*

Profil

Rune Selsing bedriver reaktionær kulturkritik. Han kritiserer en kultur, der dyrker det nye, det unge og såkaldt innovative. En kultur der opløser familien, kunsten, sammenhængskraften, dannelsen og det personlige ansvar.

Baggrund:

Rune Toftegaard Selsing (f. 1982) er cand.polit. og bachelor i filosofi. Begge fra Københavns Universitet.

Han har en fortid i politik blandt andet som ledende medlem af Venstres Ungdom, ghostwriter for en minister og privatansat assistent for Lars Seier Christensen i forbindelse med dennes politiske aktiviteter.

Andet:

Bidragyder til antologierne "Manifest", "11 Konservative Tænkere" og "89’erne – politiske visioner fra en borgerlig revolution".

Sted:

Nordsjælland

Website:

Besøg

Rune Selsing

Klynkende politikere er de værste

Dato: 8. januar, 2013

Emner:

 

 

I mit gamle parti Venstre er den politiske ordfører Ellen Trane Nørby blevet udstillet af BT, fordi hun har forsøgt at fifle med leksikonet Wikipedia. På leksikonet har man således kunne læse, at Ellen er ’kendt for at være hårdtarbejdende og grundig,’ at have haft ’et imponerende valg,’ og at hun angiveligt kæmper for ’de svage i samfundet’. Tak til BT og journalisten Lars Fogt for at udstille dette gennemført naragtige forsøg på selvpromovering.

Havde Ellen Trane været et ærefuldt menneske, ville hun naturligvis både have beklaget hændelsen og følt behørig skam. I stedet har hun reageret ved at skrive en børnefornærmet kronik i Politiken, der efter eget udsagn skulle være en principiel debat om mediekritik og truslen ved politikerlede. Faktum er, at det er et langt og ligegyldigt stykke navlepilleri.

Tilsyneladende har Ellen Trane et besværligt forhold til journalisten fra BT, men hvorfor det vedkommer os andre, står hen i det uvisse. Eller rettere: den floromvundne principdebat kan koges ned til argumentet om, at de andre politikere også snyder på Wikipedia. Eller udtrykt lidt mindre formelt: ’Æh bæh buh’, hvorfor er det kun mig, der får skældud!?

Nogen kunne måske indvende, at det altså er tåbeligt, at politiske journalister kun skriver om politikernes manglende moralske habitus. Det er naturligvis irriterende for en politiker, hvis den flossede karakter skygger for de politiske ideer. Det er jo principielt korrekt, men det er fuldstændig irrelevant for Ellen Trane Nørby og for langt hovedparten af Borgens politikere. For der er ingen politiske ideer at skygge for! Udover fusk med Wikipedia er den eneste anden politiske sag, Ellen Trane har markeret sig i, de 696 spørgsmål om, hvorfor hendes mors museum ikke fik nogen penge.

Hvis Ellen Trane havde en væsentlig politisk idé, har hun haft alle muligheder for at brænde igennem med den. Tænk sig, at hun faktisk fik stillet kongerigets formentlig mest betydningsfulde kronik til sin rådighed. Og hvad kom der ud af det? Klynk og hykleri.

Det er helt og aldeles op til politikerne selv, hvad de vil stå for i offentligheden. Hvis de har politiske ideer, står de for dem. Ellers står de for, hvad journalister, som Lars Fogt graver op. På den måde gør smudsjournalister i virkeligheden demokratiet en tjeneste. Politikere, der ikke har tilpas væsentlige politiske ideer til at overskygge små historier i BT, har alligevel intet at gøre på Borgen. Enten bliver man kendt for politik, eller også bliver man kendt for noget andet. Og i Ellen Trane Nørbys tilfælde er dette andet altså museumsgate og Wiki-hykleri. Det er ikke imponerende.

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

skriver
09.05.16 08:01
enig, dog vil jeg ikke påstå at ''Zeit und Sein'' er metafysisk men det er ligegyldigt her. Som en læser af Heidegger mener jeg godt man kan læse Læs mere
skriver
10.11.15 03:30
til foregående kommentar omkring Frankfurter skolens forhold til Læs mere
skriver
10.11.15 03:28
det ved du vist ikke rigtigt noget Læs mere
skriver
12.12.14 18:27
Det er virkelig - VIRKELIG - spas, at Selsing først kan mene, at der kun er ringe forbindelse mellem Heideggers filosofi og nazismen, og derefter at Læs mere
skriver
24.04.14 18:34
Nåh? Det var ellers den danske nationalliberale bevægelses trussel om revolution der lagde enevælden ned og sidenhen førte til det Læs mere

Arkiv

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her