*

Profil

Fra sit ståsted som dansker og vesterlænding skriver Morten Uhrskov Jensen om emner, der berører den vestlige kulturkreds og dens muligheder for fortsat at hævde sig som en selvstændig civilisation.

Baggrund:

Morten Uhrskov Jensen er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos.

Andet:

Forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias)

Morten Uhrskov er desuden landsformand for Dansk Samling:

http://www.dksamling.dk/

Sted:

Sorø

Website:

Besøg

Morten Uhrskov Jensen

Årets overskrift

Dato: 24. oktober, 2011

Emner:

130 kommentarer

 

 

Årets dummeste overskrift vel at mærke: Kanonvalg til Tunesiens Per Ørum. Vi må forstå, at Tunesiens islamiske Ennahda-parti er at sammenligne med Kristendemokraterne i Danmark. Partiet har nemlig et program efter “skandinavisk forbillede”. Dagens ekspert, Rikke Hostrup Haugbølle, er således fortrøstningsfuld. At det religiøse parti i Tunesien står til at få måske 40 procent af stemmerne ved parlamentsvalget, er helt, som det skal være.

I Libyen forsikrer landets midlertidige leder, Mustafa Abdel Jalil, om, at der i Libyen kun findes moderate muslimer, så også dér er alt, som det skal være. Mustafa Abdel Jalil erklærede ellers søndag, at “sharia-love skal være udgangspunkt for en ny lovgivning i landet.”

Enhver bliver som bekendt salig i sin tro. Det gælder arabiske lande, der skifter diktaturtype, og det gælder naive vesterlændinge, der tror, at den ganske verden ønsker at spejle sig i Vesten og den vestlige styreform. Vi vil i lang tid fremover skulle høre på mange sære omskrivninger af virkeligheden, helt i tråd med morsomheden om, at islamiske partier, som de er flest i Mellemøsten, er at sammenligne med Kristendemokraterne. Forskellen synes kun at bestå i, at de mellemøstlige islamiske partier klarer sig en smule bedre ved valgene end vor hjemlige pendent.

Relativisme

Man vil ikke høre denne blogger opponere imod, at Tunesien, Libyen, Egypten osv. gør det, som et flertal af befolkningerne ønsker. Det kan såmænd også være et tilstrækkeligt stort og determineret mindretal. Den vestlige verden mister magt for hvert år, der går, og alligevel bilder vore ledere sig ind, at de andre så vil lytte kun mere til os.

Det er hybris. Den vestlige verden skal blande sig helt og aldeles uden om araberes, kineseres og andres ønske om at styre, som de finder bedst.

Jo før den vestlige verdens ledere fatter, at ingen kultur er universel, og at der derfor ikke findes universelle rettigheder eller for den sags skyld forhåbninger, jo bedre.

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
Henning F.A.R. Jensen, 6100 | Skrevet: 24. okt 11 kl. 23:19

At sammenligne dagens islamiske vinderparti i Tunesien med det danske Krisendemokraterne, er et politisk selvmål af rang - og topmål af naivitet!

Der er samtidig en betydelig risiko for, at i lande som Egypten og i Libyen står ligeledes tilsvarende islamiske partier klar i kulissen -
og klar til islamisk styre med udgangspunkt i Sharia-lovgivningen!!

“Arabisk forår” er ønsketænkning for naive sjæle!!!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Albert Hansen, København | Skrevet: 24. okt 11 kl. 23:28

“Den vestlige verden mister magt for hvert år”

Sig du det til General Fogh Rasmussen.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Seker Gün, København Ø | Skrevet: 24. okt 11 kl. 23:38

Sagt med andre ord.
Bygge en mur op om Europa, kravle ind under sengen og lukke øjnene og vente på at bussemændene forsvinder. Perspektiv og mandsmod i et. Gratulerer

Upassende ? Klag over indlæg

 
Albert Hansen, København | Skrevet: 24. okt 11 kl. 23:47

@ Seker Gün, København Ø

Vi er pacifister

Upassende ? Klag over indlæg

 
Bjørn Holmskjold, Skanderborg | Skrevet: 24. okt 11 kl. 23:55

Der findes ligeså mange moderate muslimer, som der findes moderate naturlove, som er indstillet på at ændre sig, for at komme mennesket egoistiske behov i møde.

Kan nogen fortælle mig, hvor mange af naturens love, der er så moderate?

Kan man ikke komme i tanke om nogle så venligt stemte naturlove, kan man være sikker på, at der heller ikke findes moderate muslimer. De som kalder sig det, er enten manipulerende, eller også de er frafaldende muslimer.

Guds vilje, er lige så lidt som naturens lov, til demokratisk forhandling.

Det gør man klogt i at huske.

Det er enten eller.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Preben F1 Jensen, København | Skrevet: 24. okt 11 kl. 23:58

Hvis man kan tro DR, så er det “arabiske forår” inde i en god og demokratisk, smuk og positiv udvikling, og alle islamister i Tunis og Libyen er “moderate”.

Desværre er det næsten sikkert, at man ikke kan tro DR i denne sag, da DR ikke mere er en saglig, neutral og uafhængig folkeoplyser, men et foretagende som allerede længe har agiteret for at kristendommen bør afløses af en naiv, blåøjet, beundrende og underdanig anerkendelse af islamismen.

Så mon ikke DRs fuglekvidder om forår i muslimske lande er en automatreaktion?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Anne Marie Buch, Beijing | Skrevet: 25. okt 11 kl. 00:46

Seker Gun,

hvad med at bygge en mur om den muslimske verden i stedet, og så lade resten af verden bevæge sig videre?
Lad dog muslimerne slå hinanden ihjel bag et jerntæppe, lad dem æde deres sand og drikke deres olie. Det er det eneste de kan og det eneste de har.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Hans Jakobsen, Børkop | Skrevet: 25. okt 11 kl. 06:44

Til Holmskjold:

Eftersom du tidligere har skrevet, at du aldrig har læst Koranen, hvorfra ved du så, at Islam er identisk med naturlovene?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Asger Manø, Århus C | Skrevet: 25. okt 11 kl. 06:49

@Anne Marie Buch

Du bor i Beijing og burde måske løfte blikket og kigge mod syd. Her ser du muslimske samfund (Indonesien og Malaysia), som er demokratiske og hvor især Indonesien er inde i en økonomisk og demokratisk udvikling, som vi kan misunde dem. Landet er et ungt demokrati, og må siges på ganske få år at gå fra et militært diktatur til velfungerende demokrati, og har endda haft en kvindelig præsident, hvilket nogle vil betragte som umuligt i et muslimsk land. Der er fejl og mangler, men vi har brugt 160 år til at udvikle vores demokrati, og læser du indlæggene på disse blogs, vil du opleve, at nogle synes, der også er fejl og mangler ved vores system.
Den muslimske verden er meget andet end sand, olie og sharia. Indonesien er verdens største muslimske land, men det er åbenbart for velfungerende til at blive brugt som skræmmebillede. Det samme gælder Tyrkiet.
Det kan gå galt i både Libyen, Tunesien og Ægypten, og de får ikke et demokrati, som vores i første omgang, men kigger de mod Indonesien og Tyrkiet kan et demokrati med udgangspunkt i islam sagtens fungere.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Per Petersen, Estland | Skrevet: 25. okt 11 kl. 07:03

@Seker Gün Vi skal ikke kravle nogen steder! Vi skal lade landene passe sig selv, uanset hvor tosset vi synes de er. Og så er det vist på tide at gøre regnestykket op. Hvor meget har det kostet os danskere at hjælpe Libyen til at være i stand til at kunne indføre Sharia??? Bomberne kostede 200.000 til 300.000 stykket -og så er der vel lidt benzin til flyene, og nogle generaler der skal have bonusser. Giv os tallene, så vi kan sammenligne med de nedskæringer der foretages i Danmark. Giv os der efter tallene for Afghanistan (Også dødstallene). Og lad os så i fremtiden tilkendegive på vor skattebillet, om vi hver især vil betale skat til at blande os i interne islamiske anliggender, her under om vi som enkeltpersoner, vil være medfinancierende til mere islamisk indvandring. Danmark/Europa styres af en flokmentalitet -altså en mentalitet som aldrig ville forekomme enkeltvis!!!

Upassende ? Klag over indlæg

 
a Rasmussen, 8300 | Skrevet: 25. okt 11 kl. 07:15

Nato har i Libien været den største nyttige idiot i nyere tid. Til Asger Manø. Indonesien har efterhånden fået slagtet alle de kristne i landet. Hvem husker ikke Østtimor.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Skoven, 9800 | Skrevet: 25. okt 11 kl. 07:21

Glimrende indlæg, som rammer hovedet på sømmet!

“Demokratier” i Indonesien ? Ja der var også engang de røde fremhævede albanien som et bevis for at socialismen fungerede

Upassende ? Klag over indlæg

 
J hansen, rødekro | Skrevet: 25. okt 11 kl. 07:37

Det kan da ikke undre ngen. Min opfattelse er helt klart, at alt det skrammel, der ikke kan få ansættelse andet steds, kan til enhver tid få stjernestatus på TV2, Politikens elektroniske nyhedsbureau.
At en oplæser på dagen for mordet på Gadaffi kaldte denne for “den fege hund”, er helt under lavmålet og udtryk for en islamificering af TV-stationen, som er til at b….. sig over.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 08:32

Det var da en utroligt mængde piveri, *visse* danske højrefløjsfolk (Kholgi, Uhrskov, Søren Espersen mfl.) kan komme med ifm. det arabiske forår og de valg, der heldigvis er kommet på de kanter.

Da der blev peget fingre ad danskernes eller østrigernes stemmeafgivelse på DF eller Jørg Haider var tonen sjovt nok en helt anden: Udlandet kunne rende og hoppe…

Se det dsog i øjnene: Mubarak, Gaddafi, Ben Ali og lignende fossiler og despoter er på vej ud. Folk gider dem . Selv Assad lever på lånt tid. Hvad der så sker derefter, det er altså folks egen sag, så længe det ellers overholder basale frihedsrettigheder.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 08:33

Ups :”Folk gider dem ikke”

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 08:35

@J hansen:”At en oplæser på dagen for mordet på Gadaffi kaldte denne for “den fege hund”, er helt under lavmålet og udtryk for en islamificering af TV-stationen, som er til at b….. sig over. ”

To ting:
1) Mon ikke TV2 citerede oprørerne?!
2) Hvorfor er det en islamificering?!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Niels B. Larsen, 9230 Svenstrup | Skrevet: 25. okt 11 kl. 08:35

” Den vestlige verden skal blande sig helt og aldeles uden om araberes, kineseres og andres ønske om at styre, som de finder bedst.”

“Jo før den vestlige verdens ledere fatter, at ingen kultur er universel, og at der derfor ikke findes universelle rettigheder eller for den sags skyld forhåbninger, jo bedre.”

Jeg er 110% enig!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 08:40

@Niels B. Larsen: Men men men; hvis Uhrskov, Jalving, S. Espersen, Kholgi mfl. virkelig mener, at vi skal blande os udenom, hvorfor så denne idelige fokusering og nærmest besættelse af om dette og hint islamiske parti får 20, 30 eller 40 pct af stemmerne?!

Så er det vel ligemeget, eller hur..?!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Preben F1 Jensen, København | Skrevet: 25. okt 11 kl. 08:44

Nu var det jo især Frankrig, eller rettere sagt Sarkozy og co., der ville have denne krig. Det antyder at det ikke var idealisme, men olieinteresser mv. som var årsag til krigen.

At alle 179 på Borgen lod sig bruge i det franske krigsspil er beskæmmende, uhyggeligt, virkelig pinligt og meget afslørende for niveauet. Er alle vores politikere idi, øh, en slags ?, ja foreslå selv hvad de er.

Bl. a. Tyskland holdt sig væk, og det kunne vi også have gjort.

Upassende ? Klag over indlæg

 
J hansen, rødekro | Skrevet: 25. okt 11 kl. 08:45

@Mikkel Madsen
ad 1. Nej, i så fald fremgik det overhovedet ikke af studieværtens opførsel. Det var alene studieværtens opfattelse og beskrivelse af den ilbyske leder.
ad 2. Islamisering, fordi det er normalt med kraftig politisering i medierne i muslimske lande, og fordi det vist aldrig før er hændt, at en
studievært på en landsdækkende dansk TV-kanal har omtalt en person som “den fege hund”. En “omtale”, der er mere almindelig end ualmindelig på arabiske TV-kanaler. Derfor! Men hvis Hr. Mikkel Hansen VIL være blind, så er der ikke noget at gøre ved det!

