*

Profil

Jan Andreasen (S) blogger om brandvarme politiske spørgsmål med uddannelsespolitik som sin spidskompetence. Deltager gerne i debatten om centrumvenstres trængsler og borgerlig dobbeltmoral.

Baggrund:

Jan Andreasen er født i 1956. Cand. mag i historie og samfundsfag. Lektor og studievejleder på Frederiksberg HF. Debattør i en række medier igennem de seneste mange år.

Andet:

Jan har en fortid som skolebestyrelsesformand på Nørrebro. Tidligere medlem af Borgerrepræsentationen i København, hvor han var Socialdemokraternes uddannelsesordfører. Gift. Far til 4 børn.

Sted:

København

Website:

Besøg

Jan Andreasen

Føj for fanden, for en dansk koloniherrementalitet i Prag

Dato: 16. februar, 2013

Emner: , , ,

 

 

En af mine kolleger, var for nogen tid siden på en studietur til Athen, med sin faglige forening, altså med andre gymnasiekolleger.

Da han kom hjem, fortalte ham mig om en episode på hotellet hvor de boede. Den drejede om den græske hotelmedarbejder, der tog  mod dem, da de ankom til hotellet.  Han blev nemlig ligbleg og skrækslagen, da han hørte, at de var danske gymnasielærere. Heldigvis faldt han hurtigt til ro, da han fik at vide at de var afsted uden elever.

Efter han var kommet til sig selv igen, forklarede han, at han altid sørgede for at placere sine ferier, sådan at de faldt sammen med danske gymnasieklassers besøg på hotellet. Han kunne simpelthen ikke holde ud at se de unge danskere skeje ud i deres kæmpe branderter. Hvorfor kunne de ikke have et helt almindeligt forhold til alkohol, sådan som unge grækere har det? Spurgte han altid sig selv.

Hvad der dog pinte ham mest, var deres respektløse adfærd overfor andre og den totale  mangel på respekt for det land de besøger - og den græske kultur.

Journalister - og den danske ambassadør i Prag - beretter i disse dage om den ‘faldende danske anseelse i Tjekkiet’.  Javel, det forstår man godt og det er da bestemt bekymrende og det går da sikkert også ud over eksporten til Tjekkiet. Det overlever vi nok.

Grunden til at jeg kom til at tænke på min kollegas oplevelse i Athen - og den græske hotelmedarbejders ord - er at balladen i Prag og danske gymnasieelevers udskejelser i Athen, er udtryk for  en ubehagelig mentalitet som desværre bliver mere og mere udbredt.

Noget så ubehageligt, som unge danskeres koloniherrementalitet og nedladende adfærd overfor lokalbefolkningen, når de er på besøg i lande, hvor alting er meget billigere end vi er vant til herhjemme. Vi ser det også udfoldet hver sommer, når horder af danske unge drager til Sunny Beach, for at skabe sig tosset. Nogle af dem bliver oven i købet tv-stjerner bagefter.

Så vidt unge danskeres eventyrlyst i en globaliseret verden.

 

 

 

Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Seneste kommentarer

Poul Pedersen skriver
12.09.13 17:47
Moesgaard. Der bør skelnes mellem renteudgifter for private og virksomheder. For private er fradragsretten for renteudg. allerede stærkt forringet. Læs mere
Torben Moesgaard skriver
10.09.13 09:09
Peter Norgaard Der er nød til at være fradrag for renteudgifter. Du indkomstbeskatter jo renterne hos modtageren, og giver derfor fragdrag hos den Læs mere
Lars Hansen skriver
10.09.13 08:39
Poul Pedersen Det er jeg helt med på. Sandheden er noget det enkelte menneske må konstruere selv, ud fra hele den vifte af informationer der Læs mere
Torben Moesgaard skriver
10.09.13 07:53
Henrik Spliid Liberalisme er ikke et Læs mere
Poul Pedersen skriver
09.09.13 22:19
Lars Peder Hansen. Ågerup er lobbyist. Dvs. at vedkommende skal varetage og fremføre liberalisternes synspunkter. Ågerup er simpelthen ansat til Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her