu 10 år efter har jeg realiseret min drøm om at blive forfatter, foredragsholder og forandringskonsulent! Og jeg har lige været på posthuset for at hente en pakke med den svenske udgave af min bog. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor fedt det føles…!

Forhindringer og modet til at udfordre sig selv
Lige siden 3. klasse i folkeskolen har jeg vidst, at jeg ville skrive - det er mit talent og det, jeg nyder at gøre. Men alle sagde, at “det kan man ikke leve af”. Sandt nok - desværre. Men jeg siger: Jeg kan ikke leve uden! Jeg nyder at skrive her på bloggen og den 1.6. sendte jeg manuskriptet til en skønlitterær bog til et forlag. Når Leonore og andre her på bloggen genkender sig selv, får ahaoplevelser og takker for inspirationen, så ved jeg, at jeg er på min rette hylde, at jeg bruger mit potentiale og mit særlige talent samt at jeg tjener det højere formål, jeg brænder for. Hvor det at være high performer i ønskejobbet på en god dag fik mig til at tænke “Jeg elsker mit job!”, får det at leve som ildsjæl mig til at tænke: “Jeg elsker mit liv!”

Kunne du tænke dig at sige det samme om dit liv?

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

skriver
30.04.14 20:06
jamen jeg var ikke engang klar over du skrev her på jyllandsposten Læs mere
Breydel Larsen skriver
13.04.14 19:17
Sensitiv er den Globale islamist, der fra tradition holder eftergilde fra deres faste i regeringen. Dejligt er det at høre at selv Obama skvatter Læs mere
Marlene Grønbo skriver
09.04.14 19:20
Rigtig godt indlæg, Ann - og som egentlig rammer meget fint ind i det jeg mente med min kommentar efter radioprogrammet på P1 :) Jeg kan absolut Læs mere
Tak Karen - personlighedstesten og ikke mindst intelligenstesten kan dokumentere dine faktiske styrker og muligheder og øge din selvindsigt på en Læs mere
Karen Broholm skriver
09.04.14 12:00
Hej Ann. Tak for et godt og nuanceret radioprogram, som jeg var så heldig at få tændt for i søndags. Det er altid interessant at høre, hvad du Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her