Upassende ? Klag over indlæg

 
kaj Hansen, Horsens | Skrevet: 25. okt 11 kl. 08:45

Asger Manø
Den der sang hører vi gang på gang men fakta er noget helt andet.Prøv at læs hvad Human Right Watch rapporterer om Indonesien, det er rystende:

http://www.hrw.org/news/2011/09/16/indonesia-s-religious-violence-reluctance-reporters-tell-story

og tyrkiet:
http://www.amnesty.org/en/library/asset/EUR44/004/2010/en/807d1f82-d208-4eeb-b8a2-946eb2194643/eur440042010en.pdf

I tyrkiet er der f.eks. en lov der forbyder kristne at genopføre kirker der er blevet brændt ned !!


Så spar os for alt det ævl om moderate muslimer.

Har i iøvrigt hørt om moderate kristne?…eller moderate kommunister?

….

Tøger Seidenfaden sagde engang:
“Nævn et muslimsk land der har givet sit folk frihed, lighed og velstand.”

Upassende ? Klag over indlæg

 
steffen ebbesen, hjørring | Skrevet: 25. okt 11 kl. 08:49

Dejligt med en mere “positiv” historie fra dig. Jeg var bleven lidt træt af alle dine dommedagsprofetier om økonomien. Alle de dommedagsprofetier plejer i 99,99% af tilfældende jo aldrig at blive sandhed da de bygger på delvise informationer.

Upassende ? Klag over indlæg

 
claus clausen, 2000 | Skrevet: 25. okt 11 kl. 08:51

“Tyskland holdt sig væk”…

Tyskland holder sig altid væk når der skal laves noget vigtigt og modigt. Deres evne og vilje til at yde noget ud over at sprede D-Mark (øhh - Øvro) på problemet er blevet kastreret af de sejrende efter Anden Verdenskrig.

Upassende ? Klag over indlæg

 
claus clausen, 2000 | Skrevet: 25. okt 11 kl. 08:56

Indonesien er verdens største muslimske land, men det er åbenbart for velfungerende til at blive brugt som skræmmebillede. Det samme gælder Tyrkiet.

Tykiet er ved at blive til en islamisk rædselsregime og islamiserings tegnene er skræmmende og konstante.

Indonensien ligeså - volden og undertrykkelsen af ikke-muslimmer er stærkt tiltagende og islamiseringen af Indonesiens befolkning er også tiltaget i alarmerende hast.

Derudover kan jeg ikke i min vildeste fantasi kalde et land der har to sæt love - ét for Malayer (muslimmer) og et til ikke-malayer (ikke-muslimmer) som demokratisk…endsige demokratisk funderet. Nogle af de Malysiske politkeres udtalelser ang. ikke-muslimmer og især jøder/isrealer er ikke hvad man kan forvente af en “demokratisk land”.

Upassende ? Klag over indlæg

 
ebbe wils, langå | Skrevet: 25. okt 11 kl. 08:57

Må jeg i al stilfærdighed minde om herboende muslimers reaktion på 9/11. Dagen hvor muslimske terrorister myrdede tusindvis af uskyldige mænd, kvinder og børn. Herboende muslimer i stort tal festede i gaderne over den “store sejr”. En fuldstændig skamløs og afslørende reaktion. Ord som “moderate muslimer” klinger hult. Det skulle man tro vesten snart havde lært.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Niels B. Larsen, 9230 Svenstrup | Skrevet: 25. okt 11 kl. 09:02

@ Mikkel Madsen

“Så er det vel ligemeget, eller hur..?!”

Det er det. For så vidt at vi ikke ofte blev belemret af personer sydfra, som bestemt ikke hylder det, jeg fremhævede af Uhrskovs indlæg.

Det hyldes under skarp forudsætning af at andre også hylder princippet - og at de bliver hjemme!

Det gør de så desværre langtfra altid.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jens Hansen, Gentofte | Skrevet: 25. okt 11 kl. 09:03

Flot, de vestlige ledere har lige bombet sig til en sharia-stat i Libyen. Der kommer en dag i en ikke så fjern fremtid hvor de vil savne Gaddafi, uanset han var en brutal diktator.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Seker Gün, København Ø | Skrevet: 25. okt 11 kl. 09:05

Else Marie Buch@

Det er Uhrskov der synes vi skal kravle ind under sengen, ikke jeg.
Hvis jeg skal gætte vil jeg ikke tro nuancer er din stærke side.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 09:20

Det muslimske parti får muligvis en 35-40 pct af stemmerne i Tunesien.

Men må jeg minde om situationen for bare to år siden. Der “vandt” Ben Ali præsident”valget” med Sovjet-agtige flertal:
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/343547:Kort-nyt–Ben-Ali-vandt-valget-i-Tunesien
“Valg-resultaterne viser indtil videre, at Ben Ali har vundet i ti af landets 26 regioner. I to af regionerne opnåede han 99 procent af stemmerne. I resten af regionerne fik han mindst 87 procent af stemmerne. Det oplyser det tunesiske indenrigs-ministerium.”

Jeg kan ikke forestille mig, at der seriøst er nogen som helst her i Danmark, der ville leve under de forhold. Så hvis det ikke er godt nok her, så er det sgu heller ikke godt nok til tuneserne!! Den pointe måtte Søren Espersen og ligesindede MEGET gerne tage til sig…!!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Carsten Hansen, Odense | Skrevet: 25. okt 11 kl. 09:22

@Hans Jakobsen, Børkop | Skrevet: 25. okt 11 kl. 06:44

Når “bjørn Holmskjold” skriver naturen magt, mener han den stærkeste magt. Han siger det bare på en pænere måde.
Han lever i den illusion at den muslimske kultur er stærkere end den vestlige, på trods af mange muslimer vender sig fra deres muslimske arv og bliver mere vesterlændiske.

Det samme gælder for BH, for han lever trods alt i DK. Hvis han virkelig mente det, ville han bo i et muslimsk land, hvor han selv skulle kæmpe for at få tag over hovedet, mad på bordet og tøj på kroppen.

Tømme tønder buldrer mest, som man siger.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Carsten Hansen, Odense | Skrevet: 25. okt 11 kl. 09:24

@Asger Manø, Århus C | Skrevet: 25. okt 11 kl. 06:49

Indonesien er i høj grad præget af asiatisk kultur i højere grad end af muslimsk kultur. DET er forklaring og ikke en masse andre eventyrlige forklaringer.

Upassende ? Klag over indlæg

 
kaj Hansen, Horsens | Skrevet: 25. okt 11 kl. 09:27

Seker Gün, København Ø | Skrevet: 24. okt 11 kl. 23:38

Sagt med andre ord.
Bygge en mur op om Europa
……..

Grækenland har bygget en mur over mod Tyrkiet hvor horder af muslimer har vælter ind over europa.

Lampedusa i det sydlige Middelhav ligner efterhånden Nordmandiet under D-dag, sådan vælter det ind med overskudsproduktion fra nordafrika.

Alene Tyrkiet, der endda har den frækhed at søge om optagelse i EU har eksporteret 10 millioner til europa som de ikke selv gad brødføde på.

Jo MUJ har helt ret, vi skal blande os langt udenom alle muslimske lande. Lad dem selv rode med deres religion og overbefolkningsproblemer.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Carsten Hansen, Odense | Skrevet: 25. okt 11 kl. 09:28

@Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 08:32

Haha, tror du det muslimske broderskab i Ægypten overholder basale menneskerettigheder? Prøv du og få fortaget en kønsskifte operation, tag til muslimsk land og se hvorledes de behandler kvinder dernede. I “hellige” mennesker har så lidt empati når det kommer til stykket, I overser ihvertfald ofte ca halvdelen af jordens befolkning stadigt behandles som anden rangsborgere.

Upassende ? Klag over indlæg

 
jan aage jeppesen, Almunecar | Skrevet: 25. okt 11 kl. 09:32

@Bjørn Holmskjold, Skanderborg | Skrevet: 24. okt 11 kl. 23:55

“Der findes ligeså mange moderate muslimer, som der findes moderate naturlove, som er indstillet på at ændre sig, for at komme mennesket egoistiske behov i møde.”

Jeg har ofte spekuleret over, hvor mange moderate naturlove der egentlig findes, og er nået til den konklusion, at alle naturlove er moderate, fordi de er demokratiske. Det er de, fordi de har samme virkning på alle mennesker til alle tider. Naturlove gør ikke forskel på mennesker, de hverken forskelsbehandler eller diskriminerer. Naturlovenes universalitet tjente derfor til inspiration, da amerikanerne skabte verdens første sekulære demokrati, der tog udgangspunkt i en naturretsfilosofi.

Demokratiet bygger på individernes basale ligeværdighed, svarende til at de alle er lige for Gud og naturlovene.

Så alle de muslimer der deltager i demokratiske valg, må være moderate idet de accepterer, at deres lands styreform, regering og love, skal fremgå af frie, lige demokratiske valg. Nu er der jo intet der forhindrer, at muslimer kan deltage i demokratiske valg for at afskaffe demokratiet til fordel for et teokrati, der sætter hvad teologer tror er guddommelige love i stedet for de love man kan blive enige om efter demokratisk forhandling. Derfor må antallet af moderate muslimer være noget mindre end det antal der deltager i de demokratiske valg.

Dette grundlæggende lighedsprincip som kendetegner naturens love, ligheden for Gud, samt at man underkaster sig flertallets afgørelser på god demokratisk vis, er udtryk for en altruisme, der er det modsatte af egoisme. Egoismen består netop i, at man ikke vil bøje sig for andres vilje, men sætte sin egen vilje igennem hvis det fremmer egne egoistiske interesser, uanset om det skader andre.

At naturens love giver plads for demokrati og altruisme viser, at naturen helt grundlæggende er moderat. Man kunne næsten fristes til at kalde den kærlig og hensynsfuld.

Blot synd for Bjørn Holmskjold, at han skal slæbe rundt med et så negativt syn på naturens lovmæssigheder. Men det er han jo i sin gode ret til, for vi lever gudskelov i et demokrati der tillader, at enhver holdning kan komme til udtryk.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Matti Petersen, Kbh | Skrevet: 25. okt 11 kl. 09:36

Seker Gün. Hvor ser du konkrete eksempler på, at MUJ mener, at vi skal “kravle ind under sengen”? Som jeg læser MUJs blog, opfordrer han til at respektere, at der i andre lande, kulturer og verdensdele, findes andre ønsker for samfundsindretningen, end her i Vesten. Det har da, som jeg læser det, intet med at “kravle ind under sengen” at gøre. Tværtimod er det en respekt for andre kulturers eksistens.

Måske kan du forklare din holdning til MUJs blog ved at beskrive, hvordan du mener, vi her i Vesten bør reagere på østens og mellemøstens fravalg af vestlige (ellers påståede universelle) værdier? Det kunne måske opklare, hvorfor du mener, at MUJ opfordrer til at gemme sig. Prøv at forklare dig.

Upassende ? Klag over indlæg

 
k laursen, odensee | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:01

Man bør få FN til at sanktionere et lands grundlov for at dets (folke)styre kan opfattes som legitimt.

Intet folkestyre kan være demokratisk og legitimt, hvis dets grundlov bygger på en religion, som decimerer anderledes tænkende.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:07

@en Hansen: Mubarak var heller ikke lige just kendt for sin respekt for menneskerettigheder. Alligevel har USA hældt milliarder af US$ i hans regime, der da også var bredt accepteret i resten af vesten.
-Så tal om at være skinhellig…

Uanset hvem der kommer til magten i Ægypten, så vil det i hvert fald højst sandsynligt (med forbehold for “den militære option” a la Algeriet i 90′erne) være efter et valg, hvor meninger brydes…Og det er et ubetinget gode for et samfund.

At vi så skal holde sejreherrerne efter valget i ørerne er en anden sag. Men valget som sådan kan man altså umuligt have noget at indvende imod, hvis der skal være den mindste smule konsistens i noget som helst.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Seker Gün, København Ø | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:07

Matti@

Som du, tolker jeg Uhrskovs tekst. Og nej, han siger ikke konkret, at vi skal kravle ind under sengen. Det er som jeg læser det.. Respekt er ikke det han normal giver udtryk for, især ikke andre kulturers tilstedeværelse i Danmark.
Muslimsk kultur, især.

Uhrskov og mange med ham, oplever dansk kultur som værende under angreb, fra udefrakommende kræfter. Det kan der være noget om, men jeg tror ikke der er nogen kulturer der ikke oplever det samme. En logisk konsekvens af globalisering. Spørgsmålet er så hvordan man forholder sig til det globale. Skal man træde på bremsen eller speederen?
Jeg tolker Uhrskov i retning af bremse, mure, skyttegrave og vagtværn, og det finder jeg hverken visionært eller modigt.
At østen fravælger vestens værdier kan der være mange forklaringer på, dårlige oplevelser, for eksempel. Prøv at forklare en kineser at vestens værdier er universelle. Du vil sikkert oplever overraskelse og morskab, på din bekostning. I Saudi Arabien ville reaktionen sikkert være den samme.
At grave sig ned, er i mine øjne ikke en fornuftig reaktion.

