Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
søndag 20. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten blogs

Profil

Fra sit ståsted som dansker og vesterlænding skriver Morten Uhrskov Jensen om emner, der berører den vestlige kulturkreds og dens muligheder for fortsat at hævde sig som en selvstændig civilisation.

Baggrund:

Morten Uhrskov Jensen er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos.

Andet:

Forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias)

Morten Uhrskov er desuden landsformand for Dansk Samling:

http://www.dksamling.dk/

Sted:

Sorø

Website:

Besøg

Morten Uhrskov Jensen

Hvorfor nej til alt fra EU?

Dato: 18. april, 2014

Emner:

 

Det kan lyde næsten for kompromisløst, men er det ikke. EU har vist sig at være alt det, som modstanderne i 1972 frygtede. Og en hel del til. EU er vor tids svøbe, idet ophøret af Danmarks og de europæiske nationalstaters suverænitet er ensbetydende med at sige farvel til Europa og dermed til den så langt vigtigste del af den vestlige verden. USA, Canada, Australien og New Zealand forandres også voldsomt i disse år, og deres fremtid er usikker. Europa …

Læs mere

Anti-hvid vold og voldtægt

Dato: 15. april, 2014

Emner:

 

Etnisk motiveret vold og voldtægt er for længst blevet normen i Frankrig. Og nej, det er ikke de etniske franskmænd, der udøver denne kriminalitet. Det er de hvide franskmænd, der er ofrene for dette helvede, hvor det er din hudfarve, der afgør, om du skal have tæsk eller går fri, om du skal voldtages eller får lov at gå videre.

Er det en overdrivelse? Ikke meget tyder på det. Skønt de franske myndigheder gør en dyd ud af at skjule etniciteten …

Læs mere

Udmeldelse

Dato: 14. april, 2014

Emner:

 

EU skal hen, hvor peberet gror. EU kan ikke reformeres. Formentlig har det aldrig været muligt at få EU til at handle i overensstemmelse med danskernes og europæernes interesser. Var man tidligere i tvivl, bør man ikke være det længere. Kun modstand mod EU og krav om Danmarks udtrædelse af unionen kan bringe Danmark videre.

Jeg ønsker fortsat Morten Messerschmidt, den bedst begavede politiker i kongeriget, al held og lykke den 25. maj. 26,7 procent af stemmerne står Dansk Folkeparti til …

Læs mere

Hvad gør Europa i morgen?

Dato: 9. april, 2014

Emner:

 

Demografi er skæbne, siger de. Kom til Europa, og jeg skal vise dig, skal jeg. Mens Europa og EU fedter rundt i sine fantasmer om ukrænkelige menneskerettigheder og universelle værdier, rykker det afrikanske kontinent uimodståeligt fra.

Takket være vestlig imperialisme og deraf medfølgende teknologi formelig eksploderer Afrika i børnefødsler. Det afrikanske kontinent huser i dag (2010) ca. 15 procent af verdens befolkning og vil, hvis de nuværende tendenser holder, udgøre 25 procent af klodens befolkning i år 2050.

I år 2100 vil …

Læs mere

En ny omgang manipulation

Dato: 5. april, 2014

Emner:

 

Igen hvad angår uddannelse for ikke-vestlige efterkommerkvinder. Atter er det især TV-avisen og denne gang også Politiken, der forsynder sig mod regel nr. 1 i journalistik, nemlig ikke at vildlede seere og læsere.

I TV-avisen kl. 18:30 i dag, 5. april, hed det således i et kort indslag med overskriften “Veluddannede nydanske kvinder”:

“En undersøgelse i Politiken viser, at hele 43 procent af nydanske kvinder er mønsterbrydere blandt de 25 og 26-årige. Det er flere end blandt etniske danskere.” (fra minut 10:56)

Fuldstændig …

Læs mere

PISA Etnisk 2012

Dato: 2. april, 2014

Emner:

 

En udsøgt katastrofe, der bekræfter alle andre tilgængelige tal. Danmark bliver fattigere for hvert år, der går. Akkurat modsat af hvad TV-avisen fejlagtigt fortalte os den 18. marts, en myte, jeg flåede fra hinanden for en uge siden.

TV-avisen 18:30 i dag skulle ikke nyde noget af at berette for seerne, hvordan ikke-vestlige indvandrere og efterkommere har klaret sig i den seneste PISA-undersøgelse. Det forstår man godt.