Kodeordet er uddannelse og det er ret apropos min holdning. Hjælp til med uddannelsessystemer i verdenen. Jo flere uddannede mennesker, jo mindre barbari.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Matti Petersen, Kbh | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:10

k laursen. Hvorfor i alverden skulle FN gives mandat til at bestemme, hvilket styre et samfund nødvendigvis skal bygges på? Det er da så udemokratisk, som noget kan være. Landenes egne befolkninger må naturligvis selv bestemme, hvilket styre de vil leve i. Og ønskes der en grundlov som enten er identisk med eller baseret på religiøse anvisninger, så må det være befolkningernes eget valg.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:10

@Matti Petersen: Lad os lige dvæle ved “kulturbegrebet”, som visse personer (Samuel Huntington) mener er åh-så uforanderligt.

Det har historien så vist at det IKKE er. Ellers skulle enevælde og Estrups højreautoritære styre jo være “dansk kultur” og vi skulle trækkes med en perlerække af enevældige konger og reaktionære, egenrådige statsministre a la Mubarak.
Heldigvis endte vores historie anderledes. Det under jeg altså også ægypterne og tuneserne.

Upassende ? Klag over indlæg

 
niels hansen, 2800 Kgs. Lyngby | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:13

@k laursen, odense

“Intet folkestyre kan være demokratisk og legitimt, hvis dets grundlov bygger på en religion, som decimerer anderledes tænkende”.

Jeg synes, at det er synd for prins Henrik og de søde prinsesser, at de var tvunget til at konvertere.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:15

@Carsten Hansen:”tag til muslimsk land og se hvorledes de behandler kvinder dernede”

Ja, i Indonesien, Pakistan, Bangladesh og Tyrkiet har de endda gjort dem til statsledere. Sikke en rådden behandling. I Bangladesh har de endda været så frække at sætte dem øverst på tronen TO gange!!

Lidt perspektiv: Indien: 55 pct alfabetiseringsgrad for kvinder (CIA.GOV), enkeafbrændinger, kvindelemlæstelser, pigefoster-abortationer osv osv. Den pokkers hinduisme…!!

Upassende ? Klag over indlæg

 
kaj Hansen, Horsens | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:21

Kvindelig statsleder i Tyrkiet?

Pakistan havde ifølge Human Right Watch 18 steninger af kvinder. Den ene var en 15 årig pige der var blevet voldtaget og det skal man jo stenes for, sikke noget, at begive sig uden døre.

Sådan kan man blive ved.

Alle steder hvor den uhyrlige lovreligon islam regerer er kvinder 2.rangs personer uden samme rettigheder som mænd.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Matti Petersen, Kbh | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:21

Seker Gün. Jeg er enig med dig i, at MUJ ved hjemlige, danske, forhold, taler for at styrke en dansk identitet. Men det er jo netop ikke tilfældet i denne blog, hvorfor jeg synes din påstand - eller din tolkning, om du vil - er noget sær. Set i forhold til netop denne blog, forstås.

Vedr. snakken om den danske identitet, eller en Vestlig generelt, mener jeg ikke at man kan tale om at grave sig ned eller gemme sig, fordi man mener, at visse dele af dem, er så vigtige, at de er værd at kæmpe for at bevare. At det at bevare noget, som man mener fungerer og er godt, er ikke et udtryk for manglende udvikling eller visioner, og heller ikke noget, der nødvendigvis er på kollisionskurs med globaliseringen. Det er derimod en accept af, at der findes forskellige emner og værdier, der er vigtige for - igen - forskellige folkeslag og befolkninger. Og den indgangsvinkel er jeg sådan set tilhænger af, da det, sat på spidsen, er en accept af, at mennesker og kulturer er forskellige. Skulle globaliseringen kun kunne måles på, hvor ens folk og befolkninger er, tror jeg vi går en trist tid i møde, da det, om noget ville være visions- og identitetsløst.

Jeg er klar over, at min holdning er præget af, at jeg rent faktisk finder forskelligheder interessante og givende for verden, hvor andre finder, at forskelligheder er skadelige.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Casper Nielsen, Birkerød | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:26

@Seker Gün, København Ø | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:07

“Uhrskov og mange med ham, oplever dansk kultur som værende under angreb, fra udefrakommende kræfter. Det kan der være noget om, men jeg tror ikke der er nogen kulturer der ikke oplever det samme.”

A hvaba’? Hvor ser du den muslimske kultur være under angreb fra fremmede kræfter? På makro-plan måske men ikke nede på mikro-plan - konstante særhensyn - ingen grisekød på københavnske skoler, opdeling af svømmehaller m.m.

@Mikkel Madsen

Mon det er de hinduistiske enklaver du hentyder til? Næppe…….Ser du særhensyn til hinduister i Danmark? Næppe…..

Upassende ? Klag over indlæg

 
Gert Hansen, København | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:29

@ Asger Manø:

Malajer i Malysia (ca. 60% af befolkningen) er iflg. lovgivning muslimer, og kan ikke konvertere i praksis. Lovgivningen for dem er sharia. Kun en hård lovgivning forhindrer religiøs og etnisk uro. Der er ike pressefrihed. Er det det du forstår ved demokrati?

Bortset fra at der er 86% muslimer i Indonesien, er forholdene formentlig ikke forholdene er meget anderledes.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:32

@kaj Hansen:”Kvindelig statsleder i Tyrkiet”
Tansu Ciller; http://da.wikipedia.org/wiki/Tansu_%C3%87iller
“Pakistan havde ifølge Human Right Watch 18 steninger af kvinder. Den ene var en 15 årig pige der var blevet voldtaget og det skal man jo stenes for, sikke noget, at begive sig uden døre.”
…og Indien har kvindelemlæstelser, syreangreb mm; jeg skal spare dig for de grimme billeder, men bare for at få lidt perspektiv på sagerne. Selvfølgelig undskylder det ene ikke det andet, men det er vigtigt at holde fast på, at det IKKE kun er i den muslimsker verden, at kvinder behandles dårligt. Indien er fx. foruroligende godt med.

@Casper Nielsen: “Mon det er de hinduistiske enklaver du hentyder til? Næppe…….Ser du særhensyn til hinduister i Danmark? Næppe….. ”
Jeg hentyder til selve Indien. Prøv at google lidt - ikke rare sager, der kommer frem.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Uffe Lindum, 8300 Odder | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:32

Perspektivrigt indlæg. Hvornår tager indlæggeren konsekvensen og forkynder, at vi omgående bør ud af universalismens forældede sammenrend, det diktaturdominerede FN, der, som det hedder i Anthony Jays og Jonathan Lynns bogudgave af ‘Javel, hr. premierminister I’, udelukkende er ‘et godkendt forum til udtryk for had nationerne imellem’ - ???

Upassende ? Klag over indlæg

 
Matti Petersen, Kbh | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:32

Mikkel Madsen. Ok, det var da lidt af en påstand for Sam Huntingtons teori(er). Homogenitet og uforanderlighed er altså to ting, der ikke kan adskilles? Det vidste jeg ikke.

Jeg under ægypterne, tunersene og et hvilket som helst andet folk, at leve i den samfundstype, de selv ønsker og vælger. Og er det ikke demokrati (med tilhørende retsstat og friheder a la Vesten), så må det være fordi, de ikke mener at den slags demokrati er et alternativ, der passer til dem. Hvorfor skulle jeg ønske at bestemme for nogen, hvad de skal mene? Og hvorfor skal andre?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Gert Hansen, København | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:42

@ Asger Manø:

Malaysia: Det skal tilføjes, at iflg. forfatningen har malajer positiv særbehandling (’affirmative action’), hvilket minoriteterne de malayiske kinesere, indere, o.a. således må lide under. Hvordan passer det, med din demokratiske forståelse?

Upassende ? Klag over indlæg

 
John Jensen, Kolding | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:43

Når nu Tunesien er blevet et frit islamisk land, så kan vi vel godt sende de tunesere der er her på tålt ophold hjem igen?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:53

Violinerne spiller lifligt når Uhrskov drømmer sig tilbage til de glade dage med diktatorerne i Nordafrika.

Man kan så i den forbindelse gøre opmærksom på at diktatorerne også havde indforskrevet sharia i grundloven. At forestille sig at en ny regering bare skulle sige nå ja, nu vil vi forresten smide koranen i havnen, det er nok lige vel optimistisk.

Regeringerne skal selvfølgelig dømmes på deres styres resultater. Jeg tror ikke der er mange af tuneserne som forventer at det parti som de har stemt på vil sørge for at de bliver pisket offetnligt hver torsdag, så havde de nok stemt på nogle andre.

Foreløbig kan man konstatere at det går bedre for den demokratiske proces i Tunesien end i feks. Rusland og Ukraine, på trods af at dommedagsprofetierne sagde det modsatte. Og det gør helt tydeligt ondt på nogle mennesker.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Kr. Hansen, Kbh. | Skrevet: 25. okt 11 kl. 10:56

Det er uhyre glædeligt at alle de som har søgt tilflugt i det demokratiske og humanistiske vesten, nu endeligt kan rejse tilbage til deres arabiske hjemlande, nogle med uddannelse og oplysning i bagagen - således at de kan være med til at opbygge de multikulturelle og ganske lidt shariabaserede, demokratiske samfund, vi vil se udfolde sig på paradisisk vis.
Man kan kun ønske tillykke til både vesten og Arabien og være beredvillige til at yde en håndsrækning, hvis der ønskes økonomisk gunstige hjemrejsemuligheder.
Det er faktisk en win-win-situation; vesterlændingene bliver glade og de hjemrejsende bliver glade for at forlade de ekskluderende vantro.
Oh, happy day.

Upassende ? Klag over indlæg

 
kaj Hansen, Horsens | Skrevet: 25. okt 11 kl. 11:06

Mikkel Madsen, hun var ikke statsleder men premierminister i en 3 årig periode, for snart 20 år siden, hvor det sekulære militær sad hårdt på magten.

Idag er det Erdogan, der har fået et parti forbudt og som nu prøver igen med at omdanne Tyrkiet til en fundamentalistisk islamsk stat.

Fint med det men så skal de bare ikke med i EU og med de enorme problemer de har med mennskerettighederne så kommer de det heldigvis heller ikke.

Senest har de idømt en tysk forfatter livsvarig fængsel, hun havde skrevet om folkemordet på armenerne.

PS: Hvorfor har du så travlt med at fortælle om Indien?

Er det ikke lidt som når ekstreme muslimer laver sharia zoner så siger ministeren sgu at hun vil undersøge hooligans.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 11:08

@Matti Petersen: Min point var egentlig bare den samme, som så ofte er blevet fremført som kritik af Huntington: At man ikke kan proppe “civilisation” og “kultur” ned i nogle kasser, der sjældent eller aldrig forandres og som vil derfor vil føre til konflikter mellem disse civilisationer.

På en og samme gang har “tunesisk kultur” jo omfattet øjensynligt
1) diktatur (Ben Ali)
2) Demokratisk sindet opposition
3) Islamisme- og sharia-tilhængerne.

Så hvad er den sande “tunesisk kultur”?! Er den den samme som den libyske og de ægyptiske kultur (islam) eller er den en unik blanding af religion, kultur, nation og traditioner?!
Dette bare punkter at spekulere over - og punkter til at åbne Huntingtons civilisations- og kulturkasser med:-)

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 11:14

Sikke dog en masse sure mennesker her på bloggen!

Hvad med i stedet at glæde sig med de 5 mio tunesere som myldrede til valgstederne for at stemme frit. Alle de rettigheder som vi tager for givet hver dag, dem oplever de nu for første gang, og det er da værd at glæde sig over. Frie valg for mænd og kvinder, forsamlingsfrihed, lov til at danne partier, demonstrere osv.

Og ja, som John Jensen så fuldstændig rigtigt siger, så kan Tunesien hermed krydses af som et land som vi selvfølgelig ikke modtager nogen flygtninge fra i Danmark. Og det er jeg også glad for.

Men det er helt tydeligt at nogen meget hellere ser borgerkrig og kaos end et arabisk demokrati, det vælter deres verden ;)

Upassende ? Klag over indlæg

 
Katinka Glahd, Veberöd | Skrevet: 25. okt 11 kl. 11:18

De naivistiska beskyddare av islams utbredning i Europa begår ett vidrigt brott mot sina kommande generationer.I stället för att se vad islam egentligen är,en våldsförhärligande ideologi som har som bärande grund,det totala världsherraväldet!
Ständigt förespråkar dessa kretiner tolerans och acceptans mot denna fasansfulla politiska rörelse.
Att tolerera en systematisk intolerans under sken av religionsfrihet är att så ett drakgift,så infernaliskt uppbyggt,som gör att man inser att,den sista idioten ,inte ännu är född!
Denna vidriga ,vidskeplighet flyger definitivt,så lågt under radarn över landsgränser för att undgå att avslöjas,så som den verkligen är.
Det är de små dropparna som urholkar stenen som draksådden sakta men säkert upplöser,precis som våra samhällen,våra demokratier som kommer att dras ner i denna malström.Det är i vardagen islam flyttar fram sina positioner,bit för bit.
De som pratar om islam som en fredlig,kärleksfull religion ,som aldrig kommer att skada och riva ner basfundamenten som våra sekulariserade samhällen är uppbyggda på har inte en aning om vad denna fara egentligen innebär för våra barn och barnbarns framtid.
De vet helt enkelt inte vad denna mörkrets totalitära lära är ute efter,eftersom de troligen aldrig ,seriöst satt sig in i,vad det hela rör sig om.De har med andra ord ,inte alla hönsen hemma eller alla hästarna i stallet!!De är med sina gärningar för att hjälpa denna ideologi,nyttiga idioter för att påskynda vår undergång och även sin egen.
Sharialagarna är så rigida och så efterblivna att de reglerar en rättrogen muslims liv in i minsta detalj, så som att gå på toaletten på ett visst sätt,eller vilken fot som först måste sätta fram för att gå in över en tröskel till ett annat rum.Dessa lagar är givna av Allah och kan därför aldrig ruckas på.Kom nu inte med att sekulariserade muslimer är moderata i sin inställning till att bära denna börda som “religionen” utgör livet igenom.Det är de alltså inte!Det är bara att skrapa på ytan och så kommer den sanna bilden fram.Det finns inga moderata muslimer,det finns bara muslimer och inget annat!
Denna Allahs vilja skall följas alltid av en god muslim som accepterar detta vanvett utan minsta vilja utan att på något sätt ifrågasätta eller kritisera detta.
Totalitär underkastelse påtvingas och förbjudna till att tänka fritt så kan muslimer inte utvecklas till demokrater,eftersom denna förtryckande ideologi är helt oförenlig med demokratiska,jämlika värderingar.
Islam skall bemötas för precis vad det är och vad den utgör sig som,en teokratisk,grym och våldsbenägen ideologi-inget annat!
Alla möjliga lagligheter som finns för att stoppa detta största hot mor den fria världen,måste mobiliseras.
“Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society”.Aristoteles.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 11:21

kaj Hansen: Men hun var kvinde, hvilket var min pointe.

Kurdiske og “klassebaserede” (læs: socialister og kommunister) partier har længe været forbudt af kemalisterne i Tyrkiet. AKP er de første, som for alvor er begyndt at gøre op med dette. Trods den dårlige behandling af kurdere og andre mindretal, så er det da et ubetinget fremskridt.

“Fint med det men så skal de bare ikke med i EU og med de enorme problemer de har med mennskerettighederne så kommer de det heldigvis heller ikke.”
Enig - og tror efterhånden ikke at de gider mere alligevel.
Vi har desuden nok problemer med Grækenland mfl. - som heller ikke burde have været med, men det er en anden sag.

“Hvorfor har du så travlt med at fortælle om Indien?”
1) Lidt perspektiv og proportioner på tingene skader aldrig
2) Indien slipper MEGET nemt om med sine unoder. Så kan man så spørge den anden vej: Hvordan kan det være…?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 11:26

@Tom Romdal: Enig:-)

Ingen kan forudsige fremtiden for Tunesien, men Ben Ali og hans type er i hvert fald IKKE fremtiden i den del af verdenen. Snarere fortiden.

Og det er (trods alt) en god ting.

Vores eget demokrati stod ikke færdigkonstrueret d. 5. juni 1849, langt fra. På den baggrund er det imponerende, at der allerede har været afholdt et frit valg i Tunesien og der er linet op til valg i Ægypten og (lidt længere ude i fremtiden) Libyen.

Lidt længere ude endnu lurer der et (kontrolleret) iransk præsidentvalg. Bliver spændende at se hvem der kandiderer der. De har en 2-periodens grænse; gad vide om Ahmajinedad har tænkt sig at honorere dette..?!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 11:30

Kaj Hansen citerer HRW for anklager om overgreb i Indonesien, det er også rigtigt. Man skal dog huske på at det er et land med 250 mio(?) mennesker som først er blevet demokratisk for nyligt.

HRWs første sætning i deres årsrapport om Indonesien er:
“Over the past 12 years Indonesia has made great strides in becoming a stable, democratic country with a strong civil society and independent media”

På det såkaldte Democracy index rangerer Indonesien på linie med EU-medlemmerne Rumænien og Bulgarien. ALtså det største muslimske land i verden, mere demokratisk end Rusland. Og det samme gælder nabolandet Malaysia.
htt(p)://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5b/Democracy_Index_2010_green_and_red.svg

Upassende ? Klag over indlæg

 
Matti Petersen, Kbh | Skrevet: 25. okt 11 kl. 11:32

Mikkel Madsen. Hvis det er sådan, Sam Huntington argumenterer, er jeg enig i din kritik af ham. Men så låst har jeg ikke læst “Clash of civilizations”. Jeg mener at den giver plads til, at civilisationer er fleksible og bevægelige. Derfor kan “clashet” alligevel godt være en udgang på en globaliseringsproces (der snarere kræver ensartethed end giver plads), som kan opfattes som tilsidesættende netop for behovet for forankring i egen identitet (stadig fleksibel og bevægelig, som den kan være). Og jeg synes, man ser tegn på det, her og der. F.eks. har man fra OICs side forsøgt (og forsøger til stadighed (med held?)) at præge FN til at indskrive regler for indskrænkning af ytringsfrihed osv. Og så bliver det (eller kan blive det) et “clash”, fordi man ikke i fællesskab kan (eller vil?) acceptere, at hvad der gælder et sted, ikke nødvendigvis gælder et andet. OIC kræver at verden retter ind, og politikere i Vesten tror, at alle andre, som MUJ skriver, vil spejle sig i vores billede. Begge dele er udtryk for en arrogant holdning og selvopfattelse, som ikke giver meget rum til forskellighed. Og det mener jeg er en kollisionskurs på vej mod “clashet”.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 12:00

En nyhed fra i dag:
“en rapport, Amnesty International har udarbejdet i Syrien, som også hævder, at de ansatte læger og sygerplejersker tager del i torturen af deres egne patienter.”

Var det dog ikke en bedre ide at vi kritiserer styrer som det i Syrien, i stedet for som debattørerne her at sende al jeres galde mod de glade tunesere som fejrede deres frihed på valgdagen. Det giver jo simpelthen ingen mening.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Larsen, Aalborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 12:02

@Tom Romdal

Og ja, som John Jensen så fuldstændig rigtigt siger, så kan Tunesien hermed krydses af som et land som vi selvfølgelig ikke modtager nogen flygtninge fra i Danmark.

Det lyder godt. Den er husket.

Når/Hvis islamisterne kommer til magten, så skal vi bare hilse fra Tom Romdal og sige “rejs hjem” til de kvinder, homoseksuelle og frisindede tunesere, der flygter fra shariaens rædsler.

Jeg vil derimod foreslå, at vi bytter lige over. For hver 10 frisindede muslimer kan de få en salafist. Alle vinder.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Preben F1 Jensen, København | Skrevet: 25. okt 11 kl. 12:07

Ja, Danmarks økonomi, kultur, fred og sikkerhed er under angreb eller nedbrydning udefra.

Men den største trussel mod danskernes lykke, tryghed og fremtid kommer dog indefra. I form af rødradikale partier som er opfyldt og opslugt af storhedsvanvid på det lille lands vegne, hvorfor de tror at Danmark er bestemt til at frelse hele verden, og til at være bank og socialkontor for over 100 store lande med flere milliarder afrikanere, arabere, kinesere, indere, sydamerikanere osv.

Hertil kommer at de samme rødradikale går ind for både marxisme, leninisme, feminisme og islamisme på samme tid. Hvorfor de med stor flid og beslutsomhed er i gang med at omdanne Danmark til en ny DDR-stat eller Big-Mother-stat, samtidig med at de sender danskernes penge (milliarder og atter milliarder) afsted til fjerne lande og sære projekter, plus at de sideløbende er gået i gang med at kolonisere landet ved at udskifte Danmarks oprindelige befolkning, vi danskere, med tilrejsende fra Mellemøsten, Tyrkiet, Afrika og Asien, plus at man forærer danskernes boliger, områder, institutioner og meget mere væk til fremmede grupperinger og hærskarer af evighedsturister.

De rødradikale har mistet jordforbindelsen og svæver rundt højt oppe i bobler af ideologisk vanvid og utopiske fantasier. Ja, de er gået helt fra forstanden, så at virkeligheden, sandheden og deres eget folk og land har mistet enhver betydning.

Denne mangel på rationalitet, overblik og fornuft er dødsensfarlig, og risikerer at ende i Danmarks totale fallit og ødelæggelse.

Uden en demokratisk og folkeoplysende indsats passerer vi snart “point-of-no-return”.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Larsen, Aalborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 12:11

@Tom Romdal

Jeg tror ikke der er mange af tuneserne som forventer at det parti som de har stemt på vil sørge for at de bliver pisket offetnligt hver torsdag, så havde de nok stemt på nogle andre.

Du lider af en god omgang etno-selv-centrering. Du tror helt åbenbart på, at dine værdier og normer gælder alle mennesker.

Ellers kunne du ikke finde på at skrive sådan noget vås.

For en ægte troende muslim, der findes der værre ting end afsavn, pisk og død. Det kaldes helvede - og hvis du er i tvivl om, hvad det sted gør ved en syndig muslim, der begår haram, så skal du blot læse et par suraer i Koranen. Den er spækket med beskrivelser af, hvad der sker med de syndige og de vantro.

Så jo - du kan tro, at der findes ganske mange muslimer, der gerne ser pisk, håndsafhugning og henrettelser på torvet hver fredag efter fredagsbønnen.

Ellers så tror du da for alvor ikke på, at lederen for det libyske overgangsråd som noget af det første sagde, at den libyske forfatning og retspleje skulle bygge på shariaen, hvis der ikke var bred opbakning til netop det forslag? Det ville jo være det rene selvmord for en mand i hans position at komme med udmeldinger, som der er massiv folkelig modstand mod.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 12:17

En hurtig optælling viser at Uhrskov nu har skrevet 15 blogs i år om hvor forfærdelig han synes det arabiske forår i Nordafrika, herunder befrielsen af Libyen.

Før det skrev han 0 klummer som kritiserede undertrykkelsen af befolkningerne i de nordafrikanske lande, lige som han har skrevet 0 klummer om situationen i Syrien.

Udelukkende de befolkninger i Nordafrika som har forkastet deres diktatorer, og som nu står med muligheden for at vælge en fremtid i frihed, uden undertrykkelse, tortur og hemmelige henrettelser, udelukkende disse glade befolkninger vender Uhrskov al sin vrede imod.

Drik dog en kamillete Morten Uhrskov, kom ned fra træet og sig tillykke til de glade mennesker i Tunesien.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 12:26

Thomas Larsen skriver:
“…skal vi bare hilse fra Tom Romdal og sige “rejs hjem” til de kvinder, homoseksuelle og frisindede tunesere, der flygter fra shariaens rædsler.

Du fantaserer - det har jeg ikke sagt. Det eneste jeg har sagt er at situationen ser godt ud lige nu. Jeg kan ikke love dig et paradis. Hvis der bliver borgerkrig i Hviderusland vil vi selvfølgelig modtage flygtninge derfra, det samme kan ske i Tunesien eller andre lande.

Men jeg er glad i dag fordi det ser godt ud. I andre er vrede i dag, og jeg må tro at I andre i stedet bliver rigtig glade hvis der kommer et styre a la Iran, så kan I juble over jeres visdom.
Det ville jeg til gengæld begræde.

“Så jo - du kan tro, at der findes ganske mange muslimer, der gerne ser pisk, håndsafhugning og henrettelser på torvet hver fredag efter fredagsbønnen.”
Ja, men mere I Egypten end i de to naboer vil jeg mene.

“som noget af det første sagde, at den libyske forfatning og retspleje skulle bygge på shariaen, hvis der ikke var bred opbakning til netop det forslag? ”
De hidtidige grundlove bygger også på sharia - umiddelbart vil jeg tro det kun er Tyrkiet som har en sekulær grundlov i Mellemøsten - Israel har da heller ikke.
Det er altså ikke en forværring, spørgsmålet er hvordan grundloven bliver udformet.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 12:38

På Al-jazeera ligger enormt megen info om valget i Tunesien, og det ser altså ikke ud til at det islamiske parti er særligt radikalt. Jeg har set en af deres topkandidater er en kvinde uden tørklæde, men det kan jeg nu ikke tro er helt rigtigt.