Problemløsning med meget mere

I går fik vi at vide, at danske unge ikke var særlig …

Læs mere

Den kognitivt udfordrede

Dato: 30. marts, 2014

Emner:

 

Helle Thorning-Schmidt er den svageste statsminister i Danmarks historie. Det er en påstand, javel, men den underbygges på om ikke daglig så ugentlig basis. Helle Thorning-Schmidt er en skamplet for Danmark. Ikke på grund af hendes massive vælgerbedrag, men fordi hun er så udygtig, at det er pinligt over al måde, at hun skal repræsentere dette land qua det mest magtfulde embede, der gives efter grundloven.

Og blot for at understrege, at det ikke har noget at gøre med Socialdemokraterne: Jeg …

Læs mere

TV-avisen manipulerer groft

Dato: 27. marts, 2014

Emner:

 

Det samme gør Sofie Carsten Nielsen, Uddannelses- og forskningsminister for De Radikale. Der er tale om vildledning af så alvorlig karakter, at det nærmer sig lodret løgn.

Den 18. marts kunne TV-avisen kl. 18:30 glædestrålende meddele følgende:

Indvandrerne er “for alvor begyndt at uddanne sig…ikke kun pigerne…drengene følger med…gabet…er ved at forsvinde helt” mellem danskere og indvandrere. Og videre: “Nu viser nye tal” fra Uddannelses- og forskningsministeriet, at Danmark går en lys fremtid i møde, fordi indvandrerne uddanner sig så godt og …

Læs mere

De urene sverigedemokrater

Dato: 23. marts, 2014

Emner:

 

Følgende historie ville være utænkelig i Danmark, men kan åbenbart uden videre finde sted i Sverige. Arbejdernes Uddannelsesforbund i Umeå havde den 19. marts følgende på programmet (min oversættelse):

“Tag debatten mod Sverigedemokraterne - En studiekreds for dem, som vil tage debatten mod Sverigedemokraterne inden valget til efteråret. Sammen vil vi lære, hvordan man møder dem og deres argumentation. Imødegå partiets politik og gør det ud fra dine egne politiske synspunkter. På samme måde, som du imødegår alle andre partier.”

Som det …

Læs mere

Jacob Mchangamas intimidering

Dato: 18. marts, 2014

Emner:

 

Længe måtte jeg ikke vente, før jeg blev skudt uhellige motiver i skoene efter mit seneste indlæg “Hvem er det danske folk.” Jacob Mchangama, chefjurist hos Cepos, var det, der svingede piske over mit syndige hoved. På sin facebookprofil lagde Mchangama følgende ud fra min tekst under overskriften “Består du Morten Uhrskovs dansker test?”

“Hvis man med en vis underlagt aggressivitet betror mig, at man er dansker, mens enhver kan se, at det er man ikke i etnisk forstand, så ringer …

Læs mere

 

Seneste kommentarer

Ole Burde skriver
20.04.14 18:00
Årsagen til at komme ud af EU er ikke økonomisk , glem det . Hvis man ikke er villig til at risikere selv en lille smule levestandard for at Læs mere
Leif Grøne skriver
20.04.14 13:42
Jeg ville ikke køre tallet højere op, for så vil mange nok tro, at det var en vild overdrivelse. Bl.a. Bent Jensen opererer vist med et helt andet Læs mere
Daniel Andersen skriver
20.04.14 13:42
BRD er en konstruktion af de sejrende magter. Den tyske genforening var bare en fortsættelse af Vesttyskland i en større udgave. Stort set alle Læs mere
Leif Grøne skriver
20.04.14 13:41
Ah, mon ikke der også er blandet en hel masse politik vedr Ukraine ind i det? Jeg tror godt, at Rusland ville kunne se forskel på dansk og andet Læs mere
Leif Grøne skriver
20.04.14 13:39
Michael Sjøberg Jeg spurgte via Facebook forleden i anden anledning Lars Løkke Rasmussen, om den fortsatte henvisning til svenske forhold så Læs mere

Arkiv

april 2014  (6)

marts 2014  (10)

februar 2014  (9)

januar 2014  (10)

december 2013  (8)

november 2013  (10)

oktober 2013  (9)

september 2013  (10)

august 2013  (9)

juli 2013  (6)

juni 2013  (7)

maj 2013  (10)