Her interviews med forskellige kvindelige vælgere:
h(t)tp://english.aljazeera.net/indepth/spotlight/2011tunisiaelection/2011/10/20111022104341755235.html

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jens Hansen, Gentofte | Skrevet: 25. okt 11 kl. 12:39

@Tom Romdal

“Hvis der bliver borgerkrig i Hviderusland vil vi selvfølgelig modtage flygtninge derfra,”

Hvorfor vil vi det?? Er det en naturlov?? Nej, selvfølgelig er det ikke det, men jeg er glad for, at du er så begejstret for valgets udfald i Tunesien. Det må jo logisk betyde, at du er enig med os andre i, at vi nu trygt kan sende Tunesiske flygtninge tilbage til deres hjemland.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 12:57

Jens Hansen skriver:
“Det må jo logisk betyde, at du er enig med os andre i, at vi nu trygt kan sende Tunesiske flygtninge tilbage til deres hjemland.”

Selvfølgelig, som jeg allerede har skrevet. Det er logik for burhøns, så lad os glæde os over det :)

Upassende ? Klag over indlæg

 
Kr. Hansen, Kbh. | Skrevet: 25. okt 11 kl. 12:58

Vi skal være glade for at der nu er vestligt demokrati i Ægypten og Tunesien, for så vil det være mest naturligt for muslimske flygtninge andre steder fra at søge mod de to lande. Meget snart vil også Libyen indtræde i demokratiets verden, så de tre kan påtage sig hovedrollen som asyl- og indvandrings-lande, for de som måtte have behov for at flygte fra deres undertrykkende, despotlande med udemokratisk sharialovgivning.
Uden at skulle lave “dem og os”, vil jeg mene at en flygtning fra et islamistisk land, vil være langt bedre stillet i et demokratisk land, baseret på Sharia. De får både demokrati og religion, hvor de må nøjes med demokrati i den vestlige verden. Som jeg skrev tidligere, vil begge parter være glade, både de vestlige urbefolkninger, men ikke mindst muslimer, som være meget tættere på mennesker med samme grundholdning om livet og døden.
De vil også have et problem mindre, idet de reelt har muligheden for forlade islam, hvis de ønsker det i vesten (og tør for deres nabo); det problem vil de naturligvis ikke have i de nye demokratier. Èt problem mindre og et hak mere i listen.

Giver Tom Romdal ret; der er meget at frydes over.

Kodeord: winwin

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Larsen, Aalborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 13:03

@Tom Romdal

Jeg kan ikke love dig et paradis.

Men du ser ikke noget problem i, at et islamistisk parti netop har vundet et valg i Tunesien. “Det ser godt ud” skriver du ligefrem - bare fordi 90 procent stemte. Du glemmer bare lige at fortælle os andre, og ikke mindst dig selv, at 40 procent af dem satte sit kryds ved et ikke-sekulært parti.

Og så siger du samtidig, at vi andre bare “bliver rigtig glade hvis der kommer et styre a la Iran”.

Din argumentation hænger ikke sammen. Det gør dit selvbedrag til gengæld.

Upassende ? Klag over indlæg

 
JP Redaktionen , | Skrevet: 25. okt 11 kl. 13:15

Kære læsere. Angiv venligst for- og efternavn som afsender på indlæg. Undlad tal, kaldenavne og lignende, da indlægget ellers kan blive tilbageholdt. Fortsat god debat. Venlig hilsen redaktionen.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 13:25

Thomas Larsen skriver:
“Du glemmer bare lige at fortælle os andre, og ikke mindst dig selv, at 40 procent af dem satte sit kryds ved et ikke-sekulært parti”

Men hvad vil det parti? Vil det udvikle landet lige som Tyrkiet? I så fald kan jeg ikke se det er nogen katastrofe, så må de have deres religion i fred for min skyld.

Men tiden må vise det. Personligt tror jeg aldrig vi igen vil se en islamisk revolution som i Iran - i øjeblikket ser vi at Hamas er ved at bløde op på deres styre i Gaza.
Det store spørgsmål bliver valget i Egypten, det kan gå ret slemt til er jeg bange for.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Gert Hansen, København | Skrevet: 25. okt 11 kl. 13:30

Iflg. Al Jazeera erklærer partiet Al Nahda sig som vinder af valget med ca. 30% af stemmerne.

Det er et såkaldt ‘moderat islamisk’ parti. Dets talsmand Samir Dilou udtaler, at partiet går ind for flerkoneri. Partiet vil arbejde for, at denne ‘rettighed’, som han udtaler, bliver indført i den nye tunesiske forfatning.

Der er ingen der vil påstå, at hvis islam vinder valget, er det sket demokratisk. Det efterlader imidlertid det spørgsmål, om der ikke skal mere til ‘demokrati’, end hemmelig og fri (så fri som den nu kan forventes) afstemning?

De der hidtil har troet på påstanden om at vestligt demokrati nu står foran indførelse i MØNA, kan vist nok begynde at revidere deres fejlagtige opfattelse, og begynde at forholde sig til virkeligheden.

Det betyder ikke at jeg ikke mener, at de har ret til at indrette deres samfund som de synes.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Gert Hansen, København | Skrevet: 25. okt 11 kl. 13:32

Rettelse:

Der skulle ovenfor have stået, ‘Der er ingen der vil påstå, at hvis islam vinder valget, er det IKKE sket demokratisk.

Upassende ? Klag over indlæg

 
niels hansen, 2800 Kgs. Lyngby | Skrevet: 25. okt 11 kl. 13:44

@v

“De der hidtil har troet på påstanden om at vestligt demokrati nu står foran indførelse i MØNA, kan vist nok begynde at revidere deres fejlagtige opfattelse, og begynde at forholde sig til virkeligheden”.

Den påstand har jeg ikke set fremført herhjemme.

Selv de mest begejstrede mener, at det vil tage årtier at indføre demokrati som herhjemme. Hvis nogensinde.

Upassende ? Klag over indlæg

 
niels hansen, 2800 Kgs. Lyngby | Skrevet: 25. okt 11 kl. 13:44

Ovenstående til Gert Hansen. Sorry!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Gert Hansen, København | Skrevet: 25. okt 11 kl. 14:28

@ niels hansen:

Problemet er, at begrebet ‘demokrati’ nærmest bruges i flæng i debatten. Det gøres uden en entydig definition af hvad det egentlig dækker. Ordet er, i vor del af verden, positivt ladet. Det ved jeg af erfaring at det ikke er, i store dele af MØNA. Tværtimod.

Det er selvfølgelig bekvemt i en debat, hvis man prøver at indgyde noget positivt i debatten, at benytte et positivt ladet ord, for derved at få sine påstande gjort mere plausible. Specielt hvis man har en helt speciel dagsorden, man søger fremmet, uanset om det sker på et dubiøst grundlag.

Diverse nyhedsmedier, også danske, skriver lige nu om de demokratiske tilstande i både Libyen og Tunesien, på trods af, at der begge steder rasles med sharia sablen.

Måske skulle vi til at graduere ‘demokrati’? I A, B og C versioner. Eller af 1., 2. eller 3. klasse.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 14:53

Gert Hansen skriver:
“Problemet er, at begrebet ‘demokrati’ nærmest bruges i flæng i debatten. Det gøres uden en entydig definition af hvad det egentlig dækker. Ordet er, i vor del af verden, positivt ladet. Det ved jeg af erfaring at det ikke er, i store dele af MØNA. ”

Det er en god pointe. Men uanset om man kalder det demokrati eller bare frihed, så ønsker den jævne befolkning i Tunesien jo ikke feks.: tilfældige arrestationer, tortur, henrettelser af deres unge døtre og sønner hvis de er studerende og feks. arrangerer en demonstration.

Hvem ønsker sig det? Men det var virkeligheden i Tunesien FØR revolutionen, og det er virkeligheden i et land som Iran.

Nu er der så straks nogle smarte hoveder her på bloggen som frejdigt påstår at jamen de tilstande med undertrykkelse af kvinders og andres rettigheder, det er lige præcis hvad tuneserne ønsker sig igen.

Og til det svarer jeg bare: I må da ha’ spist grød. Se på hvad der foregår dernede. Der har så vidt jeg ved været en enkelt demonstration med voldelige islamister, hvilket alle almindelige tunesere har set på med forargelse.

Det er jo ikke lige som i Iran i 1980(?) hvor ayatollaens horder allerede ejede gaden.
Det her er et land som knytter sig til Europa med Tyrkiet som forbillede, det er min vurdering.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 14:57

Niels Hansen skriver:
“Selv de mest begejstrede mener, at det vil tage årtier at indføre demokrati som herhjemme.”

Danmark er jo et eksemplarisk eksempel, hvis andre lande skulle finde på at kigge på et fungerende demokrati. Det bliver vi formentlig ved med at være.

Men når jeg ser valget i Tunesien i dag, så kan jeg ikke se andet end at der er et spirende demokrati om er mindst lige så lovende som i mange andre lande, feks. kan det da hurtigt blive stemplet som mere demokratisk end lande som Rusland eller Ukraine som er vores nære partner.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Gert Hansen, København | Skrevet: 25. okt 11 kl. 15:20

@ Tom Romdal:

Ingen ved hvad det fører til i MØNA. Man kan have sine forhåbninger, eller sin skepsis. Jeg giver MUJ ret i, at der er nogle der fejlagtigt tror, at resten af verden ivrigt tilstræber vor livsform. Det gør de ikke.

Den Vestlige materielle levevis er attrået, men det er livsformen langtfra altid. I resten af verden ser befolkningerne idag på TV, hvordan livet leves materielt i Vesten. Samtidig får de i MØNA at vide i moskeerne, at vore levemåde er moralsk forkastelig og moralsk korrupt (sex, drugs and rock’n'roll, for at sige det lidt firkantet). Det spørgsmål man dér ikke stiller sig, er, om man kan frembringe den materielle velstand uden det andet? At det er to sider af samme sag.

I Saudi og Golf staterne kan man købe sig til den materielle velstand (på grund af kulbrinteindtægter), og derved muliggøre at bibeholde en streng islamisk livsform. I lande som Egypten, Tunesien, Yemen og Syrien er situationen anderledes. Der har man ikke mulighederne for at købe sig til materiel velstand som de andre steder. Og det kniber at skabe velstanden på andre måder. Det er det, der er deres problem. Kombineret med stærkt stigende fødevarepriser, og at man er afhængig af fødevareimport fra verdensmarkedet til høje priser. Det har en kombination af spekulation og kinesisk og indisk øget velstand, sørget for, og intet tyder på, at det vil ændre sig. Kineserne skaber stærkt øget velstand ved arbejde, og ved en pragmatisk, udogmatisk og sekulær tilgang til tilværelsen, modsat en dogmatisk religiøs tilgang. De har derfor ikke det store problem, med at komme derfra hertil. Det kniber det med i MØNA. Men man har da lov til at håbe. Jeg forbeholder mig ret til ikke at juble, indtil der er håndfaste beviser for en sand demokratisk udvikling i MØNA.

Upassende ? Klag over indlæg

 
jens sørensen, silkeborg | Skrevet: 25. okt 11 kl. 17:30

Når dt drejer sig om demokrati, har den islamiske verden en uhyggelig indgangsvinkel til dette begreb; og spørgsmålet er, om ikke det er noget, de ikke har forstand på at håndtere i disse lande. Vesten skulle nok overveje om, om ikke de spilder for meget krudt på at blande sig i islamiske landes gøren og laden, for det ender som regel med islamisk terror eller noget der ligner. Lad dem selv klare ærterne uden vores indblanding, vi kan ikke hjælpe dem. - Måske er de bare for dumme!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Asger Manø, Århus C | Skrevet: 25. okt 11 kl. 17:39

@MV,Vanløse
“Hvorfor svarer du ikke Manø?.

Nu har jeg faktisk et arbejde at passe, og har ikke tid til at sidde her hele dagen. Ved at kigge ned af bloggen kan jeg se, at Tom Romdal har klaret det rigtig godt, og har ikke meget at tilføje til det han har skrevet. Nu brugte jeg så to minutter på dig MV, men folk uden navn gider jeg generelt ikke at bruge tid på.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Seker Gün, København Ø | Skrevet: 25. okt 11 kl. 19:55

Casper Nielsen@skriver A hvaba’? Hvor ser du den muslimske kultur være under angreb fra fremmede kræfter? På makro-plan måske men ikke nede på mikro-plan - konstante særhensyn - ingen grisekød på københavnske skoler, opdeling af svømmehaller m.m.

Gætter du? Københavns Kommunes madordning, EAT, har grisekød en masse, Tjeck deres hjemmeside! De skoler jeg kender til, laver griseguf i husgerningstimerne. Man er naturligvis fritaget fra at spise det hvis man er vegetar, jøde, muslim, jehovas vidne eller hindu, men forbud, nix! Det er de skoler jeg kender til, men der kan jo være andre og Jeg er ret nysgerrig efter at vide hvilke. Gider du evt. linke eller henvise?
Det samme med svømmehalsproblematikken. Er det andet end rygter? Og hvis, hvor mange steder handler det om?
Principielt er jeg mod særregler, men principper er dyre, når det handler om mennesker. Pragmatiske løsninger, kan være nødvendige, med specifikke mål for øjet.

Jeg er godt klar over at der er kræfter der gerne så det var som du skriver, men tror du ikke det handler om, at disse mennesker finder deres oprindelige religion er under pres og derfor reagerer med underlige krav? Det er mit bud, læg venligst mærke til at jeg ikke tager parti for holdningen.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Mikkel Madsen, Næstved | Skrevet: 25. okt 11 kl. 20:00

Gert Hansen, :”Iflg. Al Jazeera erklærer partiet Al Nahda sig som vinder af valget med ca. 30% af stemmerne.”

Hvilket betyder, at de er NØDT til at regere sammen med andre partier - hvilket så fedter dem godt og grundigt ind i realpolitik. Det kan de så tale lidt med f.eks. SF og DF om hvad det betyder for de skarpe standpunkter i partiprogrammet:-)

Ellers enig med Romdal. Lad os rette kritikken mod despoterne i Syrien, Saudi Arabien og Bahrain, i stedet for mod folk, der faktisk benytter deres demokratiske ret til at stemme.

” Jeg giver MUJ ret i, at der er nogle der fejlagtigt tror, at resten af verden ivrigt tilstræber vor livsform. Det gør de ikke. “.

Det kommer da an på hvad han/du mener med “vores livsform”. Kineserne efterstræber vores materielle velstand (var der sommeren 2010) og MØNA efterstræber vores demokrati - de vil i hvert fald ikke vide af deres egne despoter og fossilerede ledere.

“Jeg forbeholder mig ret til ikke at juble, indtil der er håndfaste beviser for en sand demokratisk udvikling i MØNA. ”

Godt ord igen. Herhjemme gik der dog hele 66 år (1849-1915) før kvinderne kunne juble over stemmeretten. Man kan kun håbe, at processen bliver speedet lidt op i MØNA…:-)

Upassende ? Klag over indlæg

 
Vivi Andersen, 5500 Middelfart | Skrevet: 25. okt 11 kl. 20:44

EBBE WILS, Langå, 25.10.11 08:57

Dette var en ubegribelig uanstændig adfærd !

Og denne burde vi huske disse muslimer for.

Men de var vel de sædvanlige” meget få ekstreme ” i den, heldivis, store mængde af moderate muslimer.

Ak ja!

Upassende ? Klag over indlæg

 
Ulrik Jensen, Espergærde | Skrevet: 25. okt 11 kl. 20:46

@Seker Gun:

Humlehøjhallen i Sønderborg har kønsopdelt svømning efter krav fra “en gruppe kvinder med anden etnisk baggrund end dansk”. Der er ingen præmie for at gætte hvad den baggrund er.

Abildgårdsskolen i Odense. Kønsopdelt svømmeundervisning.

Skanderborg Svømmehal har kønsopdelt svømning 2 gange om måneden.

Her er fra kbhmadhus.dk:

EAT er også halal
De dage hvor der er svinekød på menuen, er der et sandwich-alternativ, til de elever, der ikke ønsker at spise svinekød. På de dage hvor der serveres kød eller fjerkræ, anvendes altid halalslagtet kød.

Det meste oksekød i Danmark halalslagtes nu, samt ALT fjerkræ.

Det er ret let at finde flere, men her er lidt til at begynde med Seker Gün.

Der er også andre tidspunkter hvor svømmehallen er lukket for publikum, når svømmeklubben træner, der er naturistsvømning o.s.v. Forskellen er at den kønsopdelte foregår i den offentlige åbningstid, mens de andre betaler for at leje hallen. Det kan de mandsangste muslimske kvinder også.

Jeg har ikke indtrykket at islam er under pres, det er den vestlige kultur der er under pres, fordi specielt kultureliten har opgivet at forsvare den.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Ulrik Jensen, Espergærde | Skrevet: 25. okt 11 kl. 20:51

“MØNA efterstræber vores demokrati”. Demokrati i lande hvor 80% af befolkningen ønsker sharia, og støtter ideen om at “gudskabte” love har forrang for menneskeskabte, og at sidstnævnte er en vederstyggelighed? Du bliver klogere. Det er muligt de kan vælge en præsident eller måske endda et parlament. De kan bestemme farven på væggene i parlamentsbygningen, men lovgivningen står i Koranen.

Upassende ? Klag over indlæg

 
niels hansen, 2800 Kgs. Lyngby | Skrevet: 25. okt 11 kl. 20:54

@Ulrik Jensen, Espergærde

“Det meste oksekød i Danmark halalslagtes nu, samt ALT fjerkræ.”

Hvis er et problem for et stort antal danskere, må det være et oplagt emne for en slagter med et veludviklet sælgergen.

Upassende ? Klag over indlæg

 
niels hansen, 2800 Kgs. Lyngby | Skrevet: 25. okt 11 kl. 21:12

Hvis det er…..

Upassende ? Klag over indlæg

 
Seker Gün, København Ø | Skrevet: 25. okt 11 kl. 21:30

Ulrik Jensen@

Ok, så var det ikke et rygte, men tæt på. To gange om måneden i Skanderborg
samt ukendt antal i Sønderborg, lyder i mine øren ikke ikke som noget der retfærdiggører det kæmpefokus der er på emnet. Men tak for oplysningen. Jeg blev klogere

Jeg ved der har været et projekt hvor man ville lærer muslimske kvinder at svømme, for helbredets skyld, men det stoppede da horder af muslimske mænd kom og glanede ind af vinduet. Men som sagt må man være pragmatisk i sin omgang med mennesker, så fred være med det.

Abildgårdsskolen har sikkert foretaget en pragmatisk løsning, måske er det godt, måske ikke. Jeg skal ikke gøre mig til dommer over noget der måske virker.

Naturligvis er der alternativ til gris, det er Kbh, med stor andel ikkegrisekødsspisende elever. Skulle de sulte på grisedagene. Jeg vil minde dig om at din påstand lød på forbud mod grisekød, og det skulle være manet i jorden.

At kyllinger er halalslagtet er ingen nyhed. Sådan har det været i årtier, oksekød er vel også et spørgsmål at sælge kød, så at slagterierne er ledet af forretningsmænd, burde ikke være en stor overraskelse for dig.

Upassende ? Klag over indlæg

 
ebbe wils, langå | Skrevet: 25. okt 11 kl. 23:54

@ Vivi Andersen, 5500 Middelfart. Ak ja, gid det var så vel. Jeg syntes der var lidt for mange. Det var også rart og betrykkende hvis vi hørte lidt mere til de såkaldte moderate muslimer. Syntes du de gør særligt meget væsen af sig?

Upassende ? Klag over indlæg

 
niels hansen, 2800 Kgs. Lyngby | Skrevet: 26. okt 11 kl. 00:38

@ebbe wils, langå

I USA kaldte man de vælgere, der ikke gjorde meget væsen af sig for ‘the silent majority’.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Viben Schliemann, 9670 Løgstør | Skrevet: 26. okt 11 kl. 08:08

Preben F1 Jensen, København | Skrevet: 24. okt 11 kl. 23:58

Hvis man kan tro DR, så er det “arabiske forår” inde i en god og demokratisk, smuk og positiv udvikling, og alle islamister i Tunis og Libyen er “moderate”.

Desværre er det næsten sikkert, at man ikke kan tro DR i denne sag, da DR ikke mere er en saglig, neutral og uafhængig folkeoplyser, men et foretagende som allerede længe har agiteret for at kristendommen bør afløses af en naiv, blåøjet, beundrende og underdanig anerkendelse af islamismen.

Så mon ikke DRs fuglekvidder om forår i muslimske lande er en automatreaktion?

*******************************
DR har jo indrømmet at de er fulde af løgn.
**************************************
Men med hensyn til overskrifter, så må BT’s d. 23/10-11 slå alle rekorder, sjældent har jeg oplevet at en avis reklamer med at de går ind for dyresex. Så bliver det ikke mere klamt.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 26. okt 11 kl. 08:23

Niels Hansen skriver:
“Hvis er et problem for et stort antal danskere, må det være et oplagt emne for en slagter med et veludviklet sælgergen.”

JA for s****. Tænk på alle de undertrykte Ulriker som helt har mistet deres danske kultur fordi de ikke kan træne i svømmehallen på et bestemt tidspunkt i ugen, og som flakker rodløst omkring i deres forgæves søgen efter oldnordisk slagtet kød. Der må være et kæmpe potentiale! Og tænk på eksportmarkedet, for danskrene er jo ikke de eneste undertrykte.

Hvis ikke det var fordi at danskerne generelt får deres selvværd fra et andet sted end kl 1245 i svømmehallen, og at de færreste har noget imod at slagterierne prøver at score kassen.

Men måske mener Ulrik at muslimerne har indført FORBUD mod at kyllinger slagtes på oldnordisk vis?

Nogen gange synes jeg bare der er for meget klynk i debatten. Klynk er ikke en væsentlig del af min danske kulturarv.

Upassende ? Klag over indlæg

 
ebbe wils, langå | Skrevet: 26. okt 11 kl. 08:50

@ Katinka Glahd, Veberöd. Tack så mycket.Et bemærkelsesværdigt og fornemt indlæg fra den side af Øresund. Det kræver mod. Men lyset vil jo blive tændt efterhånden som mørket falder på.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Larsen, Aalborg | Skrevet: 26. okt 11 kl. 09:35

@Tom Romdal

Nogen gange synes jeg bare der er for meget klynk i debatten.

Det har du helt ret i. Men i mine øjne kommer klynken fra dem, der forlanger særbehandling.

For jeg gad godt høre din reaktion, hvis hvide danske mænd stillede sig op og forlangte, at når de har lyst til at plaske rundt i bølgen blå i den offentlige åbningstid, så måtte der ikke være et eneste stykke muslimsk kvindfolk i nærheden.

Puha - det er jo racisme og kønsdiskriminering.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Seker Gün, København Ø | Skrevet: 26. okt 11 kl. 09:51

Thomas Larsen@

Jeg tillader mig at tvivle på at nogen har “forlangt” at få svømmetid. Der er vel blevet søgt, på lige vilkår med alle andre, og fået ja.
Eller ved du noget andet?

Jeg synes da de hvide interesserede mænd skulle søge. Hvis deres begrundelse er god nok, får de sikkert også ja.

Hvis man forlanger noget er det en særret, og det kan ryge lige i skraldespanden, hvis man søger og får ja, er det ligeret, og det er da en god ting.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Allan Thunø, Kastrup | Skrevet: 26. okt 11 kl. 10:07

Seker Gün, København Ø

“Hvis man forlanger noget er det en særret, og det kan ryge lige i skraldespanden, hvis man søger og får ja, er det ligeret, og det er da en god ting. ”

Det kommer jo an på hvad konsekvensen kan blive af et afslag. Sporene skræmmer, med trusler og krav om menneskerettigheder med domstolsafgørelse, anklager om diskrimination og rascisme osv. osv. Det er velkendt adfærd fra den gruppe du selv tilhører.

Iøvrigt er det både useriøst og hul i hovedet at forsvare det uforsvalige, blot fordi man selv tilhører segmentet.

Upassende ? Klag over indlæg

 
JP Redaktionen , | Skrevet: 26. okt 11 kl. 10:10

Kære læsere. Tak for en livlig debat. Vi beder jer identificere jer ved for- og efternavn. Kaldenavne, tal og pseudonymer vil blive fjernet. Venlig hilsen redaktionen.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Larsen, Aalborg | Skrevet: 26. okt 11 kl. 10:11

@Seker Gün

Nej - naturligvis har ingen “forlangt” noget. En række borgere (læs: muslimske kvinder) har rettet henvendelse til kommunen og beklaget deres nød (=klynk).

Kommunen har udvist stor forståelse for deres situation. Særbehandlingen er en realitet. Kommunen har endda strukket sig så langt, at selv livredderne samt andet personale også er af hunkøn.

Jeg kan såmænd godt forstå kvinderne. Det er ikke deres skyld, at kommunen ikke kan finde ud af, at de er på vej ned af en glidebane.

For hvordan kan de sige nej til den næste gruppe, der gerne vil have særbehandling? Så jeg vil da håbe, at en gruppe hvide danske mænd fra Sønderborg snart retter henvendelse til kommunen for at få en time helt for dem selv i den offentlige åbningstid.

Og efter dem, så vil jeg da håbe, at den tamilske forening også følger trop. Og dem med BMI over 30.

Listen er lang - spørgsmålet er, om der nogensinde bliver plads til, at alle, uanset køn, alder, BMI og hudfarve kan svømme sammen (det kaldes integration).

Mit gæt vil dog gå på, at kommunen siger “nej” til de hvide danske mænd. For de er jo både racister og mandschauvinister, når de kan finde på at forlange den slags.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Larsen, Aalborg | Skrevet: 26. okt 11 kl. 10:16

@Seker Gün

For øvrigt - hvad er en “god begrundelse” for, at man ikke vil svømme sammen med mænd? Eller kvinder for den sags skyld?

Jeg kan ikke lige komme i tanke om en eneste. Man skal vist være lidt (meget) religiøs for at kunne formulere en sådan begrundelse.

Og siden hvornår er vi begyndt at acceptere religiøse begrundelser for særbehandling i det offentlige rum?

Det er da vist noget nyt.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Seker Gün, København Ø | Skrevet: 26. okt 11 kl. 10:22

Jeg er glad for at du nuancerer dit synspunkt. Alt for mange råber op om at de og de “forlanger” dit og dat.
I min optik er der forskel på særbehandling og særrettigheder. Og vi talte om særrettigheder!
Særrettigheder er vejen lukt ned i helvede.
Særbehandling kan være fornuftige pragmatiske løsninger med et højere mål, end bare svømning.
Hvor vidt kommuner er racistiske og mandschauvinister har jeg ingen holdning til, men det lyder lidt klynket.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Seker Gün, København Ø | Skrevet: 26. okt 11 kl. 10:26

Hvad “god begrundelse” angår, har jeg ingen anelse. Jeg går udfra der er en, når nu det er efterkommet. Jeg kunne forestille mig at der var et andet mål end bare svømning. Altså en pragmatisk løsning

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Larsen, Aalborg | Skrevet: 26. okt 11 kl. 10:29

@Seker Gün

Hold nu op med at lyve for dig selv og for os andre.

Du ved lige så godt som jeg, at den eneste begrundelse er netop “religiøs” (Allah har sagt, at jeg ikke må ses af andre end min mand - ellers kommer jeg i helvede).

Kom nu Seker Gün. Jeg ved, at du ved det.

Og så er det bare, at jeg siger: hvis vi virkelig vil lykkes med dette samfund, så må vi aldrig tillade religiøse begrundelser for særbehandling.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Seker Gün, København Ø | Skrevet: 26. okt 11 kl. 10:42

Thomas Larsen@
Jeg ved det ikke, men jeg har hørt om det.

At begrundelsen skulle være religiøs, er for mig ikke noget problem. Fred være med det. Hvis det får kvinderne ud af hullerne, så fint for mig.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Kr. Hansen, Kbh. | Skrevet: 26. okt 11 kl. 10:45

@Thomas Larsen og Seker Gün.

Jeg hælder til Thomas Larsens udlægning af virkeligheden. Danmark skal ikke indføre Politiken og De Radikales udemokratiske politiske projekt, Multikultur. Multikultur er i modsætning til multietnicitet, er idéen om at forskellige kulturer lever “sammen” i parallelsamfund på den samme fysiske plads, men med hver deres love og regler. Man sætter (især religiøse) grupper i højsædet og ignorerer individet. Dermed er man hverken humanist eller demokratisk. Som demokrat kan jeg naturligvis ikke gå ind for udemokratisk multikultur, men har ingen problemer med et multietnisk samfund.
Et multikuturelt samfund kan i sit inderste væsen ikke være en nationalstat.

PS. Jehovas Vidner spiser vist svinekød (hvis de vil og har lyst, naturligvis)?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Ulrik Jensen, Espergærde | Skrevet: 26. okt 11 kl. 10:52

Seker Gühn, her er lidt fra danskmuslim.dk. Det er et direkte ordret klip, ikke et komma er rettet.
Beklædning giver store problemer med at holde kimtallet i vandet ned på acceptabelt niveau, og hvis jeg hopper i med skjorte og bukser på, bliver jeg smidt ud. Jeg blev nægtet at vise mit barn hvordan hendes redningsvest virkede i trygge forhold i svømmehallen, netop med begrundelse at tøj giver problemer med kimtallet. Muslimsk tøj er åbenbart mere rent end en helt ny redningsvest pakket lige ud af plastposen.

citat
Påklædning:
Påbuddet om tildækning af en muslims awrah gælder også under svømning. Mænd bør svømme i badeshorts, der går til over navlen og til under knæet. Kvinder i offentligheden bør bade i heldækket svømmedragt med hætte.

Problemløsninger

I Danmark lærer de fleste børn at svømme gennem undervisningen i folkeskolen. Problemet med mange skoler er ikke selve svømningen, men det forudgående og efterfølgende bad, der ofte af en eller anden grund partout skal foregå i selskab med de andre badende i nøgen tilstand!

Dette kan man gardere sig imod på forskellige måder; man kan vaske sig i aflukkede baderum (fx. handikap-toilet), eller man kan sætte forhæng op i brusenichen. Tal med dit barns skoleleder og bed om, at dit barns blufærdighed tages alvorlig; oftest er løsningen meget simpel.

Hvor?

Der er også mange muligheder for voksne at svømme; Danmark har mange tusinder kilometer med havstrand og søstrand, og der er mange svømmehaller, hvor mænd og kvinder kan bade adskilt, og hvor man kan vaske sig bag ved forhæng eller i aflukkede områder.

Nogle svømmehaller har faste “kvindesvømningsdage”, fx. bagsværd Svømmehal hver torsdag ml. 20-00-21.00. Gellerupbadet i Århus tilbyder kvindesvømning hver onsdag 15-18 og hver lørdag 15-18 med tildækkede vinduer og kvindelige badevagter. Ishøj Svømmehal har haft jævnlig kvindesvømning, indtil man opdagede kameraer i svømmehallen, der blev betjent af mandligt vagtpersonale, som gør det uegnet for muslimske kvinder at svømme utildækket.

Andre svømmehaller tilbyder med jævne mellemrum kvindesvømning i perioder ad gangen, fx, Vandkulturbyen i DGI-byen i København. Kontakt din nærmeste moské eller svømmehal for at høre nærmere - men HUSK: der er tit ventelister sådanne steder
citat slut

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Larsen, Aalborg | Skrevet: 26. okt 11 kl. 10:54

@Seker Gün

Selvfølgelig er begrundelsen religiøs. Og ja - den pragmatiske løsning er at give efter, fordi “det får kvinderne ud af hullerne”.

Men nej - det er en glidebane. For vi får ikke mere integration - vi får mindre, fordi vi sætter flere og flere skel op imellem “dem” og “os”. For når vi først giver efter for et religiøst begrundet særkrav, hvordan kan vi så sige nej til det næste, og det næste, og det næste.

Og hvordan kan vi sige nej til jehovas vidner, hinduer, ase-troende og ateister, når de kommer med deres begrundelser for særbehandling?

Vi har lige set, at der er blevet oprettet et gymnasium i København kun for tyrkere og kurdere - igen for at “få dem ud af hullerne”.

Men kan du slet ikke se, at vi i virkeligheden bare opdeler os i etniske, religiøse grupper - og at integrationen tager et bovskud hver evig eneste gang, at vi tillader det, der alle andre steder kaldes racisme og kønsdiskrimination?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Larsen, Aalborg | Skrevet: 26. okt 11 kl. 11:22

@Kr. Hansen

Et multikuturelt samfund kan i sit inderste væsen ikke være en nationalstat.

Her rammer du hovedet på sømmet. En (velfungerende) nationalstat kræver sammenhæng og sammenhold. Begge dele mister vi, når vi opdeler os i etniske, religiøse grupper.

Ja - det kan godt være, at vi mister en gruppe kvinder ved at insistere på, at hvis hun vil i svømmehallen i den offentlige åbningstid, så må hun svømme sammen med mænd.

Men vi giver hende - og ikke mindst hendes døtre - en chance for at gøre oprør mod mandschauvinismen og seksualforskrækkelsen i islam. Når vi bare giver efter, for kvindernes skyld, så giver vi i virkeligheden efter for mandschauvinismen og seksualforskrækkelsen i islam.

Upassende ? Klag over indlæg

 
John Jensen, Kolding | Skrevet: 26. okt 11 kl. 11:26

Jeg kunne godt tænke mig at se hvad der ville ske, hvis et antal almindelige danske kvinder, herunder et par bikinibabes, dukkede op til en af de “kvindesvømingsdage”.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Ivan Broe, Herlev | Skrevet: 26. okt 11 kl. 11:38

Når kæden ryger af.

Seker Gün. Du kan da ikke mene det ævl, som du fyrer af her i et tidligere indlæg:

“…
Særbehandling kan være fornuftige pragmatiske løsninger med et højere mål, end bare svømning…”

Jeg skal ikke trætte dig med lange udredninger om bl. a. Nürnberglovene fra 1935 om jødernes stilling i Tyskland- eller særbehandling, om du vil.

Der findes en anden form for særbehandling.. Den kan findes i de åbenlyse modsætninger mellem de Menneskerettigheder som FN vedtog i sit charter i 1948, og den udlægning af Menneskerettighederne som 56 lande vedtog i OIC indenfor Islam.

Visse debattører herinde, bl. a. Tom Romsdal og Hans Larsen tror, at FN’s Menneskerettigheder er univesielle. A de gælder over hele kloden. De er (endnu) universielle, men kun på den nordlige halvkugle.

Bevæger vi os sydpå - ned til der hvor Sharia’h ER implementeret som en del af Islams opfattelse af menneskerettighederne, og det gælder både Tunesien, Libyen, Ægypten og Indonesien, der alle har tilsluttet sig Cairodeklarationen af 5, august 1990, så er der særrettigheder for mænd; men ikke for kvinder. I henhold til den islamiske opfattelse af menneskerettighederne har mænd ret til lighed; mens kvinder kun har ret til “ligeværd”, hvad det begreb så ellers dækker. Det er endvidere mandens opgave at opdrage børnene til at blive gode muslimer - ikke kvindens. Det er ikke nøvnt, at kvinder må gifte sig med en mand “uden for Islam”. Hvis manden gør det, er det et ufravigeligt krav, at kvinden så konvertere T I L Islam. Der er særrettigheder for én eneste religion; nemlig Islam og ingen…jeg gentager I N G E N andre religioner.

Så spar mig for dit klynk, Seker, om særrettigheder. Din og jeres religion er fuld af dem. Særskat for at være ikke troende på Islam, nedbrænding af kirke i både Indonesien, Ægypten, Nigeria, tvangsvielser til muslimske mænd af kristne kvinder i Pakistan. Jo Din religion går bestemt ind for særrettigheder for Islams skyld. Ofte med dødelig udgang…

Upassende ? Klag over indlæg

 
niels hansen, 2800 Kgs. Lyngby | Skrevet: 26. okt 11 kl. 12:10

@Thomas Larsen

“En (velfungerende) nationalstat kræver sammenhæng og sammenhold”.

Ja, jeg er også glad for det fantastiske sammenhold, der er i de 5 socialgrupper, vi bliver inddelt i herhjemme.

Selv om jeg ikke selv går ind for private sundhedsforsikringer, er jeg glad for, at jeg gennem min skat kan støtte alle, der har valgt en måde at sikre sig en fradragsberettiget hurtig lægebehandling.

Det giver sammenhængskraft.

Upassende ? Klag over indlæg

 
John Jensen, Kolding | Skrevet: 26. okt 11 kl. 12:36

Niels Hansen, prøv lige at fjerne skyklapperne, og se det brede perspektiv. Du er lige så langt ude, som dem der prøver at bevise at kristendommen(Det Nye Testamente) er lige så blodtørstig og brutal som Islam, baseret på skriftsteder i Det Gamle Testamente - som Kristendommen var et oprør imod. En vaskeægte stråmand.

Du glemmer - ligesom andre socialister - at hver gang der foretages en lægebehandling med basis i en sundhedsforsikring, slipper staten, og altså skatteyderne inklusive dig, for at betale for den.

Upassende ? Klag over indlæg

 
niels hansen, 2800 Kgs. Lyngby | Skrevet: 26. okt 11 kl. 12:50

@John Jensen, Kolding

Det er godt nok mange år siden jeg læste Biblen, og som ateist blander jeg den ikke ind i politiske diskussioner om socialgrupper eller sundhedsforsikringer.

Sådan er vi så forskellige!

“Du glemmer - ligesom andre socialister - at hver gang der foretages en lægebehandling med basis i en sundhedsforsikring, slipper staten, og altså skatteyderne inklusive dig, for at betale for den.”

De eneste der griner deres r.. i laser på vej til banken er forsikringsselskaberne.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 26. okt 11 kl. 13:28

Thomas Larsen skriver:
“hvis vi virkelig vil lykkes med dette samfund, så må vi aldrig tillade religiøse begrundelser for særbehandling.”

Dvs du mener ikke at Danmark er et godt samfund. Det tror jeg ikke du mener, men det er det som står i din sætning.

Jeg tror faktisk at vi kan blive enige om at Danmark grundlæggende er et stærkt og godt samfund.
Og jeg mener personligt at det viser en stor styrke i vort samfund at vi er i stand til at tage hensyn til nogle grupper.

Og jeg mener helt generelt at man er en svagtpi**er hvis man stiller sig op og klynker over at nogen har fået noget de har bedt pænt om,og som ikke er til nævneværdig gene for andre.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Larsen, Aalborg | Skrevet: 26. okt 11 kl. 14:52

@Tom Romdal

Og jeg mener helt generelt at man er en svagtpi**er hvis man stiller sig op og klynker over at nogen har fået noget de har bedt pænt om,og som ikke er til nævneværdig gene for andre.

Kan du fortælle mig, hvad forskellen er på apartheid og et gymnasium kun for tyrkere og kurdere?

Kan du fortælle mig, hvad din reaktion ville være, hvis der blev oprettet et gymnasium kun for hvide mennesker, der kan dokumentere deres danskhed 5 generationer tilbage?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Tom Romdal, Søborg | Skrevet: 26. okt 11 kl. 15:40

Thomas Larsen skrive:
“Kan du fortælle mig, hvad din reaktion ville være, hvis der blev oprettet et gymnasium kun for hvide mennesker, der kan dokumentere deres danskhed 5 generationer tilbage?”

Ja, eller tænk hvis der blev oprettet kirker som kun var for kristne!

Min reaktion ville være: hvad rager det mig?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Kurt Waldheim, Kbh. | Skrevet: 26. okt 11 kl. 15:46

Til Thomas Larsen, Aalborg | Skrevet: 26. okt 11 kl. 14:5. Hvornår og hvor kan jeg søge optagelse på et sådant godt dansk gymnasium??

Upassende ? Klag over indlæg

 
Seker Gün, København Ø | Skrevet: 26. okt 11 kl. 16:10

Thomas Larsen@

For mig handler integration om at give lidt og tage lidt.
At Tyrkere opretter et privat gymnasium kan jeg ikke tage mig af. Ligeså lidt som jeg tager mig af F.eks Phillipskolen, der har stærkt kristens livssyn.7 dags adventisterne har skole og gymnasium ved Vejle Fjord, intet problem for mig, bare loven er overholdt. I det øjeblik den tyrkiske skole nægtede at optage ikketyrkere, skulle den lukkes i en helvedes fart, men så længe lovgivningen er overholdt, og det må man gå udfra den er, når tilladelsen foreligger, ser jeg intet problem. Danmark har en smuk tradition for friskoler, med skolekreds og engagerede forældre. Det må også gælde for tyrkere, eller hvad?
Kan du ikke linke til hvor du læser at skolen kræver rent tyrkisk blod. Og hvad i alverden laver kurderne så i den forsamling? De mener ikke de er tyrkere!

Flere@

At svømmehaller kan få sindene så meget i kog, når problemet er så småt, er for mig en gåde. Det er som man ikke under at andre, med et andet livssyn, har del i goderne. Som tidligere nævnt er principper dyre at have, når man taler om mennesker.
Stadig mener jeg at har man søgt på lige vilkår med andre, er alt ok.
Svømmehallerne må vel også tilpasse sig de kunder der i lokalområdet, altså hvis det er en offentlig en af slagsen. Er den privat, må de selv vælge, men det ville da være fjollet at holde potentielle kunder ude, hvis man gerne vil tjene penge, altså.

Ivan Broe@

Tænk, jeg synes det er dig der klynker.
Men tak for dit religiøse foredrag, som dog forvirrer mig en kende. Jeg foragter alt hvad der lugter af sharia, islam er i mine øjne en barbarisk ørkenreligion, uden hold i den moderne verden.
Skal jeg skære det mere ud i pap, eller rækker det?

Ulrik fra Espergærde@

Tak for det. Jeg hæfter mig ved at kvinder godt må bade med mænd, bare de er helt tildækkede. Det er da gode nyheder, synes du ikke?

Upassende ? Klag over indlæg

 
kurt rosenstrøm, 5300 kerteminde | Skrevet: 27. okt 11 kl. 02:48

Flot indlæg Morthen Uhrskov, sådan er det bare.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Larsen, Aalborg | Skrevet: 27. okt 11 kl. 08:35

@Seker Gün

At Tyrkere opretter et privat gymnasium kan jeg ikke tage mig af.

Nej - det kan du vel ikke. Men hvornår begynder du så at bekymre dig om den tiltagende segregering, der sker i vort samfund?

Eller denne tendens ser du måske slet ikke? Eller hvis du ser den, så opfatter du den ikke som et problem?

Upassende ? Klag over indlæg

 
Seker Gün, København Ø | Skrevet: 27. okt 11 kl. 09:08

Thomas Larsen@

Hvem siger jeg ikke bekymrer mig om den?
Jeg er bare ikke med på at klistre skylden på en befolkningsgruppe. Jeg mener alle bør påtage sig et ansvar, og at ingen befolkningsgruppe hænges ud for hvad få gør.

Du svarer ikke på om tyrkerne skulle forbydes at starte en skole. Er det bevidst?

Du behøver ikke linke til hvorvidt der skal være rent tyrkisk blod. Jeg lod mig provokere at din noget polemiske indlæg til T. Romdal og det beklager jeg.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Claus Beyer, Låsby | Skrevet: 27. okt 11 kl. 11:42

@Mikkel Madsen, som skrev “Ingen kan forudsige fremtiden for Tunesien, men Ben Ali og hans type er i hvert fald IKKE fremtiden i den del af verdenen. Snarere fortiden.”
Hm, hvor lang tid gik der fra den franske revolution til en diktator satte sig på magten?
Nej, efter al sandsynlighed er det blot et spørgsmål om tid inden et nyt diktatur er etableret i Tunesien, Libyen og Ægypten.
Og Vesten plus sandsynligvis en stor del af de respektive landes indbyggere vil savne de gamle diktatorer, der om ikke andet sørgede for tryghed, ro, fred, rent vand (Libyen) til befolkningen, elektricitet, arbejde (igen Libyen), gratis uddannelse til alle, gratis sundhedsvæsen til alle m.m. altsammen på brutal diktatorisk vis, ja, men for mange at foretrække fremfor den vold og kriminalitet, som nu blomstrer i kraft af autoriteternes fald.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Thomas Larsen, Aalborg | Skrevet: 27. okt 11 kl. 13:21

@Seker Gün

Nu er jeg liberal af overbevisning, så at forbyde noget, fordi jeg ikke kan lide det, kan ikke ligge mig fjernere.

Og selvfølgelig ligger ansvaret for integration hos begge parter - men hvad er det lige for et signal, som disse tyrkiske forældre, der har startet det private gymnasium, sender til os andre?

Og jeg bliver virkelig trist, når jeg kan læse en elev, der udtaler, at “hun føler sig mere tryg blandt andre tyrkere”. Hvor er der dog langt igen.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Seker Gün, København Ø | Skrevet: 27. okt 11 kl. 13:35

Og der er vi så helt enige…
Virkelig trist!!

Spørgsmålet er så hvorfor og hvordan det ændres.

Uddannelse er mit bud. Gerne med en masse gulerod og også pisk, hvis det er nødvendigt.
De isolerede mødre kunne vi jo så passende starte med at lære at svømme, under trygge rammer ;-) senere kunne de lave mad på skolerne/modtage sprogundervisning, være undervisningsassistenter osv osv osv. Alr med formål at bibringe forståelse for det samfund de lever i og et venligt skub til at deltage. Herrerne kan lave deres egen the.
Integrationen kommer fra kvinderne.

Upassende ? Klag over indlæg

 
B. Mortensen, København | Skrevet: 27. okt 11 kl. 23:55

“Muslimsk sharia kan godt fungere i et demokrati. Sharia kan opfattes som etiske principper om for eksempel retfærdighed i stedet for streng muslimsk lovgivning.
Det fremhæver professor i islamiske studier Jørgen Schiøler Nielsen, som kender folk med tæt forbindelse til det nye styre i Libyen, hvor sharia er kommet på tale.
Noget der ligner en velfærdsstat hører til holdningen hos nogle tilhængere af moderne sharia, forklarer han.
- Man går ind for retssikkerhed. Og man går ind for folkevalgte parlamenter - alle de ting, som vi ville genkende som en del af demokratiet, siger Schiøler Nielsen.”

Upassende ? Klag over indlæg

 
Ulrik Jensen, Espergærde | Skrevet: 28. okt 11 kl. 20:34

“Ulrik fra Espergærde@

Tak for det. Jeg hæfter mig ved at kvinder godt må bade med mænd, bare de er helt tildækkede. Det er da gode nyheder, synes du ikke? ”

Det er kun gode nyheder hvis man ikke ser længere end sin egen næsetip, eller måske grundlæggende er enig med tankegangen bag. Det er dårlige nyheder.

At synes det er godt at mænd og kvinder kan bade sammen under de nævnte omstændigheder, kan kun lade sig gøre, hvis man accepterer islamiske regler i det danske offentlige rum. Hvad folk pålægger sig selv af religiøse eller andre regler privat er, netop, en privatsag. Hiver man det ud i det offentlige rum, og endda forlanger at andre skal indordne sig under ens selvvalgte religiøse regler, så må man være beredt på at blive kritiseret voldsomt, og i yderste fald blive genstand for satire og revyviser. Kan man ikke tåle det, så bor man i det forkerte land.

Ved at forlange skikke fra hjemlandet accepteret i dagliglivet i Danmark, signalerer med al ønskelig tydelighed, at man ikke har tænkt sig, eller måske endda ikke formår, at blive en del af det danske samfund. Mange andre indvandrergrupper holder hjemlandets skikke i hævd. Det sker i diverse hjemstavnsforeninger. Kun den islamiske indvandrergruppe, plus efterkommere i tredie led, forlanger at deres bedsteforældres hjemlands normer skal være gældende i Danmark.

Derfor.

Upassende ? Klag over indlæg

 
Jahil Güvercin Gün, København Ø | Skrevet: 29. okt 11 kl. 20:29

Jeg er enig med dig i at det religiøse er en privat sag, og ingen skal indrette sig efter andres religion og at man må tåle satire og revyviser(?).

Jeg kan ikke se hvad det er for skikke du taler om. Muslimsk skik som alle danskere skal indrette sig efter? Nævn en, venligst.
Den med svømmehallen køber jeg ikke, men det har jeg redegjort for.

Har du nogensinde besøgt en dansk klub i udlandet? Jeg har været i den i Calgary i Canada. Det var mere dansk end Danmark! Alle talte henført om hjemlandet og dyrkede det i højeste potens, alle traditioner blev hårdt holdt i hævd.. Kan det også forarge dig?

Forskellige religioner stiller særlige krav. Der er muslimske og jødiske kirkegårde, katolske osv?
Forklar venligst hvilke muslimske normer skal gælde for alle danskere, og hvem forlanger det?

Upassende ? Klag over indlæg

 

Seneste kommentarer

skriver
15.05.14 22:45
Vi har enbart galenpannor som sitter på våra tidningsredaktioner stora vänner av vänsterpolitik, och regerande folk är lika galna bara släpper Læs mere
skriver
30.04.14 15:35
MU - ganske enig - flot indlæg. Ja, naturligvis, holder den Økonomiske Krise ALDRIG op nu især - da de Vesteuropæiske lande er godt i gang med Læs mere
skriver
30.04.14 09:22
skriver
28.04.14 19:52
Henrik Ilskov siger at dem som prøvede at kaste mistanken mod Hedegård lider af ''mangel på skam i livet'' , men faktisk er det langt værre Læs mere
skriver
28.04.14 17:27
Henrik Ilskov-J. - Nej, de der sår tvivl om ægtheden i attentatet mod Lars Hedegaard, eksempelvis en Torben Moesgaard, venstrefløjsere, radigale, Læs mere

Arkiv

april 2014  (8)

marts 2014  (10)

februar 2014  (9)

januar 2014  (10)

december 2013  (8)

november 2013  (10)

oktober 2013  (9)

september 2013  (10)

august 2013  (9)

juli 2013  (6)

juni 2013  (7)

maj 2013  (10)

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her